• Home
  • är Chick-fil-A Öppet på långfredagen den 19 April 2019?

är Chick-fil-A Öppet på långfredagen den 19 April 2019?

Chick-fil – A har öppet på långfredagen 2019. Alla platser ska vara öppna för normala öppettider (6 AM till 10 pm) fredagen den 19 April. Men olika Chick-fil-A-platser kan ha olika timmar. Du kan slå upp din lokala Chick-fil-A här.

Chick-fil-A är en snabbmatskedja som specialiserat sig på allt kyckling. Det grundades 1946 och har vuxit exponentiellt. Det finns för närvarande mer än 2200 Chick-fil-A restauranger i USA.

här är vad du behöver veta:

Chick-fil-A är känt för sina kristna värderingar, vilket har fått folk att undra om matstället är stängt på långfredagen

Chick fil a

Getty

Chick-fil-A är känt för sina kristna värderingar. Detta beror på att kedjan har hållit i linje med tron och traditioner dess grundare, S. Truett Cathy, som var en hängiven Southern Baptist.

”sedan han öppnade sin första kycklingmacka i ett köpcentrum i Atlanta 1967, införlivade Cathy Öppet kristendomen i sin verksamhet, från att sätta bibelcitat på styrofoam söta tekoppar till att stänga hela kedjan på söndagar”, rapporterar The Atlantic.

Långfredagen infaller på fredagen före påsksöndagen. Det är dagen som kristna firar korsfästelsen av Jesus Kristus. Vissa kristna kommer att ha en lugn dag som består av bön, fasta och bot. Eftersom dagen är så helig och helig, förväntar sig vissa människor att Chick-fil-A skulle stängas i överensstämmelse. Snabbmatskedjan är dock öppen.

”under Cathys ledning blev kristendomen en grundläggande del av Chick-fil-A-varumärket, forma affärsbeslut och hjälpa företaget att skilja sig från sina kycklingkokande konkurrenter, särskilt i söder”, fortsätter Atlanten.

Chick-fil-A är alltid stängt på söndagar, jul & Thanksgiving

 Chick fil a

de flesta Chick-fil-A fans vet att kedjan är stängd varje söndag. Resonemanget för detta har att göra med de ovan nämnda troen på Mr.Cathy.

” varje Chick-fil-A-restaurang stänger på söndagar, så teammedlemmar garanteras minst en helgdag att spendera utanför restaurangen. Traditionen går tillbaka till Truett Cathys ursprungliga restaurang, Dwarf Grill, som stängdes på söndagar eftersom restaurangen var öppen 24 timmar om dygnet, och han ville ge sitt lag en ledig dag för att vila och dyrka om de väljer. Chick-fil-A tror också på att använda den lediga dagen för att stärka samhällen, både nära hemmet och i hela städerna serverar dess restauranger. I den andan, ibland operatörer göra undantag när deras samhällen är i behov,” läser ett blogginlägg av Chicken Wire, delvis.

Chick-fil-A är bara stängd på en handfull helgdagar. Dessa inkluderar jul och Thanksgiving. Påsksöndagen är också listad som en semester, men kedjan är alltid stängd på söndagar. Om en annan semester råkar falla på en söndag kommer matstället att stängas.

Leave A Comment