• Home
 • är en associerad examen i Business värt det?

är en associerad examen i Business värt det?

att fortsätta din utbildning är aldrig en dålig ide, särskilt om du vill avancera din karriär eller byta till en annan. Men vad handlar en associerad examen i företagsledning om och är det värt din tid, ansträngning och ekonomiska utgifter? Här är vad du vill överväga:

kanske har du redan ett kontorsjobb. Eller du arbetar för ett företag och de har sagt att det finns tillväxtmöjlighet. Du gillar vad du gör och du känner att du lär dig mycket på jobbet varje dag du. Det är toppen. Men många chefer mäter dig med vad du gör och med vad som finns på ditt CV. En associerad examen berättar för dem att du känner till några grunder om företagsledning. Det säger dem att du är törstig efter kunskap. Det låter dem också veta att du kan förbinda dig till en långsiktig uppgift, uppnå och lyckas. En associerad examen berättar för dem att du menar affärer.

Vad lär jag mig i en associerad examen i Business Management Program?

läroplanen kommer att variera från college till college, men i allmänhet kan du förvänta dig att lära dig grunderna i verksamheten. Detta inkluderar en introduktion till redovisning, mänskliga resurser och grundläggande marknadsföringsstrategier. På Charter College lär du dig också om:

 • mänskliga relationer
 • affärsjuridik och etik
 • kundservice
 • Projektledning
 • ledarskap
 • affärsteknik, inklusive Microsoft Office-programvara

Charter College-programmet är utformat för att hjälpa dig att finslipa dina skriftliga och muntliga kommunikationsförmåga. Det introducerar dig till sociologi och etik och lär dig om vikten av samarbete och relationsbyggande i affärer. Det lär dig också om affärsprofessionalitet och tidshantering och hur du lyckas i ditt akademiska liv och din karriär.

vilka jobb kan jag få med en Business Associate Degree?

en associerad examen i företagsledning kan hjälpa dig att förbereda dig för en mängd olika jobb inom näringslivet, inklusive:

 • Personalassistenter—som HR-assistent skulle du hjälpa till att bearbeta anställdas pappersarbete och svara på frågor om företagets regler och policyer. Du kan hjälpa till med anställning och utbildning. Du kan också hjälpa till att hantera företagets förmånsprogram och registrera data för varje anställd.
 • kontorist—som kontorist skulle du hjälpa till att hantera kontorets uppgifter. Detta innebär att du skulle svara på telefoner, ta meddelanden, föra register, göra kopior, och svara på e-post.
 • Executive Administrative Assistant—som verkställande assistent skulle du hantera scheman för en eller flera ledande befattningshavare. Du kan hantera möten och evenemang, göra researrangemang och ta reda på vem som får ett möte med de bästa personerna och vem som inte gör det. du kan också hjälpa till att förbereda noteringar, rapporter och presentationer. Och om du är riktigt bra på ditt jobb skulle du bli en kritisk del av ett större team och hela företaget.
 • fakturering, kostnad och ränta kontorister—om du är intresserad av den ekonomiska sidan av verksamheten, kan du hitta ett jobb som fakturering kontorist. Här skulle du förbereda fakturor, verifiera riktigheten i faktureringsdata och åtgärda eventuella fel. Du skulle också hålla reda på fordringar och följa upp förfallna saldon.
 • Annonsförsäljningsagent—som annonsförsäljningsagent skulle du sälja reklammöjligheter. Du skulle hjälpa till att hitta nya kunder, utveckla nya konton och behålla den nuvarande databasen med kunder. Du skulle också svara på frågor och ge information om hur reklam kan hjälpa en kunds verksamhet.

Leave A Comment