• Home
 • 0 kommentarer

0 kommentarer

Golf är ett spel älskad av många, spelas av ännu mer. Du kanske älskar golf på grund av att du och din familj har en bra tid att spela det tillsammans. Du kan till och med vara en nybörjare som bara börjar få ett grepp, eller du kan vara allvarlig nog för att göra en karriär ur det.

allt handlar om en sak. Gunga. Om du inte kan svänga en golfklubb kan du inte spela golf. Så enkelt är det.

så gör du det fel? Förmodligen inte om du lyckas.

det finns inget lärobok i golf, men vi tenderar att kopiera teknikerna för spelare som har lyckats. Men borde det hjälpa?

Ja, Det kan hjälpa dig att utveckla en grundläggande svängmekanism. Men det borde alltid vara det som fungerar för dig.

vi vill inte över komplicera saker talar om de tusentals sätt du kan svinga en golfklubb. Men vi skulle hellre hålla oss till den säkra sidan och prata om tekniker som har fungerat för de flesta golfare.

om du kommer till slutet av denna artikel, kommer du att kunna veta

 • grunderna i en golfsving
 • typer av swing i golf
 • golf swing tips
 • sätt att fullända din golfsving och hur man gör det

Låt oss börja med den första: golf swing grunderna

6 grunderna i golfsving

golfsving har inte ett grundläggande tillvägagångssätt, men det finns vissa grunder som du måste tänka på. Så länge du får de önskade resultaten kan du tillämpa vilken stil och teknik du vill ha.

det finns massor av instruktörer där ute som undervisar golfsving och massor av legendariska golfare som du kan följa. Alla har sina egna unika sätt. Men har de fel? Nej. Alla är korrekta. Du behöver bara få dina grunder rätt och sedan kan du gå med på en specifik teknik som fungerar för dig.

här är de 6 grundläggande grunderna i golfsving.

Använd rätt grepp

på ett typiskt PGA tour-evenemang får du alltid se tre greppinställningar. Golfare går antingen med ett starkt, svagt eller neutralt grepp. Det är allt som finns.

Låt oss prata om det starka greppet. Det starka greppet kan vara mycket användbart om du är någon vars höfter förblir öppna för målet när du träffar bollen. Så, om du är högerhänt som de flesta golfare, sedan gå för en stark vänster grepp.

ett svagt grepp kommer att vara till nytta för dig om dina höfter inte är så öppna för målet. I så fall bör ett svagt vänster grepp ge dig en kant.

greppet beror främst på hur du svänger och roterar din kropp i processen.

fixa skivan

vi är inte här för att lära dig hur man skär golfbollen. Snarare är skivning ett stort problem för många spelare. Du träffar bollen med ett mål i åtanke, och bollen går åt andra hållet.

för att fixa skivan måste du vara medveten om orsakerna bakom skivan och din clubface-position vid påverkan.

många gånger kan du slå med hälen. Det är anledningen till att du kan se överskott från vänster till höger krökning på dina skott. Du kan också stå för nära bollen.

att fixa dessa små saker hjälper dig att anpassa dig till den perfekta, kraftfulla golfsvingen.

fixa kroken

ofta kan du göra en snabb krok eller mer allmänt känd som duck hook. Detta händer när din clubface och väg har en stor skillnad. Om du fixar detta kan du nå den 100% konsekventa golfsvingen.

perfekt draw shot

draw shot är ett praktiskt verktyg för att bemästra. Det kommer att hjälpa dig att slå bollen i hålet som kurvor till vänster.

dragningen ska göra det möjligt för dig att slå bollen 3-5 meter böjda i luften. Skottet bör fokusera på att slå bollen och återföra klubbytan till samma position vid påverkan. Svängbanan ska vara lite längre rätt till ansiktet vid påverkan.

utför fade shot ordentligt

detta svaga skott kan också vara en viktig teknik att använda i golf. Grunderna förblir desamma som dragskottet. Men bara klubbens väg ändras den här gången till vänster om klubbytan vid påverkan. Detta skott kan också producera avstånd så långt som dragskottet, endast om det är korrekt utfört.

det finns inget alternativ till övning

utan övning tror du att Tiger Woods kunde ha slagit de historiska skotten? Vi tenderar att tänka på tur som gynnar de modiga. Men i sport Finns det ingen tur. Du övar och behärskar dessa skott tills det verkar som om lycka är till din fördel.

till typer av övning kan du göra i driving range. Dessa är blockerade och slumpmässiga övningar.

Vad är Swing plan?

Golf Swing

ett swingplan är ett ganska komplicerat koncept att förstå i golf. Det är därför vi är här för att göra det enkelt. I det här avsnittet kommer att analysera och utarbeta två stora swing plan typer: den enda plan golfsving och två plan golfsving.

svingplanets historia

”fem lektioner; de moderna grunderna i Golf” – detta är boken skriven av legendariska golfaren Ben Hogan som du måste läsa om du vill nå sin nivå.

och detta var första gången, termen ’swing plane’ blev populär genom denna bok. I en grundläggande mening påverkar svängplanet två saker-banan och riktningen för din bolllandning.

typer av Swing plan i Golf

innan vi går ner i detaljer om båda planen, låt oss ge dig en grundläggande uppfattning om vad de är.

den enda plan swing är mycket enkel och härmar processen att dra golfklubben tillbaka och genom golfboll. Nybörjare tycker ofta att det är lätt att lära sig och upprepa eftersom processen är naturlig.

de två plan är ett mer avancerat alternativ för golfare. Det används främst för att generera högre hastighet och längre avstånd. I enda plan swing där kroppen går tillbaka och igenom, i fallet med två plan swing, armarna gå tillbaka, och klubbarna justera. För nybörjare är det bara för mycket komplicerat att försöka ens.

golfsving typ 1. Den enda plan golfsving

Ben Hogans favorit enda plan swing är associerad med kroppsrörelsen under svingen.

kroppen roterar tillbaka och håller armarna koordinerade med axlarna. Och sedan flyttar höften också bort från bollen. Således, när motsatt åtgärd skapas, får du en perfekt gunga.

höfterna fungerar som pivot som ger armarna tillbaka till samma plan som backswing.

fördelar med single plane golf swing

den stora positiva aspekten som vi hittade för single swing plane är den samordnade rörelsen av dina höfter, armar och axlar. Så det är mycket repeterbart.

enplansvingen har inte en komplicerad uppsättning rörelser. Kroppens enda enhetsfokus gör det möjligt att skapa imponerande drag.

kroppsrotationen är mer naturlig, så det är lätt att behärska för nybörjare.

nackdelar med single plane golf swing

för avancerade golfare ger single plane swing olika nackdelar. Om du har en stark gunga, kan du förlora en hel del längd med hjälp av denna swing typ.

Golf är ett mångsidigt spel. Även om du kan slå snygga skott med repeterbara i swing plan men i olika förhållanden och matcha situationer, du behöver fler variationer.

till exempel, ibland kan du behöva tona bollen, men det är svårt med enplanssvängning.

borra för att känna det enda svängplanet

det enda svängplanet känns som att du gör något som känns som runt.

det är svårt att låta dig veta hur det känns genom ord. Denna borr borde göra tricket.

utan någon klubb i dina händer, ta din hållning och låt dina armar falla som du gör med en klubb. Nyckeln här är att föreställa sig att din kropp är förankrad i denna position. Mer specifikt kan du föreställa dig att en stav går genom ryggraden till marken.

så du kan bara flytta dina armar eller axlar. Höfterna och armarna ska gå fram och tillbaka på samma väg. Således kan du producera konsekventa singelplansvängningar.

Bryson Dechambeau och hans 5-stegsformel för att behärska golfsvingen med ett plan

Bryson Dechambeau

om du inte vet vem Bryson Dechambeau är, kommer du att bli förvånad över att veta hur mycket han uppnådde att behärska singelplansvingen. Han är vinnaren av John Deere classic 2017 och har två topp 10 finish 2018.

med hjälp av vetenskap och koncept från boken ”The Golf MACHINE” utvecklade han sina enkla plan swing basics. Även om han ursprungligen kämpade men senare fann att med hjälp av golfklubbor av alla liknande längd, den enda plan swing kan bemästras. Att han gjorde framgångsrikt.

här är den legendariska Bryson Dechambeaus 5-stegsformel.

Steg 1: använd handflatan inte fingrarna

fingrarna måste bara vila på axeln. Greppet måste placeras i mitten av din handflata, så du har ett låst grepp om klubben. Tjockare golf grepp kan också bidra till att anta detta.

steg 2: Börja med klubben först

detta tips är i grunden från ”golfmaskinen” som Dechambeau lärde sig. Så, innan du gör baksvingen, börja flytta din vikt till din högra fot. Detta är en trigger som kan hjälpa dig att få rytmen

steg 3: Föreställ dig en cirkel runt din kropp

när du visualiserar en cirkel runt din kropp bör du kunna följa slingan upprepade gånger. Detta beror på att dina armar, händer och klubben alltid ska förbli inom denna cirkel. Använd den här tekniken för att få den att fungera som Dechambeau.

steg 4: platt hand på toppen av din baksving

för att enplansvingen ska fungera för dig är det viktigt att du håller en platt hand högst upp på baksvingen. Så dina handleder och armarna får inte gå sönder.

Steg 5: skapa en mittpunkt för att rotera din kropp

din kroppsrotation måste hända för att hålla en mittpunkt. Det betyder att ditt huvud måste stanna i samma position före och efter gungan. Så om du flyttar din kroppsvikt från en sida till en annan, kommer du att ha svårt att skapa en enda plan swing.

golf swing tips: Ben Hogans syn på den enda plan golfsving

en av de stora tips från denna masterclass golfspelare visualiserar en glasruta på baksidan axeln fungerar som swing plan. Så, när du gör en baksving, borde den vara parallell med glaset på toppen av gungan. Så, oavsett om du gör en baksving eller nedgång, får du aldrig bryta det imaginära glaset som vilar på din axel.

golf swing tips: Höjdfaktorn

höjden är en viktig faktor för att bestämma ditt svängplan. Om du försöker efterlikna längre spelare kommer du aldrig att utveckla det svängplan som är perfekt för dig. Istället utveckla swing plan som fungerar för dig.

Golf swing typ 2 – de två plan swing

de två plan swing är oortodoxa, komplicerat och tar år av praxis att bemästra, men det ger resultat som kan överlista enda plan swing.

om du har sett Bubba Watson, han har en två plan swing. Du kan veta att han har fått resultat genom denna teknik som han har vunnit två masters championship. Det är en prestation.

din tränare kommer aldrig att lära dig detta om du är nybörjare. Men när du blir en erfaren kampanj kan du långsamt anpassa dig till denna gunga.

den grundläggande skillnaden mellan ett plan och två plan svänger är att vänster arm går bort från axeln och inte förblir på planet.

det är en högriskteknik som kan ge dig högre noggrannhet och bollflygning. Så, att fullända din golfsving, detta är swing Du bör anta.

hur hittar du ditt svängplan?

vi har ett snabbt sätt att ta reda på ditt nuvarande svängplan. Få dig framför en spegel. Ta nu din normala hållning och utan någon klubb, sväng som du naturligtvis gör.

observera nu. Så, om du märker en rak linje från din vänstra hand till din axel, så har du en enda plansvängning.

men om du ser att din vänstra arm går högre än din axel, har du en tvåplanssvängning.

Jim Furyk: En mästare på de två plansvingarna

om du har följt PGA-turerna i flera år nu kan du ha en mycket bra uppfattning om Jim Furyk. Hans besvärliga svängmekanik gör att tränare blir galna. Men ändå fick det honom resultat eftersom han kunde göra det repeterbart och smidigt.

Låt oss prata om hur han gör det. Du kan fortsätta och titta på fler videor på honom.

under stansen sänker Furyk händerna och över golfbollen. Det är inte de flesta golfare skulle göra. När han gör uppgången flyttar hans höfter till höger och klubben rör sig i luften. På den översta punkten av hans uppsving pekar klubbens rumpa mot hans skor.

vid nedgången ändras svängplanet för Furyk. Hans höfter rör sig åt vänster, och hans händer och armar går till det andra planet för att göra plats för att slå bollen. Det som är intressant är att hans kropp skjuts framåt än klubben på impact.

fördelar med två plan swing

 • med konsistens kan du få resultat från denna teknik. Vi pratade med proffsen, och alla har kommit överens om att two plane swing erbjuder större avstånd och svänghastighet än single plane swing.
 • om du har en kraftfull gunga, då är det mycket bättre att anta två plan swing. Eftersom du kommer att lägga till mer kraft till dina bilder. Det är inte för dig om du har en svag gunga.

nackdelar med två plan swing

 • för nybörjare, lära sig två plan swing kan bli en mardröm. Det är svårare att anta än det enda planet swing.
 • kroppen har ingen central punkt för att göra den repeterbar. Snarare olika delar av kroppen fungerar med olika intervall.

golf swing tips: hur man lär sig två plan swing snabbare

 • det finns inget snabbare sätt att lära sig två plan swing. Det enda sättet att förkorta inlärningskurvan är att träna timmar och timmar. Som du kanske har hört tar det 10 000 timmar att behärska en färdighet. Om inte 10 000, försök att ge minst 1000 timmars total övning innan du antar det i matcher.
 • gå långsamt och fokusera på swing grunderna i golf. Fokusera på dina armar och hur positionen på din axel förändras under gungan. Om du kan visualisera den övergripande processen är chansen att återskapa i verkligheten mer. Eftersom du bara kan göra saker i livet som du kan föreställa dig, är andra bara sällsynta möjligheter.
 • träna dina muskler för att lära dig svängbanan för de två plansvingarna. Det är ungefär som att skriva eller åka motorcykel. Först är det svårt att förstå, Du kommer att förlora kontrollen. Men när du långsamt efterliknar rörelserna kommer din kropp och musklerna att anpassa sig. Det kallas muskelminne.

hur man svänger en golfklubb: perfekt golfsving med golfsvinghjälpmedel

detta avsnitt är hjärtat i den här artikeln. Det är i grunden ”hur man svänger en golfklubb” – del men med mer avancerade tips och träningshjälpmedel.

även i golf finns det inget som en perfekt golfsving. Det är bara något som kan fungera för dig, för andra kanske det inte. De träningshjälpmedel som används i denna handledning kommer inte att göra dig perfekt men kan förkorta inlärningskurvan och göra det lättare för dig.

2 saker att tänka på för golfsving

 • du kanske redan har en swing mekanism som fungerar för dig. Det kan vara tekniskt felaktigt, men det betyder inte att du ska ändra det helt och hållet. Att ändra det kan också ge dig negativa resultat. Vi rekommenderar att du bara ändrar de positioner du känner orsakar problemen. Annars är det säkrare att hålla sig till vad du har gjort.
 • huvudfokus bör vara på att upprätthålla det naturliga flödet av din sving. Så alla ändringar du gör får inte hindra detta naturliga flöde. Kom ihåg detta!

här är de 8 steg för att finslipa din golfsving

Steg 1. Perfekt din installation med Alignment pro

golf swing handledning Steg 1

det första steget för att göra din golfsving perfekt är att ha en bra inställning eller hållning. Det är där ALIGNMENT PRO spelar in. Så, om du tror att du slår bollarna där du riktar då denna utbildning stöd fungera som en guide för dig.

som du kan se från bilden ovan är fötterna inte kvadrerade. Detta beror på att kvadrerade fötter kan begränsa rotationen av dina höfter. Fördelar har funnit att ha en 10-graders flare på spårfot och 25 grader på blyfot ger bättre resultat. Alignment pro hjälper dig att ställa in denna vinkel med de två gångjärnen fästa vid den. Håll bara dina klackar framför det och du är bra att gå.

det bästa sättet att göra det är att fokusera på dina fötter justering.

förutom utbildningsstödet finns det ett antal saker att tänka på för detta steg. Dina händer måste springa rakt ner från axlarna när du håller klubben. Böjda knän och framåtlutad överkropp är nyckeln här.

steg 2. Tour striker smart ball för balanserad bortrörelse

golf swing handledning steg 2

när du börjar flytta handen tillbaka ska den röra sig i en cirkelrörelse och hålla armarna raka. Bortrörelsen slutar i princip när du har axeln parallell med marken.

TOUR STRIKER SMART BALL är det bästa du kan köpa som kan hjälpa dig att utveckla en bra sekvens. Det kan också hjälpa till att sluta överrotera din clubface. Klubbytan måste peka något ner mot marken.

många golfare har detta problem med clubface-rotation, och därmed får de skivor på skott.

för att använda tour striker smart ball, placera den mellan dina underarmar. Pressa inte bollen för mycket. Krama bara tillräckligt för att hålla den. Behandla det som du skulle för ett ägg.

steg 3. Flytta klubben halvvägs tillbaka

golf swing steg

handleden är avgörande när du är halvvägs tillbaka och bara ska rotera din kropp. Så för att verkligen uppnå den ovan illustrerade positionen är det viktigt att slå positionen konsekvent och korrekt.

du kan använda en GABE GOLF tränare. I detta träningshjälpmedel finns kullager placerade i axeln. Så snart du kommer till halvvägs kommer du att höra ett ljud av lagren som släpper in i handtaget. Det är ett bra sätt att veta att du gör det rätt.

du måste också observera dina knän i detta steg. Ledknäet måste peka mot bollen och spårknäet ska förbli flexibelt. Vikten måste flöda, hålla huvudet stilla, mot spårknäet.

steg 4. Mastering toppen av Backswing med hanger training aid

golf swing handledning steg 4

när du har händerna i den sista änden av din sving som är backswing, vill du att din handledsposition ska vara lämplig. Så du kanske frågar vad som är rätt handledsläge här.

det första vi skulle vilja berätta är att om du har felaktig handledsposition kommer du att flytta din klubbyta och svängplanet. Du kommer mishit ofta. Den lämpliga positionen är att få handleden på din blyhand att vara platt och utan någon kopp eller vinkel mot den.

vi har ett utbildningsstöd för detta steg också. Det kallas Hanger golf training aid. Hängaren skapar ett tryck mot din bly underarm så att du kan hålla en platt handled utan koppning.

Steg 5. Gå halvvägs ner

golf swing handledning steg 5

denna position är viktig och du måste få din kropp att rotera och röra sig mot bollen. Om dina armar rör sig innan din kropp rör sig, kommer du inte att kunna få den kraften och momentumet genom skottet.

vi har också ett utbildningsstöd för detta. Den totala golf tränare hjälper dig att rensa ut höften innan armarna komma ner. Det betyder att din kropp roterar ordentligt.

så som du kan se från illustrationen att vi har en svamp och den totala golftränaren fäst vid ledningen. Så när du ser att träningshjälpen slår på svampen vet du att du inte gör det rätt.

steg 6. Utveckla en konsekvent inverkan med den platta plattan

golf swing handledning steg 6

80% av trycket bör vara på din bly häl snarare än ditt spår häl på slag. Så, din kroppsrotation och axel lutar mot målet är avgörande för att skapa den nedåtgående rörelsen på klubbhuvudet, så du får en ren strejk.

finns det ett utbildningsstöd för detta steg? Ja. Den platta plattan är utformad för att förbättra bollslaget och hjälpa dig att veta om din klubbyta kommer ner ordentligt.

det fungerar väldigt enkelt. Placera den platta plattan före bollen och sväng. Om du träffar lägenheten innan du slår bollen måste du fortfarande förbättra dig. Det kan se lätt ut att inte slå den platta plattan, men vi har sett golfare har svårt att inte slå den platta plattan.

Steg 7. Swift följer igenom för att upprätthålla golfplan

golf swing handledning i steg

när du har gjort effekten vill du att dina armar och kropp ska behålla samma plan. Vi pratar om ett enda plan här.

så du vill att dina armar ska förlängas och förbli så raka som möjligt genom påverkan.

TOUR STRIKER SMART BALL kan också hjälpa dig här. Så, om du har någon paus i dina armar, kommer detta träningshjälp att ge feedback.

steg 8. En perfekt finish omvandlas till en perfekt swing

golf swing steg 8

din finish ska vara smidig och repeterbar. Du kan prova den ORANGE piska för att få en övergripande känsla av positionerna under din sving. I själva verket är det en av de bästa träningshjälpmedel som finns i golf, rekommenderas av PGA och LPGA proffs.

Leave A Comment