• Home
  • 10 sätt att gå ut ur din komfortzon

10 sätt att gå ut ur din komfortzon

”ju längre du kommer ifrån dig själv, desto mer utmanande är det. Att inte vara i din komfortzon är jättekul.”~Benedict Cumberbatch

ibland vad hindrar oss från att få vad vi vill i livet är vår ovilja att ändra våra rutiner och vanor. Vi vill minimera stressen och risken att bryta rutinen kan orsaka. Kan du klandra oss? Livet är stressigt nog. I alla fall, vi kanske vet i vårt hjärta att jobbet eller förhållandet inte är rätt för oss. Vi uthärdar dem för att vi fruktar vad som är nästa, eller vi sitter fast i ett neurotiskt mönster baserat på våra erfarenheter. Vad det än är-vi kan bryta oss ur dessa mönster och skapa positiv förändring.

här är 10 sätt att gå ut ur din komfortzon och in i storhet:

1. Inför en rädsla som du har – har du en rädsla som har hängt runt ett tag? Det kommer att tänka på och sedan går vilande i brist på att driva dig själv? Många människor är rädda för att tala offentligt. Kanske är det att be om en höjning eller förlåta någon som har skadat dig. Tänk på den rädslan som kan hålla dig tillbaka från din potential och sätt ett mål att ta itu med det under de kommande tre månaderna. När du uppnår den rädslan, belöna dig själv för din seger och för att förbättra dig själv.

2. Gör vad som skrämmer dig varje dag – Eleanor Roosevelt sa, ” Gör en sak varje dag som skrämmer dig.”Hur kraftfullt skulle det vara att göra en medveten ansträngning för att göra det som skrämmer dig? Vad skulle öppna upp? Nya vänskap? Nya möjligheter? Börja med att göra en lista med tre saker i början av veckan och utmana dig själv att göra var och en under veckan. Gör det roligt och se vilka bra saker som händer.

3. Gör ett djärvt steg mot ett mål – ibland behöver vi bara kasta våra hattar över väggen och ta en stor risk för stora belöningar. Till exempel drömmer många om att lämna sina företagsjobb för att driva en hobby som har varit en passion och bara behöver ta reda på hur man får det att hända. Det första steget är att sätta ett S. M. A. R. T.-mål, ett mål som är specifikt, mätbart, uppnåeligt, realistiskt och tidsbegränsat. Här är ett exempel: Jag kommer att lämna mitt företagsjobb senast den 1 September 2015 för att bedriva en frilansskrivarkarriär. Se bara till att målet är realistiskt och uppnåeligt inom den tidsram du ställer in. Skapa sedan en plan med åtgärdssteg. Ta nu en liten åtgärd varje dag mot ditt mål, eller minst en gång i veckan. Inom kort, du kommer att ha gjort verkliga framsteg och må bra om dig själv också.

4. Ändra din inställning-att ändra våra tankar kan hjälpa oss att gå i den riktning vi vill ha. Detta kräver mental uthållighet och disciplin. Ett bra sätt att börja omskola ditt sinne är genom att skapa bekräftelser som har att göra med vad du önskar och/eller vem du vill bli och säga dem varje dag. Så småningom kommer dessa bekräftelser att bli en del av ditt trossystem.

5. Utforska din rädsla – det finns vissa allmänna rädslor som vi har som håller oss fast som rädslan för framgång eller rädslan för misslyckande. För att komma loss måste du först utforska och identifiera vilka rädslor som kan hålla dig tillbaka. Då kan du arbeta för att möta och lösa dem så att du kan gå vidare med vad du vill ha i livet.

6. Växa till din nästa nivå – det vi uppfattar som negativt om oss själva kan begränsa oss. Kanske hände något och sedan fattade vi ett beslut att inte gå den vägen igen. Det krävs mod att öka vårt spel och vara villig att bära smärtan av denna tillväxt. Författaren Saji Ijiyemi sa, ” många människor vill gå till sin nästa nivå men bara ett fåtal är fast beslutna att växa till sin nästa nivå.”Att” växa till din nästa nivå”, först ta reda på vad detta betyder för dig och sedan vara villig att ta sig an utmaningen.

7. Ändra ditt utseende – vår inre värld, våra tankar och övertygelser, återspeglas ofta i vår yttre värld och inte bara i vårt beteende utan i vårt fysiska utseende. Till exempel kan du kämpa med självförtroende och omedvetet försöka gömma dig för att undvika uppmärksamhet genom att spela ner ditt utseende. En makeover kan öka ditt självförtroende! Du kan bära ljusare kläder, få en ny stil frisyr eller gå ner i vikt. Det kan vara obekvämt först att göra dessa förändringar, men du kommer att skicka ett kraftfullt budskap till ditt inre själv att du är stark och värdig.

8. Ha en tuff konversation – ”en persons framgång i livet kan vanligtvis mätas med antalet obekväma samtal han eller hon är villig att ha”, säger författaren Tim Ferris. Att ha en konversation med en vän, älskad eller medarbetare om något som stör dig i förhållandet är en av de svåraste och modiga sakerna att göra. Också, ett av de mest ansvarsfulla och effektiva sätten att skapa djupare kontakter och bygga förtroende.

9. Öva på att tro på dig själv-våra trossystem eller tankar kan förlama oss. Om vi tänker negativt på våra förmågor skapar vi spår. För att komma ur en ruta eller dålig vana, utforska sätt som du kan öva på att tro på dig själv. Några sätt kan inkludera att skapa en visionstavla med olika mål och inspirerande meddelanden och/eller öva visualisering för att manifestera dina drömmar och vem du vill vara.

10. Prova något nytt – ett sätt att gå ut ur det som är bekant är att utforska nya och olika saker. Du kan börja med att skapa en hinklista, en lista där du skriver ner alla upplevelser du vill göra under din livstid som att resa till vissa platser, springa maraton, göra yoga, skriva en bok, Spela ett instrument, åka på en zip-linje, bli entreprenör. Denna hinklista är ett utmärkt sätt att hjälpa dig att tänka på nya sätt att gå ut ur din komfortzon.

Leave A Comment