• Home
  • 10 sätt att stanna i din Vagina goda nådar

10 sätt att stanna i din Vagina goda nådar

din vagina är ungefär som The Incredible Hulk—inte nödvändigtvis i muskulös och Grön typ av sätt (jag hoppas?), men i en ”du kommer inte att tycka om henne när hon är arg” typ av sätt.

tyvärr kan massor av saker göra henne arg (hon vet fortfarande inte att du vägrar smöret, btw). Det som är bra är att det inte är så svårt att stanna i hennes goda nåd. Så här håller du henne från att hulka ut.

glöm inte att använda kondomer med nya partners.

Rosa, Linje, Magenta, Rektangel,
.

detta borde vara en no-brainer, men kondomer är det enda effektiva sättet att skydda mot sexuellt överförbara sjukdomar (STI), säger Gokhan Anil, MD, en ob-gyn i Mayo Clinic Health System.

en sak du kanske inte har känt, men: de kan också hjälpa till att hålla din vagina pH-nivå stabil under sex, så alla goda bakterier som finns där kan vara friska, enligt en studie från 2013 i tidskriften PLoS One.

det är super viktigt eftersom de små bakterierna hjälper till att förhindra jästinfektioner, UTI och bakteriell vaginos. Du vet, bara om du behövde en annan anledning att avsluta saker.

blås inte av din gyno.

även om nya riktlinjer avråder från årliga bäckenprov om du är symptomfri och inte gravid (vart tredje år för normala Pap-test), handlar ett besök hos din läkare inte bara om att pissa runt dina damdelar, säger Mary Jane Minkin, MD, en klinisk professor i obstetrik, gynekologi och reproduktionsvetenskap vid Yale University. ”Jag tycker att en årlig tentamen är viktig för att prata om hälsoproblem,” tillägger hon.

innan du automatiskt byter till treårsregeln, tala om det med din läkare. Vissa riskfaktorer (tillsammans med dina personliga och familjehistorier) kan göra det så att du behöver bäckenprov och Pap-test oftare.

det är också okej att ha en årlig tentamen, även om du inte behöver en. Du kan använda den tiden för att prata om preventivmedel, fertilitet och STI-kontroller.

använd glidmedel, för guds skull.

det är en stor buzzkill när du träffar lakan, men det verkar som om din vagina inte fick memo. Men det är helt normalt—vaginal torrhet kan påverka dig om du tar vissa mediciner som antihistaminer, antidepressiva medel eller hormonell födelsekontroll, säger Minkin. Det kan också dyka upp efter graviditet eller strax före klimakteriet.

när detta händer, se till att du kommunicerar med din partner så att de inte går framåt innan du smörjs ordentligt, vilket uppenbarligen är smärtsamt och kan orsaka skador. Eller bara använda glidmedel för att påskynda processen och göra sex ännu varmare, säger Minkin.

använd bomullsunderkläder (eller gå kommando).

Clipart, rosa, linje, materialegenskap, grafik,
.

när det gäller ditt underkläderval har din vagina en preferens: bomull. Det är därför de flesta undies kommer med en remsa av bomull i grenen.

det handlar om att andningsförmågan—bomull släpper in luft och absorberar fukt, säger Anil.

Minkin, går ett steg längre och föreslår att du går kommando när du bara hänger runt huset för att låta saker lufta ut. Ett tips: Gå inte till gymmet sans undies, för att du vill ha det extra lagret mellan dig och germy gymutrustning.

definitivt inte douche-eller sluta ASAP.

hela” din vagina är en självrengörande ugn ” spiel är inte bara en rolig fras—din vagina rengör faktiskt sig själv. ”Vagina har redan friska bakterier som bibehåller sin harmoni”, säger Anil. ”Att introducera nya kemikalier till det kan störa den harmonin.”

en annan sak: en studie från 2013 publicerad i tidskriften Obstetrics & gynekologi fann att användning av intravaginala hygienprodukter kan ge dig ökad risk för infektioner, bäckeninflammatorisk sjukdom och STD. Gör det bara inte.

försök att vara lite mer försiktig under cykelklassen.

en oväntad plats du kan riskera din vaginala hälsa är cykelstudion. Om du är en frekvent ryttare, kan du vara i riskzonen för genital domningar, smärta och stickningar (inte på ett bra sätt) medan du cyklar.

faktum är att en studie av kvinnliga cyklister i Journal of Sexual Medicine fann att en majoritet upplevde dessa symtom. Om du älskar att slå upp cykelstudior, försök att bära vadderade shorts och följa dessa formändringar för att hålla din vagina smärtfri under träningen.

överanvänd inte antibiotika.

Clipart, linje, grafik,
.

”onödig antibiotikaanvändning kan avsevärt minska vaginalhälsan”, säger Anil. Det beror på att antibiotika inte diskriminerar – de dödar både bra och bakterier, som sedan kan förändra floran (dvs kolonin av friska bakterier) i din vagina, vilket får jäst och andra infektioner att växa.

självklart, om du måste ta ett antibiotikum för att bekämpa infektion, bör du inte passera receptet—bara se till att det är helt nödvändigt innan du börjar kursen, säger Anil.

behandla sex som att torka—gå alltid framifrån och bakåt.

gå definitivt inte från anal till vaginalt sex utan att byta kondom eller rengöra ordentligt först, säger Minkin. Att gå från bakdörr till front utsätter din vagina för en mängd bakterier och kan öka risken för infektioner, tillägger hon.

hoppa över de doftande tvålarna för ~där nere~.

doftande kroppsvask kan vara fantastisk, men det hör inte någonstans nära dina könsorgan, säger Minkin.

det beror på att din vagina, till skillnad från din hud, inte har ett extra skyddande skikt—vilket innebär att tvål och andra kemikalier kan torka på den känsliga huden, säger Anil.

du behöver verkligen bara skölja med varmt vatten för att hålla sakerna rena där nere. Men om du bara inte känner dig rätt om att gå tvålfri, håll fast med en vanlig, mild, oparfymerad tvål, tillägger Minkin.

gör dina kegel-övningar.

FYI: Kegel övningar är inte bara en annan meningslös sak som din mamma påminner dig om att göra. Att göra kegels hjälper till att stärka dina bäckenbottenmuskler, säger Anil, som sedan hjälper till att minska belastningen på dina bäckenorgan och förbättrar blåsans och tarmfunktionen. Åh, och de kan göra dina orgasmer starkare, för.

Anil rekommenderar att du gör tre uppsättningar med 10 keglar varje dag och håller varje kegel i fem sekunder. Det är bara tre minuters kegel-arbete-helt genomförbart.

detta innehåll skapas och underhålls av en tredje part och importeras till den här sidan för att hjälpa användare att ange sina e-postadresser. Du kanske kan hitta mer information om detta och liknande innehåll på piano.I

Leave A Comment