• Home
  • 10 tabuämnen att lämna ur artig konversation

10 tabuämnen att lämna ur artig konversation

begreppet ”tabu”, vare sig det handlar om beteenden, kategorier eller helt enkelt diskussionsämnen, handlar om gränser. Att respektera gränser är en nyckelkomponent för att vara en omtänksam människa. Denna livskunskap är avgörande för en arbetsinställning, där en medvetenhet om och en känslighet för tabuämnen är nödvändig för att vara både en bättre medarbetare och anställd.

10 tabuämnen för arbete

politik.

”för mina pengar är __ den bästa kandidaten. Hon vet vad hon gör.”

hur du röstade, var du står på invandring, abort, sjukvård… När det gäller tabuämnen finns det inget som politik för att gnista de mest onda meningsskiljaktigheterna. Så spara dina rants för dina Facebook-inlägg (om du måste rant alls) och lämna dina medarbetare ur det.

Religion.

” Tja, jag tror _ _ är en synd.”

potentiellt lika polariserande som politik, att diskutera din personliga religiösa tro är ett annat nästan universellt tabuämne i alla sociala miljöer. Religion är så djupt personlig att luftning av dina egna övertygelser snabbt kan gnugga mot någon annans. detta kan leda till argument eller, lika hemskt, att få några medarbetare att känna sig alienerade och hotade om deras egen religion inte faller i linje med din.

kön.

” jag träffade detta riktigt heta Tinder-datum den andra natten och…”

om du inte skriver en kolumn för sexråd, behöver sovrummet och styrelserummet aldrig träffas. Inte bara diskuterar sexuella preferenser eller eskapader alldeles för mycket information, det är också otroligt oprofessionellt. Även om din kontorsmiljö i allmänhet är ganska avslappnad, är det mycket säkrare att spela det säkert och hålla dig knäppt.

pengar.

” jag vill få detta gjort under deadline. Jag behöver den bonusen!”

det finns transparens, och sedan finns det fixering. Företag i allmänhet bör vara över styrelsen om sina lönegrader och system för höjningar och bonusar. Att fråga dina kollegor om de ekonomiska fördelarna med olika positioner är också bra. Men jaga upp specifika individers inkomster, eller oroande oavbrutet över din egen lön eller tillståndet för ditt bankkonto? Inte bra. Pengar är ett av de tabuämnen som inte bara handlar om gränser. Det handlar också om att uppträda i dålig smak.

personliga relationer.

” min partner är en sådan ryck!”

vänner eller inte, din kollega är inte din terapeut. Säker, du kan lufta lite vid lunch, men du måste veta att det finns gränser för hur involverade andra människor vill vara i dina personliga angelägenheter. Det finns en skillnad mellan en arbetsvän och en riktig vän, trots allt, och det lönar sig professionellt att ha detta i åtanke.

fysiska / psykiska problem.

” detta utslag försvinner bara inte…”

utslaget är säkert ett diskussionsämne utan flygzon. Men borde det inte finnas ett utrymme för att erkänna din mentala hälsa på kontoret? Ja och nej. Samtidigt som man skapar ett säkert utrymme är nödvändigt, bör det fortfarande finnas gränser. Din chef eller någon i HR är någon värt att söka för att diskutera frågor som påverkar ditt arbete. Men personen som sitter bredvid dig kanske inte är intresserad och är inte den mest lämpliga personen att diskutera några mycket privata problem med.

personalfrågor.

”jag kan inte stå Sarah. Hon sa att jag…”

lite skvaller och Ja, Ventilation, är naturligt vid alla jobb. Det finns dock en linje som du bara inte vill korsa, speciellt om din skvaller eller carping avser en situation med en annan kollega. Allierad sökande är oprofessionellt och kan också slå tillbaka. Att försöka vinna människor över till din” sida ” kan bara vända det allmänna samförståndet mot dig.

yttranden.

”titta, faktum är att om du gör __ då är du en __.”

akta dig för att sända dina åsikter, period, men var särskilt medveten om att dina åsikter inte är fakta. Var de politiska eller religiösa, förklara åsikter om något att vara moraliskt rätt eller fel kommer bara oundvikligen alienera dig från åtminstone några av dina medarbetare. Eftersom inte alla kommer att ha samma åsikt eller världsutsikt, och de kommer att ångra dig och slå dem i ansiktet med dina tankar.

ditt jobbsökande.

” Ugh, jag är så glad att jag har en intervju imorgon. Jag hatar det här stället.”

detta är något att hålla ganska mamma om mer för ditt eget välbefinnande än att respektera dina medarbetares känslor. Trots allt, vad händer om det garanterade jobberbjudandet faller igenom? Du kommer att sitta fast på ett kontor som du klargjorde att du ville lämna, med ägg över hela ansiktet. Ett annat lager På detta är det faktum att om du är i en lednings-eller ledarposition kan luftning av din önskan att hoppa fartyg ha en fruktansvärd effekt på moralen.

hur du känner för företaget.

” denna plats suger så mycket.”

vi har alla dagar då vi bara inte är så kär i världen som vi brukar vara. Men att vara en evig Stönande maskin på jobbet är dålig form, och det kan få allvarliga konsekvenser inte bara på din arbetsmiljö utan också på din jobbstatus. Om du verkligen är olycklig där du är, Ta inte ut det på människorna omkring dig. Gör något åt det.

Varför är vissa ämnen tabu på jobbet?

tabuämnen på arbetsplatsen finns oftast enbart av professionella skäl. När allt kommer omkring är du där för att arbeta, inte lufta dina klagomål, vinka banderoller eller överdriva att dela personliga detaljer. Du anställdes för att uppfylla en roll som anställd, och du måste respektera miljön där du gick med på att arbeta. Överdelning eller driftning av tabuämnen kan störa arbetsflödet, göra dina medarbetare obekväma, skapa dåligt blod eller främja en negativ, giftig atmosfär totalt sett.

respekt och känslighet är viktigt när du kastas in i en plats med människor du inte känner, som kommer från bakgrunder och situationer som kan skilja sig drastiskt från din egen. Haranguing pausrummet med dina tankar om vad presidenten tweeted i morse, eller lanserar i en tirade om ditt företags tillstånd, är en halt sluttning. För visst, några av dina kamrater kan hålla med dig. Men andra kommer inte. och hur som helst, det är en ganska rättvis satsning de flesta av dem kommer att ta ditt beteende som ett tecken på omognad och dålig professionalism. Att följa de kulturella riktlinjerna för dina arbetsytor och undvika tabuämnen kan hindra dig från att bli kontorsparia.

hur man känner till tabuämnen i ett nytt kontor.

för kanske på ditt senaste jobb pratade alla om dejting, deras perioder och deras födelseupplevelser. Det var bara den typen av östrogenglad zon där kvinnor var fria att prata om sina kroppar och deras personliga liv. Även om det är en väldigt cool sak att ha upplevt, när du börjar ett nytt jobb är det viktigt att komma ihåg att du måste betala lika mycket uppmärksamhet åt kulturen på kontoret som du gör för klädkoden. Varje företag har sina egna sociala värderingar och normer, och att inte kunna läsa rummet och falla i linje kan göra saker ganska klibbiga för den nya gal.

titta på att komma in på en ny arbetsplats i huvudsak som att resa till ett nytt land. Du vet väldigt lite om samhället, kulturen och dess regler för komportment. Så du vet inte hur man talar, beter sig eller ens klär sig för att inte orsaka brott. För att navigera i alla dessa okända, uppför dig bara, klä och chitchat konservativt. Led inte en konversation med dina tankar om den nuvarande administrationen eller nämna dina mest grundläggande religiösa övertygelser vid ditt allra första styrelsemöte. Fokusera på att lära sig att vara en bra medborgare.

att ha den lilla Antropologen i ditt sinne så att du pausar och överväger innan du talar är en livräddare. Kanske till och med en jobbsparare. För utöver vad som uttryckligen anges i din medarbetarhandbok kommer du inte att veta vad som är tabu förrän du har sett och lärt dig av de naturaliserade medborgarna i det här nya landet där du befinner dig. Så fortsätt med försiktighet, håll det PC och ta noga med vilka ämnen som anses säkra och som definitivt är tabu.

Vad är ett socialt tabu?

olika kulturer anser att olika ämnen, beteenden eller relationer är tabu i mycket specifika inställningar. Vissa tabuer relaterar till sociala uppfattningar om renlighet, andra till anständighet. Oavsett deras detaljer, eller till och med vilket samhälle du bryr dig om att undersöka, kretsar sociala tabuer mestadels kring kategorier av tillhörighet, så att den grundläggande ekvationen för ”This __ doesn’ t belong __ ” i allmänhet kan tillämpas.

många föreställningar om tabu är relaterade till vad som är eller inte anses artigt och korrekt beteende. Att bryta mot någons känsla av vad som bör och inte bör ingå i en viss miljö kan göra dem extremt obekväma. Och även om det är lätt att jämföra ”tabu” med National Geographic och kulturer som är helt främmande för dina egna, kom ihåg att du inte behöver resa långt för att möta någon med ett helt annat värdesystem. Det kan vara lika enkelt som att titta på personen som sitter bredvid dig på jobbet.

så, när det gäller att navigera en arbetsmiljö (och andra delade utrymmen), respektera det faktum att andras gränser skiljer sig från din är det första steget mot att vara en god medborgare i ditt kontor suveräna ”nation.”Att lära sig att undvika tabuämnen är då ett måste.

Leave A Comment