• Home
 • 12 skäl till varför dina läppar är torra och hur man förhindrar det

12 skäl till varför dina läppar är torra och hur man förhindrar det

varje vinter är ett måste i min plånbok läppbalsam med kakaosmör. Jag kan inte sluta använda den, för om jag glömmer att lägga den på mina läppar kommer att spricka. Kallt är dock inte den enda orsaken till att läppens hud kan torka ut.

efter regeln om naturlig vård för kroppens hälsa är läpparna inte undantagna. Det räcker inte att lägga lite läppskydd eller färg, för innan det måste vi känna till orsakerna och behandla dem på djupet för att se friska och fuktade läppar även utan smink.

enligt webbplatsen Best with Health lider de flesta kvinnor och även män någon gång i livet av torra läppar. Frågan slutar inte i det estetiska, eftersom det är ganska irriterande, eftersom läppens hud kan börja lossna på grund av torrhet och kan till och med skada och blöda.

orsaker och faktorer

vanligtvis lider vi av torra läppar på vintern på grund av förkylningens verkan. Det kan dock hända när som helst på året på grund av olika faktorer:

 1. kall
 2. Sol
 3. drick lite vatten
 4. allergisk reaktion
 5. brist på vitaminer
 6. rökning
 7. vissa sjukdomar
 8. dålig matsmältning
 9. störningar i huden
 10. användning av tvålar, korrosiva
 11. bita och slicka läpparna
 12. munandning

hydrering är en av de viktigaste faktorerna. Att dricka lite vatten resulterar i torr hud och därför kapade läppar, eftersom huden förlorar sin normala elasticitet. Användningen av vissa kosmetika eller för frätande tvålar kan också påverka den naturliga fukten i läppens hud och orsaka flingor och skorpor.

dessutom, när en person har förkylning eller trängsel, andas de vanligtvis genom munnen; detta får det konstanta intaget och utloppet av luft att torka ut läpparna. I dessa fall är det viktigt att sätta några speciella fuktighetskräm eller skydd under dagen och natten.

Leave A Comment