• Home
 • 2 månader gamla schema

2 månader gamla schema

en enkel och lätt äta-vakna-sömn rutin och 2 månaders schema. De 5 stegen vi tog för att få våra 2 månader gamla på ett schema och sova längre på natten.

alla trivs på en rutin. Småbarn, barn, vuxna och till och med spädbarn!

med båda mina barn började vi på en rutin när de kom hem från sjukhuset. Visst, det var en mycket flexibel rutin först-de första veckorna handlar verkligen om överlevnad (se 8 nyfödda överlevnadstips här!)- men med tiden blev det mer och mer som ett fast dagligt schema.

med detta schema har båda mina barn bara en nattlig vakna med 2 månader gammal … och ”nattetid” för mig är en 12 timmars tid!

nedan delar jag Vårt 2 månader gamla babyschema. Grunden för vårt schema är baserad på boken om att bli Babywise. Det går in i mycket mer detalj än jag förklarar nedan, så jag rekommenderar starkt att du läser boken själv!

Varför ha ETT Barnschema?

jag väljer att sätta ett schema för mina barn av några olika skäl.

först kan ett schema hjälpa till att säkerställa att du matar ditt barn tillräckligt under dagtid. Schemat för en nyfödd bör ha matar inte mer än 3 timmars mellanrum. Båda mina barn skulle ha valt att gå längre än detta ibland, men det är inte bra för deras tillväxt eller för min försörjning vid amning.

om du förväntar dig att de ska sova längre och äta mindre ofta på natten, måste de äta tillräckligt med kalorier under dagen. Schemaläggning säkerställer att de får tillräckligt med kalorier under dagtid.

för det andra kan ett schema hjälpa till att reglera kroppen och låta dem veta vad de kan förvänta sig under dagen och ungefär när de kommer att ha sin nästa måltid. Efter några veckor på detta schema började de tupplur bättre och vara mindre cranky övergripande. Deras kroppar lärde sig när man förväntar sig att äta och när man ska sova.

slutligen, för familjens förnuft. Våra barn är en del av vår familj och inte Centrum för det. Ofta behövde vi schemalägga möten eller hade andra åtaganden utanför huset. Att veta ungefär när mina barn skulle tuppla varje dag och när de skulle behöva äta hjälpte enormt i schemaläggning utflykter!

för att hjälpa hålla på schemat jag älskar att blockera schema min dag! Jag blockerar tider när barnet ska tupplur för att få saker gjorda eller för utflykter.

jag har älskat detta block schemaläggning planerare!

viktigt tips: Flexibel inte styv

det är mycket viktigt att nämna att ditt 2 månader gamla babyschema ska vara flexibelt och inte strikt. Jag satte ett ungefärligt schema varje dag som fungerade som en guide. Men om mina barn var hungriga innan’ set ’ äta tid, jag matade dem!

det lärde mig att känna igen tecken på hunger och att varje rop kanske inte betyder att mitt barn var hungrig-de kan vara trötta (hur länge har de varit vakna?), uttråkad, eller behöver bara trösta.

att ställa in ett schema kan vara ett bra sätt att beskriva din dag, men spädbarn är inte maskiner. Du kan behöva svänga från schemat ibland (eller ofta).

nedan är de 5 steg vi tog för att få våra barn på ett schema med 2 månader gamla.

Steg 1-Ställ in önskad väckningstid

det viktigaste att tänka på när du kommer på något schema är dagens första matning eller ’önskad väckningstid’. Att starta den första utfodringen vid rätt tidpunkt innebär att du ställer in tonen för hela dagen! Det hjälper också ditt barns interna klocka att lära sig vilken tid du ska gå upp.

det kan vara extremt svårt att gå upp efter lite sömn och vakna ditt sovande barn på morgonen, men kom ihåg dess kortsiktiga smärta för långsiktiga vinster!

steg 2-Ät-vakna-sova

när du har ditt barn uppe vid önskad vakningstid kan du starta den första eat-wake-sleep-cykeln. Eat-wake-sleep-cykeln innebär att barnet äter, sedan har lite vaken tid och sedan sover.

detta säkerställer att ditt barn är välviljat innan du äter och kan ta en trevlig full matning. De somnar inte på bröstet eller flaskan och blir fulla och glada.

genom att följa denna rutin lärde mina barn att inte associera att äta med sömn. De behövde inte äta eller sjuksköterska för att somna, och de lärde sig att somna på egen hand genom själv lugnande.

steg 3-vakna tider

när du har eat-wake-sleep rutin spikade ner sin tid att fokusera på ’vakna tid’ eller hur mycket tid ditt barn är vaken mellan varje tupplur.

nyfödda barn är normalt bara vakna i 45-60 minuter innan de behöver sova igen. Längre än detta och de är sannolikt övertrött.De flesta barn sträcker sina vakna tider med några minuter varje vecka och kan så småningom gå längre och längre sträckor.

när ditt barn är ungefär 2 månader gammalt kan de hantera 60-90 minuters vakningstid.

min 2 månader gamla kan för närvarande gå ca 75 minuter innan han visar sömniga signaler och behöver en nap.By 4 månader gammal kommer han sannolikt att kunna hålla sig vaken i ca 2 timmar i taget (se vårt 4 månaders schema här).

steg 4-Tupplur tid

när ditt barn har varit vaken i ca 60-90 minuter (eller vad som är lämpligt för deras ålder) och visar sömniga ledtrådar, är nästa steg att lägga ner dem för en tupplur.

om du just har börjat, prova att gunga ditt barn tills han är dåsig men inte helt sover. När de blir bättre och bättre på att sätta sig i sömn kan du minska gungningstiden så att de blir mindre och mindre dåsiga.

när de vaknar från sin tupplur, upprepa eat-wake-sleep-cykeln igen. De borde nappa i ca 1-2 timmar.

om min 2 månader gamla vaknar tidigt från sin tupplur gillar jag att ge honom ungefär 10 minuters krångel för att se om han kommer att bosätta sig igen och han gör det ofta! Om inte kommer jag att hålla honom för resten av sin tupplur så länge han inte visar några hunger ledtrådar.

Steg 5-läggdags rutin

när du har upprepat eat-wake-sleep cykel hela dagen, kommer det så småningom att vara dags för läggdags.

för oss har sänggåendet alltid varit cirka 11-12 timmar före önskad vakningstid. Med cirka 3-4 månader behöver ditt barn 11-12 timmars sömn per natt.

att ha en rutin för sänggåendet signalerar till ditt barn att det är dags att slå sig ner för natten. Sängtidsrutinen ska vara ganska kort och söt (15-30 minuter) och kan innehålla saker som ett bad, läsa böcker, lotion och komma i pyjamas.

vi badar de flesta nätter och så ser vår sömnrutin ut så här:

 • 7:00 pm-ta ett bad
 • 7: 15 pm-lotion och pjs
 • 7: 20 pm-läs två böcker
 • 7: 30 pm – sista flaskan på natten
 • 7:30 pm-ljudmaskin på, swaddled och ner till sängs

det är väldigt viktigt att ha något att bryta upp det sista matningen av natten och sova (mata inte för att sova). Efter den sista flaskan ska jag burpa min baby, slå på sin ljudmaskin, sväva honom och rocka honom tills han är dåsig… men inte sover!

när vår baby är lite äldre (närmare 4 månader) flyttar vi flaskan före badet och sätter honom ner för att sova vaken.

att lägga ner ditt barn vaken för sömn vid sänggåendet (och tupplurar också) hjälper honom att lära sig att sova och lugna sig själv och är mycket viktigt för att hjälpa ditt barn att sova hela natten.

för mer info kolla in mitt inlägg om vikten av en sänggåendet rutin!

Vårt 2 månader gamla Babyschema

nedan är det flexibla schemat vi har följt för vår 2 månader gamla.

detta schema har 6 schemalagda matningar (ytterligare en natt) och 4 tupplurar.

 • 7:30am-vakna och mata vanilj
 • 8:45 am-tupplur 1 😴
 • 10:30 am-feed 🍼
 • 11:45 am-nap 2 😴
 • 1:30 pm-feed 🍼
 • 2:45 pm-nap 3 😴
 • 4:30 pm-feed 🍼
 • 5:45 pm-catnap 😴
 • 6:30 pm-feed 🍼
 • 7:00 pm-läggdags rutin
 • 7: 30 pm-top off feed 🍼
 • 7:45 pm-ner för sängen 😴
 • * 3:00 am-feed🍼

*just nu vaknar min 2 månader gamla bara en gång per natt runt 3:00 för en utfodring. Detta är inte planerat, men är ungefär när har vaknat. Han bör börja utvidga detta (till 4am, 5am, etc) som veckorna går på.

du kan definitivt anpassa schemat för att passa bra för din familj.

till exempel har jag honom att vakna klockan 7:30 så att hans andra tupplur stämmer överens med mitt barns klockan 12:00. Detta fungerar också bra eftersom vi normalt äter middag runt 5: 15/30. Strax efter middagen lägger jag min 2 månader gamla ner för sin sista catnap före sängen och spenderar lite kvalitetstid med min toddler.

om du vill planera framåt eller letar efter scheman för äldre barn, kolla in andra inlägg från my baby schedule series:

 • 4 månad gammalt Babyschema
 • 6 månader gammalt Babyschema
 • 10 månader gammalt Babyschema
 • 1 år gammalt schema med 2 tupplurar
 • Ultimate 1 Tupplursschema
 • schema för nyfödda & småbarn

sammanfattning av att starta ett schema

jag ville sammanfatta de 5 stegen jag tog för att få mina två månader gamla på ett schema en sista gång för dig!

 1. Ställ in önskad vakningstid
 2. fokusera på eat-wake-sleep-rutinen
 3. kom ihåg lämplig vakningstid
 4. lägg ner dåsig för tupplurar
 5. Ställ in en sömnrutin

för en mer detaljerad förklaring om föräldrastyrd matning kolla in boka om att bli babywise!

Tack för att du kom förbi!

Provrutin för spädbarn 2-4 månader gamla
301shares
 • Twitter
 • Pinterest 301
 • e-post

Leave A Comment