• Home
 • 3 enkla steg som visar hur man går naturligt som ett proffs

3 enkla steg som visar hur man går naturligt som ett proffs

hur man går naturligt

hur man går från avslappnat till naturligt hår

om du läser det här inlägget tänker du antingen på hur man går naturligt eller hur man återvänder naturligt. Så gissa vad? Du är på rätt plats. Jag har listat 3 steg nedan för att göra din övergång från avslappnat till naturligt hår snabbt och enkelt.

Big Chop eller övergång

första saker först måste du bestämma dig för Big chop eller övergång.

Big Chop betyder i princip att hugga av allt ditt avslappnade, texturiserade, texlaxade, blekta, skadade, oavsett vilket tillstånd ditt hår är i – hugga av allt och övergången innebär långsamt att ditt naturliga hår växer under ditt skadade hår.

nu övergick jag personligen för då var jag väldigt medveten om att ha kort hår.

jag var supermedveten om att klippa av allt mitt hår eftersom jag ville ha något att sätta i en bulle för att utforma så jag bestämde mig för att övergå i sju månader och då blev jag trött på att se mina avslappnade ändar ser väldigt ohälsosamma och döda ut så jag klippte bara av dem.

det är det första steget du behöver ta. Du måste antingen fatta beslutet att övergå eller till big chop.

regim

när du har fattat ditt beslut måste du tänka på att ha en regim. En regim betyder i princip vad du ständigt gör för ditt hår för att hålla det friskt och för att behålla tillväxten. Så när ditt hår växer, ser en behandling till att ditt hår går sönder mindre än hur snabbt det växer. (Det är hela hemligheten att behålla längden för att vara ärlig så du behöver verkligen en behandling.

en regim består av:

 1. Pre-poo Shampoo
 2. djup konditionering
 3. äppelcidervinäger skölj
 4. lämna i balsam
 5. hår fuktkräm
 6. hår smör och
 7. olja

**kom ihåg att alla har olika texturer och porositetsnivåer**

nu ska jag förklara stegen för en regim.

Pre-poo

är vad du gör innan du schampo och du kan använda en olja eller smör för att pre-poo i 10 minuter under en duschmössa. Det håller håret mjukt. Det är hela syftet med pre-poo och det förhindrar att ditt schampo tar bort all fukt från håret.

Shampoo

är avsedda att rengöra håret utan att lämna det torrt. När du går naturligt kommer du att ta reda på att det finns två typer av schampon. ”Moisturising Shampoo”och” Clarifying Shampoo”. Fuktgivande schampon håller håret mjukt medan du rengör håret. Medan klargöra schampo – vissa kan hålla håret mjukt men de flesta gånger de lämnar håret pipig ren och något torr så använd detta när håret är riktigt smutsig eller en gång i månaden eller en gång i 2 månader.

Deep Conditioner

är de bakre benen av naturligt hår, de håller ditt hår förstärkt, hydratiserat och matar ditt hår.

äppelcidervinäger skölj

en äppelcidervinäger skölj ger pH (potential väte) i håret tillbaka till sin ursprungliga nivå. Vad detta gör är att det hjälper dina nagelband att ligga platt och därmed minska risken för delade ändar och enstaka knutar.

nu är det för tvättdelen av tvättdagsregimen.

för styling behöver du först en leave In conditioner för att hålla håret konditionerat.

en hårfuktare för att ge extra mjukhet och fukt.

sedan en olja.

vissa människor använder oljor före fuktgivarna, som jag sa tidigare, hårporositet betyder verkligen så det beror verkligen på din hårtyp.

hur man kammar naturligt hår

nu, om du undrar när exakt du ska kamma ditt hår, i naturligt hårslang kallar vi kamning detangling.

det finns 2 sätt att kamma naturligt hår, med en bred tandkam och med fingrarna.

jag använder mina fingrar.

det tog mig ett tag att lära mig men jag lärde mig i mitt första år att gå naturligt.

för vissa människor tar det längre tid. Det tar lite övning men då har du mindre brott. Du förlorar lite mer tid så att du har mindre brott och därmed längre hår.

jag finger reda ut innan jag schampo, så det är efter jag pre-poo medan mitt hår är riktigt mjuk, jag avsnitt mitt hår i ca 6-10 vändningar och sedan jag inte släppa mitt hår till efter.

folk frågar mig alltid detta. Släpper du håret i djupt skick och vrider sedan igen?

Nej.

mitt hår är i vändningar medan jag djupt skick tills jag behöver styla. Det är då jag tar ner mina vändningar.

därefter applicerar jag en ledighet i balsam, hårfuktare och stylar sedan. Jag kunde vrida mitt hår igen, fläta eller jag kunde bara styla mitt hår.

det är vad jag gör men då kan du göra något annat. Gör vad som fungerar för dig.

Sammanfattningsvis kamar jag mitt hår, en eller två gånger under mina tvättdagar, och genom veckan håller jag mitt hår i en stil för underhåll.

jag tar inte ner mitt hår varje natt för att vrida om. Men du kan om du väljer att bära håret ganska ofta.

för mig är mitt hår i skyddande stilar 100% av tiden, du kan kolla min Instagram för att se vilken typ av olika stilar jag skapar med mitt eget hår så jag behöver inte ta ner håret hela tiden för att vrida om. När mitt hår är i en viss stil är allt jag behöver göra att använda en hårdimma.

Tips för naturligt hår

när ditt naturliga hår börjar växa blir det ibland riktigt tjockt som mitt. Jag kommer att visa dig mitt avslappnade hårfoto här.

mitt hår blev tjockare, det blev fylligare och det blev mycket mer voluminöst. Du borde se mina volymkontroller, det är galet.

volymkontroller
volymkontroll 2016

så det är alltid lättare att hantera naturligt hår i sektioner. Dela upp det i 4, Dela det i mer än 4, men mycket som är bekvämt för dig är helt perfekt.

innan jag glömmer, håll håret från att torka ut över natten genom att sova med en satinduk eller satinhuvud.Jag föredrar att använda halsdukar eftersom de bara stannar kvar och de drar inte på mina kanter. Full kanter för att vinna ya ’ ll, full kanter för att vinna! Vissa satinhuvar drar faktiskt i håret så var försiktig.

andra produkter som du kan integrera i din naturliga hårregim är följande:

 • Protein Balsam
 • hår dimma
 • Detangler

vad mer behöver du veta?

om du har längre frågor, eller om jag lämnade något, lägg till det i kommentarfältet nedan. Om du behöver mer information läser jag dina kommentarer även om jag inte kan svara varje enskild person så jag kommer att göra videor kring dina kommentarer inom en snar framtid i andra för att hjälpa dig mer. Så se till att du prenumererar på min YOUTUBE så att du inte missar svar på dina frågor och uppenbarligen inte glömmer att följa mig på sociala medier. Jag har massor av tips där. Jag hoppas att videon ovan var riktigt bra, låt mig veta vilken typ av frågor du vill att jag ska svara, vilken typ av ämnen du vill att jag ska täcka i kommentarsektionen.

Som Att Ladda…

Leave A Comment