• Home
  • 5 enkla sträckor för att förbättra arbetsplatsens välbefinnande

5 enkla sträckor för att förbättra arbetsplatsens välbefinnande

människor som gör sträckor.

visste du att i Storbritannien förloras cirka 28 miljoner arbetsdagar på grund av icke-dödliga arbetsplatsskador, dålig arbetsrelaterad hälsa och muskuloskeletala problem? En enorm 12.8 miljoner av dessa dagar beror på stress, ångest och depression, medan ytterligare 6.9 miljoner står för muskel-och benproblem. Tillståndet som kallas ’tech neck’ har nu blivit en vanlig sjukdom i de flesta kontor.

den genomsnittliga kontorsarbetaren kommer att spendera cirka 8 timmar om dagen vid ett skrivbord. Lägg sedan till en resa till och från kontoret, måltider, och koppla av i soffan i slutet av dagen, det uppgår till mycket tid att vara stillasittande.

Kan Stretching Hjälpa?

Ja, det kan. Bara några enkla sträckor under dagen hjälper till att förbättra vår övergripande fysiska och mentala välbefinnande. Faktum är att vi måste sträcka. Våra muskler måste vara friska, starka och flexibla. Utan denna flexibilitet förlorar vi gemensam rörlighet, våra muskler blir förkortade och när vi kommer att använda dem känner de sig svaga och det kan leda till LED-och muskelsmärta.

jag föreslår inte att du piskar ut din yogamatta mitt på kontoret och utför några nedåtgående hundar var 30: e minut men det finns några enkla, mer diskreta sträckor du kan göra vid ditt skrivbord för att hjälpa till.

kvinna gör yoga pose.

5 Enkla Sträckor Att Göra Just Nu.

följande sträckor kan utföras sittande. Försök att tänka på din hållning, båda fötterna ska vara plana på golvet, höftbredd från varandra och ryggraden ska vara lång.

  • Halssträckning-höger hand håller stolens säte, vänd huvudet för att titta över din vänstra axel och nicka sedan ner huvudet som om du tittar mot din armhåla. Upprepa på andra sidan.
  • ryggsträckning-korsa armarna över bröstet. Sänk hakan mot bröstet och fortsätt att krulla inåt och nedåt som om du gör en knäcka. Rulla upp för att komma tillbaka till neutral och låt försiktigt huvudet tippa tillbaka för att sträcka sig något upp och bakåt.
  • Axelsträckning-korsa höger arm över kroppen, använd vänster hand för att dra armen närmare kroppen och öppna axelbladet. Upprepa på andra sidan.
  • bröst och överarm Stretch-knäppa händerna bakom ryggen, dra händerna ner och bort från kroppen.
  • Hamstring Stretch-flytta till kanten av din stol och förläng ett ben framåt och håll det så rakt som möjligt. Luta kroppen framåt och sikta på att röra tårna. Upprepa med andra benet.

rörelse är medicin.

precis som våra påfrestningar och oro ofta manifesterar sig i fysiskt obehag, försämrar våra verkliga smärtor och kroppsliga irritationer vår mentala hälsa. Det är mycket svårt att vara fokuserad och motiverad när du har en konstant, gnagande värk i övre delen av ryggen.

rörelse är verkligen medicin, bara genom att göra några enkla sträckor regelbundet under dagen kan du hålla dig bra på jobbet och förhindra långvarig skada och sjukdom. Enligt denna studie om intermittenta stretchövningar på jobbet,

regelbunden sträckning kan minska arbetsrelaterad smärta med upp till 72%.

ta en stund.

  • Ställ in ett larm för att påminna dig om att sträcka varje timme eller två.
  • sträck ut alla fingrarna och bollen dem i nävar varje par minuter.
  • ta ögonen från skärmen då och då.
  • Stig upp och gå runt medan du är på det telefonsamtalet.

Lycklig stretching, lycklig arbetsplats.

Leave A Comment