• Home
  • 5 roliga Quinceanera fakta du behöver veta

5 roliga Quinceanera fakta du behöver veta

visste du att över 400 000 spansktalande tjejer firar sin quinceanera varje år i USA? Dessa händelser är mer än bara födelsedagsfester – de är utarbetade övergångsriter för att fira omvandlingen från barndom till vuxen ålder.

det finns några mycket speciella och underbara traditioner som följer med evenemanget. Fortsätt läsa för att lära dig fem intressanta och roliga quinceanera-fakta.

Quinceanera-Klänningen är den viktigaste

i likhet med en bröllopsklänning är en quinceanera-klänning en av höjdpunkterna i evenemanget. Traditionellt skulle bollklänningen vara vit eller pastell.

på senare år har flickor som firar sin quinceanera valt djärvare färger. Många moderna quinceanera klänningar är ljusa och juveltonade.

klänningen är tänkt att vara en direkt återspegling av födelsedagsflickan och hennes personlighet, så mycket tid och hänsyn läggs i klädvalet.

ta med dina dansskor

dans är ett annat huvudfokus för alla quinceanera. Det finns några koreograferade danser som Quinceanera kommer att utföra. Den första hon kommer att utföra med sin far. Detta kommer att följas av en med hennes domstol. Därefter öppnas dansgolvet för gästerna.

traditionen börjar dock med att fadern till Quinceanera byter skor från lägenheter eller sneakers till klackar. Detta betyder hennes övergång från barndom till vuxen ålder.

ett ytterligare quinceanera – faktum-hedersgästen valsar också med många av familjemedlemmarna närvarande vid evenemanget under kvällens gång.

en Quinceanera är fylld med roliga traditioner

under både ceremonin och mottagningen som följer utför firandet flera traditioner som representerar hennes övergång från barndom till vuxen ålder.

det är en quinceanera faktum att celebrant bär en bukett blommor i kyrkan som hon kommer att lämna vid altaret. Hon kommer att bära en spira ut ur kyrkan för att symbolisera att hon lämnar sin barndom bakom sig.

födelsedagsflickan får också en ”sista docka.”Detta symboliserar också slutet på barndomen och överförs till ett yngre syskon.

gåvor har särskild betydelse

gäster som deltar i Quinceanera får ofta speciella gåvor. Dessa inkluderar capias, som är speciella band med födelsedagsflickans namn och födelsedag på dem. Gästerna får också ofta ceramicas, små dockor, för att fira firandet.

födelsedagsflickorna får kronor och tiaror som symboliserar deras överlägsna moral. Under ceremonin kommer flickor att få en bibel eller en radband som en hängivenhet och återinvigning till Gud.

en annan quinceanera faktum – gåvan av en ring symboliserar celebrant band till sin familj, hennes gemenskap, och till Gud.

vissa traditioner förändras aldrig

medan många av de äldre traditionerna i quinceaneras har förändrats, har många förblivit desamma. Medan vissa flickor har avskaffat den religiösa ceremonin eller valt mindre traditionella danser, betydelsen av quinceanera och dess betydelse i latinsk kultur förblir densamma.

en quinceanera är ett sätt för en ung dam att komma in i vuxenlivet omgiven av kärleken till hennes familj, hennes vänner och hennes samhälle.

Tyckte Du Om Dessa Quinceanera Fakta?

när du har läst om var och en av dessa quinceanera fakta, Du kan se att de är underbart speciella händelser. Om du gör dig redo att planera och fira din quinceanera, låt oss hjälpa dig att planera din speciella dag.

från vackra klänningar till fantastiska tillbehör, vi har allt du behöver. Kontakta oss idag för att börja planera en fantastisk quinceanera som alla kommer ihåg!

Leave A Comment