• Home
 • 5 sätt att förhindra att magen sträcker sig efter gastrisk Bypass

5 sätt att förhindra att magen sträcker sig efter gastrisk Bypass

du kan sträcka din nya mage efter gastrisk bypassoperation. Och det är lättare än du kanske tror. Genom att falla tillbaka i gamla vanor är du nästan garanterad att sträcka magen.

den här artikeln kommer att fokusera på sätt att förhindra att du sträcker din nya mage istället för att diskutera hur och varför din mage sträcker sig.

din nya Gastric Pouch

du har haft gastric bypass operation och nu har du gjort två saker.

 1. du har kringgått en del av dina tarmar vilket innebär att mindre av maten du äter kommer att absorberas av din kropp.
 2. du har skapat en liten påse som används som din nya Mage. Detta ger mindre utrymme i magen för mat innan du känner dig full.

endera av ovanstående två artiklar leder till viktminskning. Och när du kombinerar dem har du det mest effektiva viktminskningsförfarandet, gastrisk bypass. Så det är vettigt att du inte vill ändra något av dessa objekt. Tyvärr är anledningen till att många människor återfår vikt efter gastrisk bypassoperation eftersom de ändrar artikelnummer 2. De sträcker magen.

Vad Sträcker Din Mage?

när magen blir utsträckt blir magens hungersignaler sneda. Du har i huvudsak lurat magen att tro att det behöver mer och mer mat innan det är dags att skicka ut, ’Jag är full’ signal. När du inte känner dig full förrän du har gorged dig själv, kommer du att äta för mycket.

och efter tiden förstör du också magens förmåga att berätta när du är riktigt hungrig. Istället för att vänta tills magen är tom och du behöver näring, börjar magen att skicka signalen om hunger när den fortfarande är halvfull – för det är när du har matat den. Båda dessa leder snabbt till viktåtervinning.

denna artikel innehåller en fördjupad granskning av rekommenderade dietpraxis före och efter gastrisk bypassoperation. Artikeln innehåller exempelmenyn för alla 4 steg postoperativ.

5 sätt att förhindra att du sträcker din nya Mage

 1. övermål inte.
  • detta är det uppenbara men det måste sägas. Det tar mer än en måltid att sträcka magen och orsaka problem. Men om du ger dig själv en stor måltid här eller där kommer det så småningom att gå ur hand. Så börjar de flesta strider med fetma. Så, övermål inte. Även om dess Thanksgiving eller Jul inte äter för mycket. Ha en extra söt eller en liten del av de scalloped potatisarna – nummer 4 på den här listan ska hjälpa till i de situationer där stora måltider är vanliga.
 2. Undvik vätskor under måltiderna.
  • det är bäst att undvika vätskor under och direkt efter måltiderna. Ge magen lite tid att smälta vätskorna separat från maten. Överväg att dricka dina vätskor en timme eller två före en måltid. Detta gör att du kan äta en anständig mängd mat utan att fylla på vätskor och säkerställer att du får tillräckligt med vätskor under hela dagen.
  • och drick inte kolsyrade (särskilt diet – nya studier visar att dietdrycker kan öka hungern) alls. De kan blandas med din mat och skapa gas som kan sätta press på magen och orsaka att den expanderar i onödan.
 3. Snack.
  • om du kämpar med hunger är det bättre att snacka mellan måltiderna än att gå in i en måltid extremt hungrig. När vi hoppar över en måltid, som frukost, är det lätt att bli så hungrig att vi klyver oss följande måltid. Detta är ett bra sätt att sträcka magen. Så istället, äta ett mellanmål mellan måltiderna.
  • försök att göra det till ett hälsosamt mellanmål och begränsa delstorleken.
 4. belöna dig själv med en godbit snarare än en stor måltid.
  • det är viktigt att du belönar dig själv då och då. När våra vänner äter chips och salsa eller har glass är det viktigt att veta att du kan ha lite som en behandling då och då. Faktum är att det är viktigt att ändra vad du anser vara en behandling. Det är inte längre OK att överväga en stor måltid på Thanksgiving en behandling. Men det är ok att betrakta en halv bit choklad en behandling.
  • begränsa dina godis till en eller två gånger i veckan och håll delstorleken liten.
 5. portionsstorlek är viktigare än näring.
  • om du försöker eliminera alla behandlar och något med fett då du är skyldig att misslyckas. Nyckeln till framgång är måttlighet. Det betyder att du inte bör eliminera allt bra från din kost. Om du gör, du kommer förmodligen att hamna fusk och sedan binging.
  • kom ihåg att mat inte är fienden. Att äta ska vara en trevlig del av ditt liv. Fienden är överflödig. Njut av din mat med måtta.

Sträckte Din Påse? Det finns fortfarande hopp

magen är ett fantastiskt organ. Det kan rymma förändringar på sätt som har hjälpt oss att överleva i tusentals år. När maten är knapp kan vår mage justera våra hungersensorer för att säga ’Jag är full’ efter bara en liten mängd mat. Och vid behov sträcker sig magen för att rymma mer mat än vad som verkligen behövs. Detta kan också vara till hjälp när du kanske inte vet när din nästa måltid är. Men våra magar har inte lärt sig hur man hanterar ett regelbundet överskott av mat. Återigen, det är därför det är lätt att sträcka magen efter gastrisk bypass.

om du sträckte magen, kom tillbaka på rätt spår. Din mage kommer att justera sina sensorer och du börjar återgå till det normala. Men du kan behöva hjälp av en dietist och stödgrupper. Det är värt att ringa din kirurgs kontor och låta dem veta att du känner att du förlorar kontrollen. En anständig kirurgisk praxis kommer att ha de resurser du behöver för att få dig tillbaka på rätt spår.

Leave A Comment