• Home
  • 7 livsmedel du aldrig ska ha på tom mage

7 livsmedel du aldrig ska ha på tom mage

det kanske inte alltid är rätt att äta vad vi känner för! Det första vi äter på morgonen anger dagens gång. Vissa livsmedel kan orsaka kaos med tarmen om de äts på tom mage. Vi bad Konsultnäringsläkaren Rupali Datta att hjälpa oss här och föreslå mat eller dryck som vi borde undvika att ha på tom mage. Hon rekommenderar också att du bör ge ditt matsmältningssystem lite tid att börja fungera efter långa timmars sömn och bör äta frukost minst två timmar efter att du vaknat. Upp framåt, sju livsmedel som kanske inte gör bra för dig om de hade på tom mage.

1. Kryddig mat att äta kryddor och chili på tom mage kan irritera magslemhinnan vilket kan leda till sura reaktioner och kramper. De är skarpa i naturen och kan utlösa matsmältningsbesvär.

2. Sockerhaltiga livsmedel eller dryckeräven om majoriteten av oss är under intrycket att det är hälsosamt att ha ett glas fruktjuice för att börja dagen, kanske det inte är fallet. Dr. Rupali föreslår att du inte börjar dagen med ett högt glas fruktjuice eftersom det kan lägga en extra belastning på bukspottkörteln som fortfarande vaknar efter långa timmars vila. När magen är tom kan socker i form av fruktos i frukt orsaka överbelastning på levern. Bearbetat socker är ännu värre, så undvik frukostdesserter eller alltför söta smoothies.

3. Luftade dryckerluftdrycker är dåliga för vår hälsa oavsett vilken tid på dagen det kan vara, men de är ännu värre när de konsumeras på tom mage eftersom de kolsyrade syrorna blandas med magsyrorna och orsakar olika hälsoproblem som illamående och gas. Din mage utsöndrar syra för att hjälpa till med matsmältningen, och om det inte finns mat i magen, introducerar du bara ytterligare syra i matsmältningssystemet vilket kan leda till magkramper eller smärta.

4. Kalla dryckerdu måste ha hört att det är bäst att börja dagen med varmt vatten och honung, men många av oss ger i frestelsen att chugging ett glas iskaffe istället. Att dricka isdrycker på tom mage kan skada ditt slemhinnor och göra din matsmältning trög genom dagen medan ljumma drycker hjälper till att starta ditt system och din ämnesomsättning.

annons

5. Citrusfrukterfrukter är alltid mycket friska om de äts vid rätt tidpunkt. Att äta citrusfrukter på tom mage kan öka syraproduktionen. Dessutom kan för mycket fiber och fruktos i frukt också sakta ner matsmältningssystemet om det äts på tom mage. Du bör särskilt undvika att äta frukt med tuffa fibrer som guava och apelsiner tidigt på morgonen.

6. Råa grönsakerden här är speciellt för dem som är dietmedvetna och tror att sallader är bra när som helst på dagen. Råa grönsaker eller en sallad kanske inte är det bästa att äta på tom mage. De är fulla av grova fibrer som kan sätta en extra belastning på fastande mage. De kan också orsaka flatulens och buksmärta när de ätas på tom mage.

annons

7. Kaffebörja dagen med en kopp kaffe är en mycket vanlig praxis. Det verkar vara ett enkelt sätt att bryta sig ur sömnen, men att dricka kaffe på tom mage kan leda till surhet. Det stimulerar utsöndringen av saltsyra i matsmältningssystemet som orsakar gastrit hos vissa människor.

om Rupali DattaRupali Datta är en klinisk Nutritionist och har arbetat på Ledande företagssjukhus. Hon har skapat och leder team av proffs för att leverera kliniska lösningar för patienter inom alla medicinska specialiteter inklusive kritisk vård. Hon är medlem i Indian Dietetic Association och Indian Association of Parenteral and Enteral Nutrition.

för de senaste matnyheterna, hälsotips och recept, gilla oss på Facebook eller följ oss på Twitter och YouTube.
taggar:

Leave A Comment