ALAVITA

Hej mamma, tycker du någonsin att du lär dig samma livslektioner om och om igen?

strax efter att min första son föddes publicerade jag en blogg om hur svårt det var för mig att släppa kontrollen under graviditeten. Nu, 26 veckor in i graviditeten # 2, läste jag den bloggen igen och undrar, Har jag lärt mig ingenting?!?

återigen kämpar jag med att acceptera min erfarenhet som den är.

speciellt bristen på energi. Jag är trött på att vara trött.

jag snubblade nyligen på den här artikeln om varför tupplurar är så viktiga under graviditeten. En bra påminnelse om att släppa taget om att försöka kontrollera hur jag känner och bara lita på att allt är som det borde vara… lättare sagt än gjort… speciellt med en 18 mo. gammal att jaga efter och ett heltidsjobb i en mans värld som inte saktar ner för graviditet.

förutom tröttheten får uppblåsningen mig verkligen.

jag såg 20 veckor gravid på bara 10 veckor. Nästan så snart jag hade ett positivt graviditetstest kunde jag inte knäppa mina byxor. Så småningom bloat bara förvandlats till en baby bump – men den obekväma känslan av en alltför svullen mage fortsätter.

min personliga elände åt sidan, uppblåsthet är förmodligen det vanligaste klagomålet bland kvinnor som jag arbetar med.

jag förstår det. Svälla är så obehagligt och det blir i vägen för att leva ditt självsäkra liv. Jag kan inte eliminera uppblåsthet tillsammans, men jag kan dela strategier som jag har funnit mest användbara för att minska uppblåsthet under graviditeten och bortom:

1. TA PROBIOTIKA.

blomstrande kolonbakterier är avgörande för matsmältningshälsan. De” bra ” buggarna kan smälta fibrer som du inte kan, vilket hjälper till att främja tarmmotilitet och eliminering (dvs få ut gasen istället för att fånga den i tarmen). Vi rekommenderar alla gravida och ammande mamas (och deras nyfödda) ta ett probiotiskt. Läs mer och se våra specifika rekommendationer.

2. ÄT FERMENTERADE LIVSMEDEL.

Tänk kefir, yoghurt (med ”levande aktiva kulturer”), miso, surkål, kimchi och tempeh. Dessa livsmedel packar miljarder till trillioner av fördelaktiga bakterier i varje bit som förbättrar din matsmältning. Krydda din middagsrutin med detta 30-minuters Bibimbaprecept gjord med probiotisk rik kimchi.

3. ÄT FIBER.

jag pratar om en mängd olika grönsaker, färsk frukt, nötter & frön och fullkorn. För de som är nya att äta mycket fiber kan du märka mer gas i början, men din kropp kommer snart att anpassa sig. Fiber är mat för probiotika du tar och det får saker att röra sig för att förhindra förstoppning och minska uppblåsthet.

4. ÄT SMÅ, FREKVENTA MÅLTIDER.

till skillnad från stora måltider som är svårare att smälta och sakta ner ditt system, rör sig mindre måltider snabbare. Inget behov av att begränsa dig till näringsutarmande ”mellanmål” livsmedel. Tänk istället på varje ätande tillfälle som ett tillfälle att närma dig och baby-to-be med mini-måltider. En sallad eller en smörgås kan vara ett mellanmål (aka mini-måltid)!

5. DRICK MER VATTEN (MED CITRON).

uppblåsthet kan vara din kropps sätt att hålla fast vid vatten. Att hålla sig väl hydrerad berättar för din kropp att den kan släppa taget. Hydrering lindrar också förstoppning och därmed uppblåsthet. Citron är en naturlig diuretikum och avgiftare, och det gör dricksvatten mer aptitretande. Botten upp!

~~

BONUS TIPS-TUGGA BRA!

tugga är det första steget till matsmältningen. När du tuggar, kombinerar din mat med ett enzym i ditt saliv som kallas amylas som börjar nedbrytningen av stärkelse och fibrer. Du förtjänar att ta tid och njuta av din mat, mamma!

~~

Digestion är en mycket personlig sak och det finns ingen storlek som passar alla. Det är därför det är så viktigt att ta reda på vad som fungerar bäst för dig. Vi är här för att hjälpa!

Leave A Comment