• Home
  • Broccoli: En Närmare Titt – Imperial Valley Grönsaksodlare Assoc.

Broccoli: En Närmare Titt – Imperial Valley Grönsaksodlare Assoc.

Broccoli är en ätbar grön växt med stora blommande huvuden ätit som en grönsak. Ordet broccoli kommer från den italienska plural av broccoli, vilket betyder ”blommande krönet av en kål,” och är den diminutiva formen av brocco, betyder ”liten spik” eller ”gro.”Broccoli kokas ofta eller ångas men kan ätas rå. Broccoli klassificeras i den kursiva kultivargruppen av arten Brassica oleracea. Broccoli har stora blomhuvuden, vanligtvis gröna i färg, ordnade i en trädliknande struktur som förgrenar sig från en tjock, ätbar stjälk. I vårt hushåll kallas broccoli kärleksfullt ” träd.”Massan av blomhuvuden är omgiven av löv. Broccoli liknar blomkål, som är en annan kultivargrupp av samma art. Jag vet-för mycket vetenskap.

Broccoli härrörde från uppfödning av odlade Brassica grödor i norra Medelhavet från omkring 6th century BC. Sedan Romerrikets tid har broccoli vanligtvis konsumerats bland italienarna. Tillsammans 2016 producerade Kina och Indien 73 procent av världens broccoli-och blomkålgrödor. I Imperial Valley, i 2017, producerade vi 6,094,475 fall av broccoli värderade till $ 94,806,000. Det var en nedgång i enheter här, främst på grund av kostnaden för skörd.

det finns tre vanliga typer av broccoli. Den mest kända är Calabrese broccoli, ofta kallad ”broccoli”, uppkallad efter Kalabrien, Italien. Den har stora gröna huvuden och tjocka stjälkar. Det är en cool säsong årlig gröda. Spirande broccoli har ett större antal huvuden med många tunna stjälkar. Lila blomkål är en typ av broccoli som odlas i Europa och Nordamerika. Den har ett huvudformat som blomkål, men består av små blomknoppar. Det har ibland, men inte alltid, en lila gjutning till spetsarna på blomknopparna.

Broccoli klarar sig dåligt i varmt sommarväder. Broccoli växer bäst när den utsätts för en genomsnittlig daglig temperatur mellan 64 och 73 F. När blommaklustret, även kallat ”huvud” av broccoli, dyker upp i mitten av växten, är klustret grönt. Trädgårdsskärare eller saxar används för att skära huvudet ungefär en tum från spetsen. Broccoli bör skördas innan blommorna på huvudet blommar ljusgult.

en portion på 100 gram rå broccoli ger 34 kcal och är en utmärkt källa (20 procent eller högre av det dagliga värdet, DV) av vitamin C och vitamin K. rå broccoli innehåller också måttliga mängder (10-19 procent DV) av flera B-vitaminer och dietmineralmangan, medan andra väsentliga näringsämnen är i lågt innehåll. Broccoli har lågt innehåll av kolhydrater, protein, fett och kostfiber. Broccoli innehåller också karotenoidföreningarna lutein och zeaxantin i mängder ungefär sex gånger lägre än i grönkål.
kokande broccoli minskar nivåerna av sulforafan, med förluster på 20-30 procent efter fem minuter, 40-50 procent efter tio minuter och 77 procent efter trettio minuter. Andra beredningsmetoder, såsom ångning, mikrovågning och omröring, hade emellertid ingen signifikant effekt på föreningarna. Vi rör om det med vitlök (kom ihåg att italienarna använder vitlök mycket).

Leave A Comment