• Home
  • Deborah Läs Franklin, fru till Benjamin Franklin

Deborah Läs Franklin, fru till Benjamin Franklin

Deborah Läs Franklin var fru till den berömda uppfinnaren och statsmannen Benjamin Franklin.

Deborah fann honom vandra på gatorna efter att han hade rymt som tonåring, och hon bjöd in honom till sin familjs hem. Familjen Read tog in honom och gav honom anställning. På grund av detta blev Deborah Read mycket nära Ben.

porträtt av Deborah Läs Franklin

när de var äldre började Deborah tala om äktenskap, men Ben sa att han inte var redo. När Ben återvände från en resa från England några månader senare fann han till sin förtvivlan att Deborah var gift med en annan man.

Ben stannade i sin fars anställning ändå.

en dag vaknade Deborah för att upptäcka att hennes man hade övergivit henne. Hon var hjärtbruten. Några månader senare hörde hon nyheter om att hennes man hade dött av sjukdom.

strax efter detta började hon träffa Benjamin Franklin igen, och strax därefter gifte de sig. Tillsammans var de den perfekta matchen. De älskade varandra verkligen och de gjorde stora affärspartners.

Deborah Läs Franklins Giftår

Deborah inrättade en liten butik i en byggnad intill Bens tryckeri. Deborah arbetade hårt med att hålla sin butik och uppfostrade Bens son (född innan de gifte sig och vars mor är okänd för alla utom Ben) och deras egna två barn.

hon var den ultimata arbetande mamman.

hon var livrädd för att resa med fartyg, så Deborah kunde aldrig åka på någon av Bens frekventa resor över Atlanten. Efter att ha varit gift i 44 lyckliga år, medan Ben var på en av sina resor till England, hade Deborah plötsligt en stroke och dog.

detta var mycket tragiskt för Ben, och han var ännu mer upprörd över att han inte kunde vara där för henne och barnen när hon gick. Till slut var hon den bästa fru Ben kunde ha bett om.

Läs PROMISEExperience hjärtskärande berättelse om Mary, mor JesusA nytt djup till berättelsen avslöjas, när den ses genom ögonen på en gravid, tonårig Jungfru i det gamla Israel.Detta sista hopp, detta löfte kommer att förändra allt.

Leave A Comment