• Home
  • det här är de 19 staterna som fortfarande låter offentliga skolor slå barn

det här är de 19 staterna som fortfarande låter offentliga skolor slå barn

karta över kroppsstraff i skolor
de 19 staterna i rött tillåter kroppsstraff i skolor, medan de i vitt har förbjudit det.
Centrum för effektiv disciplin

i 19 stater är det lagligt för lärare eller rektorer att straffa offentliga skolelever genom att slå dem upprepade gånger istället för att bara ge dem frihetsberövande.

denna karta från Centrum för effektiv disciplin visar de 19 staterna, i rött, som har lagar som tillåter kroppsstraff i skolor. Visas i vitt är de 31 stater som har förbjudit kroppsstraff, senast i Ohio 2009 och New Mexico 2011.

i praktiken blir det mindre vanligt att skolor administrerar kroppsstraff-även i stater som tekniskt tillåter det. Business Insider redaktör Erin Fuchs, till exempel, växte upp i förorts Atlanta på 90-talet och minns inte lärare någonsin slå hennes klasskamrater.

men vi blev förvånade över att lära oss från en ny databas från US Department of Education att offentliga skolor slog barn så sent som 2011, året då uppgifterna samlades in. (Ett Texas skoldistrikt administrerade kroppsstraff till mer än 120 barn det året ensam.)

kroppsstraff kommer vanligtvis i form av paddling, enligt en rapport från 2009 av Human Rights Watch och American Civil Liberties Union (HRW/ACLU). Lärare eller rektorer kan slå eleverna tre eller flera gånger på skinkorna eller övre lår med en trä paddel, som ofta är 15 inches lång. I vissa fall är paddlar gjorda av rakade basebollträn. Studenter kan också träffas med en hand eller tejpade linjaler.

uppskattningar från Utbildningsdepartementets 2006 Civil Rights Data Collection (CRDC) visar totalt 223 190 studenter utan funktionshinder fick kroppsstraff rikstäckande det året, varav 78,26% var män. Bland det antalet riktades också svarta studenter oproportionerligt-35,67% fick kroppsstraff, även om de bara utgjorde 17,13% av studentpopulationen.

studenter är vanligtvis riktade att stå i en böjd position med händerna på ett skrivbord eller en stol, enligt HRW/ACLU-rapporten. Men flera familjer som intervjuades i HRW / ACLU-rapporten sa att skolpersonalen hade fäst sina barn nedåt på golvet.

en far till en 11-årig pojke i Texas med attention deficit hyperactivity disorder och dyslexi redogjorde i HRW/ACLU-rapporten om att hans Sons erfarenhet påstås paddlas av sin rektor 2009:

den första swat slog ner … när han föll sa rektorn att han hade fem sekunder på sig att komma tillbaka, annars skulle han börja om igen … det tog nog honom en och en halv minut att gå upp igen. De gav honom ytterligare två swats. Då var rektorn tvungen att gå till sjuksköterskans kontor för att få astmainhalatorn, kunde inte andas … När han kom hem från skolan hittade min fru märkena på honom. … Han hade svåra blåmärken på skinkorna och på nedre delen av ryggen. Hans rumpa var bara täckt.

Business Insiders egen Jason Merriman gav sin egen redogörelse för att han paddlades av sin offentliga skollärare i sjunde klass i sydvästra Ohio 1996. Han fick straffet för att mumla en förbannelse på sin lärare efter att hon tillrättavisade honom för dåligt uppförande:

”ingen hörde det förutom en elev bredvid mig som blabbed ut,” hörde du vad han sa?, ”till vilken jag omedelbart togs ut till korridoren för förhör,” sa Merriman. ”Efter ett kort förhör erkände jag mitt brott. Snabbt därefter fick hon paddeln och en närliggande klassrumslärare att bevittna medan hon paddlade mig tre gånger, och sedan en fjärde för att stå upp för snabbt. Detta var en allvarlig paddel om två fot lång och sex inches bred, föra massor av tårar och gråt.”

Merrimans föräldrar informerades inte i förväg och godkände inte straffet.

” detta satt inte bra med min far, och han fortsatte att besöka skolan dagen efter och ge rektorn och läraren ut helvetet,” påminde Jason. ”Med det sagt var jag förmodligen bättre uppförd för resten av året, om än en touch ärrad för livet.”

på vissa områden kvarstår kroppsstraff eftersom skolor tycker att det är effektivt. Ett exempel är Floridas Marion County Public Schools district, vilken Utbildningsvecka rapporterade hade förbjudit kroppsstraff för tre år sedan innan skolstyrelsens medlemmar röstade för att återställa det i läsåret för aggressiva eller våldsamma brott.

skoltjänstemän ansåg att paddling var ett effektivt och populärt alternativ till avstängning utanför skolan.

”när eleverna får avstängning utanför skolan, saknar de instruktionstid, och läraren är inte skyldig att på något sätt hjälpa den studenten att komma ikapp”, sa en rektor till Education Week. ”I grundskolan är det som en semester. Det är inget straff.”

bland de 19 stater som tillåter kroppsstraff använder vissa det oftare än andra. Detta diagram är baserat på CRDC-data från 2006.

kroppsstraff i skolor, diagram

Human Rights Watch / American Civil Liberties Union

HRW/ACLU-rapporten påpekar också att studenter med funktionshinder paddlas till oproportionerligt höga priser, som visas i detta CRDC-diagram från 2006.

kroppsstraff i skolor, diagram

Human Rights Watch / American Civil Liberties Union

studenter som paddlas i skolor kan drabbas av allvarlig fysisk skada och psykiskt trauma, säger kritiker av kroppsstraff. ”Studier visar att misshandel kan skada förtroendet mellan lärare och student, korrodera utbildningsmiljön och lämna studenten oförmögen att lära sig effektivt, vilket gör det mer troligt att hon kommer att släppa ut ur skolan”, varnar HRW/ACLU-rapporten.

för att se hur många funktionshindrade och icke-funktionshindrade elever som fick kroppsstraff i din skola 2011-2012, besök den här databasen och Sök efter din skola.

Leave A Comment