• Home
  • det hela ' som äger Falklandsöarna' sak värms upp igen

det hela ' som äger Falklandsöarna' sak värms upp igen

 Falklandsöarna

nästan 30 år efter den ursprungliga konflikten om Falklandsöarna såg knappt tusen soldater dödade, spänningar över ön värms upp igen.

Telegraph rapporterar att Mercosur-blocket, som inkluderar Brasilien, Argentina och Uruguay, har förbjudit hamnar i regionen från att tillåta fartyg med Falklandsflagg att docka.

”vi håller ingenting mot Storbritannien, men vi har mycket till förmån för Argentina”, sade Uruguays President Jose Mujica när han meddelade beslutet vid Mercosur-toppmötet i Montevideo.

Argentinas president, Cristina Fernandez de Kirchner, har välkomnat förbudet. Hon vill se öarna, på toppen av den sydamerikanska kontinenten, under Argentinas styre. Öarnas suveränitet har ifrågasatts sedan de först avgjordes av Storbritannien 1764.

spänningarna mellan de två länderna, som gick i krig över öarna 1982, har nått kokpunkten efter att brittiska företag förra året upptäckte olja nära öarna.

”Vi är mycket oroade över detta senaste argentinska försök att isolera Falklandsöarna och skada deras försörjning, för vilket det inte finns någon motivering”, sade Det brittiska utrikesdepartementet i ett uttalande.

Leave A Comment