• Home
  • fråga Curology: varför blir min hud värre???

fråga Curology: varför blir min hud värre???

varje gång jag försöker något nytt för att bli av med akne bryter jag ut ännu mer än innan jag började. Vad ger?! Och kan detta hända med Curologi också?

med vänliga hälsningar,

#pimpleproblems

kära Pimple problem,

rensning är en obehaglig men ibland oundviklig process av någon akne behandling. Jag vet att detta inte är vad du vill höra (ledsen!), men saken med akne är att det ofta blir värre innan det blir bättre. När du börjar använda en ny akne-fighting behandling (som din egen formel från Curology), kan du gå igenom en period av vad vi kallar rensning: när du bryter ut mer för de första veckorna eller så av behandlingen.

så om du märker att din hud bryter ut mer under de första veckorna med att använda Curologi, var inte orolig: det är inte ovanligt att se en uptick i breakouts när du startar någon ny akne medicinering. Kontraintuitivt som det kan tyckas är detta bevis på att de akne-kämpande ingredienserna gör sitt jobb!

recept akne ingredienser som du får i din egen Curology grädde arbete genom att rikta tilltäppta porer, inklusive de bryggning djupt under ytan. Ibland betyder det att akne som har gömt sig där inne tas upp till hudens yta innan den rensas ut. Recept akne ingredienser också öka hudens cell omsättning, så cellerna som sloughed bort kan täppa till porerna och orsaka finnar.

den goda nyheten är att rensningsperioden bara är tillfällig. Jag vet att det är lättare sagt än gjort, men försök att ha tålamod med din hud. Det finns ett ljus i slutet av renstunneln! Dessa finnar bör klara sig inom 6-8 veckor, vilket är ungefär den tid det tar för din hud att anpassa sig till dessa kraftfulla ingredienser när de har introducerats i din hudvårdsrutin.

under tiden finns det saker du kan göra för att göra rensning som akne lättare på dig. Jag vet att det är väldigt frustrerande och nedslående att gå igenom rensning när du bara inte kan vänta på att din hud ska rensas upp. Men jag kommer att be dig att göra något som kanske låter kontraintuitivt: lämna det i fred. Var försiktig med din hud, även när den är på sitt ”värsta beteende.”

var inte för hård på din hud — Det går igenom många förändringar just nu. Dessa ingredienser arbetar hårt för att utrota allt som akne och få hudens naturliga processer att fungera som de ska. Inom kort kommer du att få färre och färre nya utbrott medan din hud gradvis rensar upp. (Och om det av någon anledning inte fungerar så för dig, meddela din Curology — leverantör-vi kan alltid göra justeringar för dig.)

Använd din Curology custom cream varannan natt Istället för varje natt

när du ser försämrade utbrott kan din första instinkt vara att använda mer grädde. Tyvärr fungerar det inte så — och det kan göra rensningen värre! Minska istället din användning till en gång varannan kväll och använd inte mer än det rekommenderade beloppet.

tvätta ansiktet med en mild rengöring och ljummet vatten

se till att din rengöring och andra produkter du använder på din hud är riktigt skonsamma . Curology cleanser är mild nog för att rensa huden, så om du redan prenumererar på Curology set, fortsätt! Om inte, kolla in vår Rengöringsguide för fler rekommendationer.

överexfoliera inte

Undvik slipande fysiska exfoliants och scrubs, och håll dig borta från kemiska exfoliants som AHA och BHA. Frestande eftersom det kan vara att spränga breakouts med det tunga artilleriet, kommer starka kemikalier att lämna din hud torr, röd och irriterad och kommer inte att göra någonting för att hjälpa till att rensa.

klappa torrt och kyla

eventuell fukt som finns kvar i huden efter att du har tvättat ansiktet kan få hudvårdsprodukter att absorberas snabbare och öka deras styrka, vilket kan leda till irritation. Irritation gör huden mer benägen för akneutbrott! När du har tvättat ansiktet, se till att din hud är helt torr innan du applicerar din Curology cream. Vänta 20 minuter efter att du har tvättat ansiktet så att det har gott om tid att torka innan du tar på dig grädden.

återfukta (och se till att din fuktighetskräm inte täpper till porerna!)

applicera en fuktkräm före eller efter din Curology cream kan hjälpa till att lugna din hud utan att äventyra effektiviteten hos de akne-kämpande ingredienserna. Curology moisturizer är lätt, icke-komedogen och utformad för att vara perfekt lämpad för känslig och aknebenägen hud (Du kan få den genom att prenumerera på Curology-uppsättningen). Om du använder din egen fuktighetskräm, välj något som inte kommer att täppa till dina porer.

Läs: Så här tar du reda på om någon produkt har porstoppande ingredienser

kolla in vår Fuktighetsguide för fler rekommendationer.

om allt annat misslyckas, nå ut till din personliga Curology leverantör

om mer än 8 veckor har gått och din hud fortfarande blir värre, nå ut till din dermatologi leverantör om att justera din egen mix. (Använd din bedömning — om dina utbrott är svåra, nå ut Tidigare!) Vi är alltid här för att svara på dina frågor och hjälpa dig att ta reda på vad som fungerar för din unika hud. Lösningen kan vara så enkelt som att ändra en enda ingrediens i din mix, eller öka eller minska styrkan. Din Curology leverantör kommer att arbeta med dig för att räkna ut din bästa handlingsplan.

detta ska också passera

ge inte upp, även om din hud blir värre innan den blir bättre! Rensning finnar har oftast en kortare livscykel än vanliga finnar, eftersom akne-fighting ingredienser i din Curology flaska arbetar för att påskynda processen. Jag vet att det är bortom svårt att tålmodigt vänta ut det när du har att göra med breakouts, men jag är övertygad om att om du håller fast vid din rutin kommer din hud att tacka dig.

en anpassad superbottle för din hud-och ingen annans. starta din GRATIS Provperiod idag.

en anpassad superbottle för din hud—och ingen annans. starta din GRATIS Provperiod idag.

vi är här för att dela vad vi vet — men ta det inte som medicinsk rådgivning. Prata med din läkare om du har frågor.

Leave A Comment