• Home
  • från hud till hår, Alum är lösningen för alla dina problem

från hud till hår, Alum är lösningen för alla dina problem

Alum eller fitkari, är en av de vanligaste After-shave lösningarna i Indien i över århundraden nu men vet du att det är välsignat med flera andra medicinska fördelar också? Alun innehåller kaliumaluminiumsulfat och anses vara mycket användbart för att läka alla typer av sjukdomar. Många av dess fördelar har också nämnts i Ayurveda. Det finns också människor som använder det för att städa sina hus genom att blanda det i vatten. Alum är också fantastiskt för hår, tänder och hud. Idag ska vi berätta mer om några av dess fantastiska användningsområden.

Rengör ditt huvud

 hälsofördelar med alun eller fitkari ()

under somrarna är huvudet benäget för smuts och föroreningar vilket resulterar i problem som löss och illaluktande Huvud. Alum är den bästa lösningen för att rengöra löss och smuts från huvudet. För detta, få en hink full med vatten med alun i den över natten. Tvätta sedan håret med samma vatten på morgonen. På så sätt kommer de kemiska egenskaperna hos Alun att komma in i vattnet och kommer att rengöra håret helt samtidigt som du kan bli av med löss.

Rekommenderad Video

rynkor

om rynkor har börjat visa på ditt ansikte, rengör det med alun vatten varje morgon och massera det med alun varje natt. Detta kommer att eliminera rynkor eller någon möjlighet att det därefter. Du kan också fördjupa ett stort tygstycke i alunvatten och försiktigt rengöra ansiktet med det. Efter en tid tvätta ansiktet med lite rent vatten. Det rensar smutsen från ditt ansikte.

missa inte: kanel och honung – ett magiskt botemedel mot din kropp

minskar svettning

 hälsofördelar med alun eller fitkari ()

Alun kan också vara till hjälp vid kontroll av svett. Om du svettas för mycket, bada i alunvatten och du kommer att märka skillnaden strax efter.

blödande tandkött

Alum är ett universalmedel även om det finns ett problem med blödning från tandköttet. För att bli av med detta problem, skölj munnen med alun vatten och du kommer att märka resultaten. Alun har antibakteriella egenskaper och lindrar också tandvärk och stank i munnen.

missa inte: visste du att lökjuice är Elixir för hårväxt?

lindra från urininfektion

kvinnor möter ofta problemet med urininfektion under somrarna. Detta händer oftast på grund av uttorkning och brist på vatten i kroppen. För att bli av med detta problem, rengör dina privata delar med alunvatten två gånger om dagen. Bortsett från detta kommer badning i alunvatten regelbundet också att hjälpa dig att få lite lättnad.

håll ögonen öppna för hennes Zindagi för fler artiklar som denna.

Leave A Comment