• Home
  • Gandhi Jayanti: skådespelare som spelade Mahatma i filmer

Gandhi Jayanti: skådespelare som spelade Mahatma i filmer

New Delhi: nationens fader Mahatma Gandhi andades sin sista den 30 januari 1948. Bapus kamp för att uppnå frihet från det brittiska styrets bojor inspirerar oss till och med idag att gå på rättfärdighetens och rättvisans väg.

idag på hans 148-årsjubileum, låt oss titta på några av de skådespelare som spelade rollen som denna legend i filmer:

JS Cashhyap

skådespelaren spelade rollen som Mahatma Gandhi i 1963-filmen, Nine Hours to Rama. Filmen visar de nio timmarna av Nathuram Godses liv innan han dödade den legendariska Mahatma. Horst Buchholz spelade rollen som Nathuram Godse.

Ben Kingsley

med huvudrollen som Mahatma i filmen Gandhi släpptes 1982, porträtterade Ben sin karaktär briljant.

Annu Kapoor

filmen Sardar kom ut 1993 och var en skildring av livet för Gandhijis vän, Sardar Vallabhbhai Patel. Paresh Rawal spelade rollen som Sardar Patel i filmen tillsammans med Annu Kapoor som porträtterade Gandhijis Roll felfritt.

Rajit Kapur

Shyam Benegal directorial, skapandet av Mahatma släpptes år 1996. Rajit Kumars felfria agerande som Gandhiji ledde honom till flera utmärkelser och utmärkelser.

Darshan Jariwala

filmen Gandhi, min far kom ut år 2007 och hade Darshan Jariwala som spelade rollen som Gandhiji tillsammans med Akshaye Khanna som spelade Gandhijis son – Harilal. Filmen är producerad av Anil Kapoor.

Naseeruddin Shah

Veteranskådespelaren Naseeruddin Shah porträtterade rollen som Gandhiji i filmen Hey Ram som släpptes år 2000. Filmen var baserad på Indiens partition och mordet på Mahatma Gandhi av Nathuram Godse.

Dilip Prabhavalkar

i Lage Raho Munna Bhai skildrade Dilip rollen som Gandhiji med glans. Filmen kom ut år 2006 och var en hit med Sanjay Dutt retuning som vår favoritläkare – Munna Bhai.

Srikanth

en Telugu-film med titeln Mahatma släpptes 2009 och skådespelaren Srikanth tog på sig rollen som Gandhiji. Filmen skildrade den omvandlande resan av en rowdy person till en man som följde Gandhismens väg.

Leave A Comment