• Home
  • grön Guava Salsa | rå Guava sallad

grön Guava Salsa | rå Guava sallad

det var de vackra, välkomnande assistenterna på min lokala asiatiska livsmedelsbutik som satte mig på Grön/rå Guava. Helt omedveten när jag handlade om Guava, förutom enstaka mogna på en väns plats, valde hon en som skulle vara perfekt att prova rå. Om de är ljusare grön färg de har lite mer sötma än en helt grön. Mindre har mindre frön. Och så går det.

assistenten rekommenderade grön Guava med limejuice, chili och Salt, a la Green Mango som äts på samma sätt. Och hon är definitivt korrekt-de är ganska underbara ätit på detta sätt.

du kan också prova dem på samma indiska sätt att äta frukt med Chaat Masala, en indisk Crudite om du vill. Så bra.

jag tvivlar inte på att det finns en hel del användningsområden för grön guava, inklusive att skära i julienne för sallader och göra sirap och melass. Men idag gjorde vi en stor grön Guava Salsa, som jag delar med dig. Förresten kan Guava ätas rå, halvmogen eller mogen. En sådan mångsidig frukt! Vissa föredrar det moget, andra har en bestämd preferens för rå guava.

vi har inte andra Guava recept ännu, men kolla tillbaka här när som helst, bara om…

är du efter liknande recept? Prova gurka och äpple Salsa, granatäpple Salsa, grön tomat Salsa, och Pawpaw Salsa.

du kan bläddra alla våra Salsa recept, eller utforska vår samling av mitten av vintern rätter för mer inspiration.

 grön Guava Salsa

grön Guava Salsa | rå Guava sallad

det finns inget behov av att skala den råa guava, bara tvätta den väl och torka med en kökshandduk eller pappershandduk. Hacka den i små kuber och blanda med hackad koriander, mynta, thailändsk basilika, vårlök (salladslök) och grön och/eller röd chili. Krydda med havssalt och pressa riklig limejuice över guava. Lägg till en nypa jaggery eller socker. Blanda väl. Smaka och justera de salta, sura och söta smakerna tills de är balanserade.

om du kan, lämna i en timme eller mer för att låta smakerna utvecklas.

utsökt!

receptanteckningar och alternativ
halverade körsbärstomater kan läggas till salsa. Kubad grön Mango är också bra med den.

Guava, i något skede av mognad, går kommer med dessa smaker, och även sojasås, vinäger (prova asiatiska vinäger också), peppar.

Leave A Comment