• Home
  • Herbal Tea Remedies

Herbal Tea Remedies

även en dags arbete på fältet, skogen och köket kan ge dig många års värde av naturliga växtbaserade läkemedel. När du gör din egen, vet du säkert vad som finns i det, var det kom ifrån, när och hur det skördades och hur friskt och potent det är.

lager ditt växtbaserade apotek med dina egna foder eller odlade örter; utöka dina resurser och experimentera med nya örter genom att köpa torkade örter från välrenommerade källor.

oavsett om du köper eller gör egna läkemedel, kom ihåg att herbal tea remedies kanske inte fungerar eller kan fungera felaktigt om de inte är beredda korrekt.

Vattenbaser

våra kroppar är baserade på vatten och så är växter. Vi smälter i en vattenbas. I de flesta fall föredrar jag naturliga växtbaserade läkemedel i en vattenbas (även känd som herbal tea remedies). Nourishing örter som Comfrey, nässlor och hallonblad är bäst när de är beredda i vattenbaser, för vatten är bäst att extrahera och göra tillgängliga sitt fulla utbud av vitaminer och näringsämnen.

vattenbaserade naturliga växtbaserade läkemedel förstörs snabbt och måste beredas vid eller nära den faktiska användningstiden. Du kan dock lagra torkade örter under långa perioder, redo att användas i en vattenbas.

vattenbaserade preparat kallas te, tissaner, infusioner, avkok och sirap. De kan användas som soaks, bad, douches, lavemang, eyewashes, kataplasmer, komprimerar, och fomentations. De är alla gjorda genom att blötlägga färskt eller torkat växtmaterial i vatten (vanligtvis kokande).

Herbal tea remedies är den vanliga vattenbaserade örtberedningen; även restauranger vet hur man gör det. På fancy ones kallar de det en tissane.

använd en tesked torkad ört per kopp kokande vatten. Lägg till en extra tesked för potten. Låt den branta i din kopp eller potten i upp till tjugo minuter. Honung, citron och mjölk är medicinska tillsatser. (Ge inte spädbarn honung.)

flyktiga örter extraheras lätt i vatten och bereds därför som te. Kamomill, Pennyroyal, herdens handväska, ingefära, anis och fänkålfrön, Valerian, kattmynta och Lobelia är exempel på flyktiga örter.

Infusion är den mest medicinskt potenta vattenbaserade örtberedningen. Det finns många definitioner och recept för att förbereda infusioner; vissa herbalister använder termen ”infusioner” utbytbart med ”te.”

mina medicinska infusioner innehåller en hel del växtbaserade ämnen och är genomsyrade under lång tid. Resultatet är en vätska som är mycket tjockare och mörkare än ett örtte, vilket ger ingen tvekan om att du har att göra med ett läkemedel, inte en frukostdryck.

förbered infusioner i pint-och kvartburkar. En tekanna eller kopp är opraktisk för den långa bryggning som en infusion kräver och deras öppningar tillåter flyktiga essenser och vitaminer att fly. Konserveringsburkar bryts sällan när de fylls med kokande vatten. De gör det enkelt att mäta mängden vatten som används i bryggan. En infusion bryggd i en burk är bekväm att bära med sig till jobbet, skolan eller var som helst, och detta ökar sannolikheten för att infusionen kommer att konsumeras.

och sedan finns det ”wonder water” – effekten. Wonder water låter som en ny hype, men det är en intressant princip som upptäckts av vissa forskare vid Organic Gardening magazine. De fann att växter absorberade näring mer noggrant och lätt från vatten som hade kokats, hällts i en burk, täckts tätt och fick svalna. De hävdade att gasmolekyler som normalt hålls i vatten stör växternas snabba och fullständiga assimilering av näringsämnen upplösta i vatten.

Leave A Comment