• Home
  • Hot Peppers kan hjälpa ditt hjärta

Hot Peppers kan hjälpa ditt hjärta

oavsett om du älskar hot peppers eller inte kan ta värmen, här är några intressanta intel om den eldiga frukten: de kan hjälpa till att skydda ditt hjärta från högt kolesterol, högt blodtryck och hjärtsjukdom.

”Sammantaget har dieter eller ätmönster som är rika på växtbaserade livsmedel, inklusive Medelhavet och DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) dieter, visat sig minska risken för hjärtsjukdomar och högt blodtryck”, säger Kate Patton, en registrerad dietist i förebyggande kardiologi vid Cleveland Clinic i Ohio. ”Jag rekommenderar därför att du väljer varm paprika, men det finns ingen rekommenderad mängd. Välj en mängd olika typer och färger för att maximera intaget av fytonäringsämnen.”

hälsofördelen kommer från capsaicin (uttalad kap-SAY-sin), samma förening som gör chilipeppar som cayennes, jalape exceptionos och habaneros så heta. Capsaicin har också ett rykte för att lindra vissa typer av smärta, och är en allmänt använd ingrediens i over-the-counter topiska krämer och salvor för artrit.

på hjärthälsofronten har tidigare studier föreslagit att chiles kan bidra till att minska blodtrycket, högt kolesterol och bildandet av blodproppar. Ny forskning lägger till mer bevis för deras positiva effekter.

i en studie som publicerades i augusti 2014 i Journal of Agriculture and Food Chemistry fann forskare från Chinese University of Hong Kong att capsaicin sänker blodkolesterolnivåerna och blockerar en gen som får artärer att dra ihop sig, vilket kan leda till farliga blockeringar av blodflödet. Sådana blockeringar kan orsaka hjärtattacker (när blod inte når hjärtat) eller stroke (när blod inte når hjärnan).

relaterad: 10-steg Gör-Det-Själv-hjärta Makeover

för studien matade forskargruppen hamstrar med högt kolesterol. Sedan tillsatte de mat med capsaicinoider, den bredare familjen av ämnen som capsaicin är en del av, till en grupps diet. De fann att det kryddiga tillskottet till kosten gick tillsammans med lägre kolesterolnivåer, mindre aterosklerotisk plack och mer avslappnade artärer.

betyder det att du bör börja scarfing ner hot peppers? Knappast. Men om du kan stå spiciness, kan lägga till dessa typer av paprika till balanserade måltider ge din hjärthälsoplan en boost.

Leave A Comment