• Home
 • hur man installerar VMware Tools på CentOS / RHEL 8 VMware virtuella maskiner

hur man installerar VMware Tools på CentOS / RHEL 8 VMware virtuella maskiner

om du använder VMware Player, VMware Workstation Pro, VMware ESXi eller vSphere, då VMware Tools är ett mycket viktigt verktyg för dig. VMware Tools hjälper en virtuell VMware-maskin (VM) att integreras snyggt med VMware hypervisor.

om VMware Tools är installerat på en virtuell maskin (VM), kommer det att rapportera tillbaka till VMware hypervisor det är IP-adress och många mer information såsom CPU-användning, diskanvändning, minnesanvändning etc. VMware hypervisor kan bygga intressanta statistiska rapporter med hjälp av dessa data som hjälper dig att övervaka dina virtuella maskiner mycket enkelt.

VMware Tools ger också många avancerade funktioner som,

 • dra och släpp filer mellan virtuell maskin och värddator.
 • bättre grafik stöd.
 • 3D-grafikacceleration.
 • stöd för flera skärmar.
 • Auto ändra storlek på virtuell maskin fönster.
 • Urklipp delning mellan värd och virtuell maskin.
 • virtuell maskin ljud stöd.
 • tidssynkronisering mellan den virtuella maskinen och värd.
 • delade mappar i virtuella maskiner.
 • och andra prestandaförbättringar.

i den här artikeln ska jag visa dig hur du installerar VMware-verktyg på CentOS/RHEL 8 VMware virtuella maskiner. Så, låt oss komma igång.

Open VM Tools är för närvarande det officiella VMware rekommenderade sättet att installera VMware Tools på CentOS/RHEL 8. Open VM Tools är öppen källkod och den är tillgänglig i det officiella paketförvaret för CentOS/RHEL 8. Så det är tungt testat att arbeta med CentOS / RHEL 8.

det finns en stor chans att Open VM Tools installeras automatiskt på din virtuella CentOS/RHEL 8 VMware när du installerade CentOS/RHEL 8 på din virtuella maskin.

men om det av någon slump inte är installerat på din virtuella CentOS/RHEL 8-maskin, kan du enkelt installera den från det officiella paketförvaret för CentOS/RHEL 8.

uppdatera först DNF-paketförvaringscachen med följande kommando:

$ sudo dnf makecache

om du använder serverversionen (utan grafiskt användargränssnitt) av operativsystemet CentOS/RHEL 8 på den virtuella maskinen, installera sedan Open VM Tools med följande kommando:

$ sudo dnf installera open-vm-tools

om du använder den stationära versionen eller server med grafiskt användargränssnitt version av CentOS/RHEL 8 operativsystem på den virtuella maskinen, sedan installera Open VM Tools med följande kommando:

$ sudo dnf installera öppna-vm-verktyg öppna-vm-verktyg-skrivbord

för att bekräfta installationen, tryck på Y och tryck sedan på < Enter>.

du kan bli ombedd att acceptera GPG-nyckeln i CentOS/RHEL 8-paketförvaret. Tryck på Y och tryck sedan på < Enter> för att fortsätta.

öppna VM-verktyg ska installeras.

installera VMware X11 Bildskärmsdrivrutiner på CentOS / RHEL 8:

för automatisk skärmstorleksändring, helskärmsvisning och flera bildskärmar funktioner i VMware att arbeta på CentOS/RHEL 8 virtuella maskiner, VMware X11 display drivrutin måste installeras.

VMware X11-bildskärmsdrivrutinen installeras inte automatiskt när du installerade Open VM Tools. Så du måste installera det separat efter att du har installerat Open VM Tools.

VMware X11 display driver finns i det officiella paketförvaret för CentOS/RHEL 8. Du kan installera det med följande kommando:

$ sudo dnf installera xorg-x11-drv-vmware

för att bekräfta installationen, tryck på Y och tryck sedan på < Enter>.

VMware X11 bildskärmsdrivrutin ska installeras.

Starta nu om din virtuella maskin för att ändringarna ska träda i kraft med följande kommando:

$ sudo reboot

när din virtuella maskin startar bör alla avancerade funktioner i VMware fungera.

CentOS/RHEL 8 bör också känna igen VMware SVGA3D-grafik som du kan se på skärmdumpen nedan.

nu, njuta av din CentOS / RHEL 8 VMware virtuell maskin.

så det är så du installerar VMware Tools på CentOS / RHEL 8 VMware virtuella maskiner. Tack för att du läste den här artikeln.

Leave A Comment