• Home
  • Hur skiljer sig Prenatal Massage från vanlig Massage? – Wellness in Bloom

Hur skiljer sig Prenatal Massage från vanlig Massage? – Wellness in Bloom

målen för en prenatal massage är i huvudsak samma som din vanliga massage: för att hjälpa dig att slappna av, stressa och ta itu med alla områden av spänning eller smärta så att du lämnar din session känsla lätthet och balans i din kropp och själ. Vanligtvis har gravida kvinnor några problem som de skulle vilja ta hand om som inte finns på deras vanliga lista. Dessa kan inkludera låg rygg och höftsmärta eller spänning på grund av den ständigt ökande vikten de bär framför, matsmältnings-och andningsproblem på grund av trängsel av organ i bukhålan och övre ryggproblem på grund av, ja, bland andra faktorer, ständigt ökande bröststorlek. Hur din kropp fungerar och rör sig när du är gravid är helt annorlunda än det vanliga tillståndet. Mina kunder har hittat massage för att vara till stor hjälp för alla dessa frågor samt andra och de älskar att ha tid att vila, koppla av och vårdas.

jag gör några ändringar i den vanliga sessionen när kvinnor kommer till mig för prenatal massage inklusive följande. Efter första trimestern arbetar vi inte längre i benägen eller nedåtriktad position för att undvika onödigt tryck på buken och stress på livmoderbanden. Också, under graviditeten, och beroende på vilken vecka Du är i, vi kommer att arbeta kort med dig liggande på rygg och flyttas till vänster, eller senare under graviditeten i en halv tillbakalutad position. Detta för att undvika kompression av vena cava som kan orsaka lågt moderns blodtryck och minskad cirkulation till mor och barn. Som alltid, om det finns speciella problem eller unika instruktioner från din läkare, tar vi också in dem. En stor del av din massage kommer att göras i sidoläge, stödd med många mjuka kuddar för maximal säkerhet och komfort. Många av mina gravida klienter har bett mig att komma hem med dem för att ordna sina kuddar på natten innan de sover. Jag antar att deras partners inte skulle vara så glada över detta! Jag sover i samma position nu, stödd med kuddar, även om jag inte längre är gravid, för jag tycker att det är så stödjande och bekvämt.

Det finns också områden på en gravid kvinna där vi undviker att applicera djupt eller spetsigt tryck. Dessa områden inkluderar buken, insidan av benen och vissa reflexiva eller shiatsu-punkter som används för att främja livmoderkontraktion. Buken kan emellertid masseras på ett skonsamt sätt vilket kan vara till stor nytta för både mamma och barn. När du får en prenatal massage får du valet om du vill inkludera buken, precis som det är du rätt under någon massage för att minska arbetet i ett visst område. De flesta kvinnor tycker att bukarbetet är lugnande och avkopplande, och att döma av bebisrörelsen skulle jag säga att de håller med!

Prenatal massage har många fördelar för både mor och barn. Det kan minska stress, spänning och ångest, lindra muskel-och ledvärk, minska svullnad, stärka immunförsvaret och förbättra matsmältningen. Nya studier från Touch Research Institute (TRI) indikerar att graviditetsmassage ger mer än bara symptomlindring för modern. I denna studie fick gravida kvinnor antingen massage eller avslappningsterapi under en femveckorsstudie. Förutom att uppleva en minskning av symtom på ångest, stress, sömnproblem och ryggsmärta, hade massagegruppen färre komplikationer vid förlossningen och deras nyfödda hade färre postnatala komplikationer. Gå massage!

när du är redo att ha din prenatal massage, se till att hitta en terapeut som är certifierad. Jag blev certifierad genom Carol Osborne och Body Therapy Associates. Terapeuter som är certifierade i prenatal massage har utbildning för att veta vad som är säkert, lämpligt och effektivt för mödrar och spädbarn samt kunskap om graviditet och anatomi hos den gravida kroppen. Om du har några frågor om prenatal massage gärna ge mig ett samtal eller skicka mig ett mail; jag hoppas att se dig snart för din välbehövliga och förtjänade prenatal massage, mamma!

Leave A Comment