• Home
 • Huvudvärk, varm vid beröring (hårbotten) och varm vid beröring (Ansikte)

Huvudvärk, varm vid beröring (hårbotten) och varm vid beröring (Ansikte)

huvudvärk har många orsaker som sträcker sig från spänningshuvudvärk till hjärnskakningar eller infektioner i hjärnan och dess omgivande vävnader. En känsla av värme i huden kan uppstå med infektioner i huden och mjuka vävnader, särskilt om den är lokaliserad till ett område. En plötslig uppkomst av allvarlig huvudvärk kan signalera en medicinsk nödsituation. Om du är orolig för dina symtom, kontakta din läkare.

medan listan nedan kan betraktas som en guide för att utbilda dig själv om dessa tillstånd, är detta inte ett substitut för en diagnos från en vårdgivare. Det finns många andra medicinska tillstånd som också kan associeras med dina symtom och tecken. Här är ett antal av dem från MedicineNet:

 • cellulit

  cellulit

  cellulit är en akut spridande bakteriell infektion under ytan av huden som kännetecknas av rodnad, värme, inflammation och smärta. Den vanligaste orsaken till cellulit är bakterierna staph (Staphylococcus aureus).

 • spänningshuvudvärk

  spänningshuvudvärk

  en spänningshuvudvärk är en av de vanligaste typerna av huvudvärk, och den exakta orsaken är inte känd. Faktorer som kan bidra till spänningar eller stresshuvudvärk är brist på sömn, ökad stress (kallad stresshuvudvärk), hoppa över måltider, uttorkning, medicinska sjukdomar eller tillstånd, ångest eller förändringar hemma, arbete eller skola. Behandling av spänningshuvudvärk inkluderar receptbelagda och OTC-läkemedel, stresshantering och behandling av underliggande sjukdom eller tillstånd.

 • Abscessed tand Guide

  Abscessed tand Guide

  en abscessed tand är en infektion i en tand som har spridit sig till roten. Symtom på en abscesserad tand kan inkludera smärta, svullnad, ömhet, rodnad och närvaron av en pusfylld lesion på tandköttet. En tandläkare diagnostiserar en abscesserad tand och tandröntgen kan krävas. En abscesserad tand behandlas med en rotkanal.

 • meningit

  meningit

  meningit är inflammation i membranen som täcker ryggmärgen och hjärnan. Symtomen inkluderar feber, huvudvärk och en styv nacke. Behandling av hjärnhinneinflammation beror på orsaken till infektionen och kan inkludera antibiotika eller antivirala läkemedel.

på MedicineNet anser vi att det är viktigt att ta hand om din hälsa genom åtgärder som en levande hälsosam livsstil, öva förebyggande medicin, följa en näringsplan och få regelbunden motion. Att förstå dina symtom och tecken och utbilda dig själv om hälsotillstånd är också en del av att leva ditt hälsosammaste liv. Länkarna ovan ger dig mer detaljerad information om dessa medicinska tillstånd för att hjälpa dig att informera dig om orsakerna och tillgängliga behandlingar för dessa tillstånd.

Symtom & Tecken A-Z Lista

Leave A Comment