• Home
  • John Lennons 80-årsdag: Paul McCartney, Yoko Ono och More hyllar

John Lennons 80-årsdag: Paul McCartney, Yoko Ono och More hyllar

John Lennon skulle ha fyllt 80 år på fredag, och hans familj, vänner och berömda fans hyllar alla den legendariska Beatles-sångaren.

Lennon sköts och dödades utanför hans New York City hyreshus den Dec. 8, 1980, men hans musik och meddelanden lever vidare för miljoner runt om i världen. Sångarens Änka, Yoko Ono, markerade den speciella dagen genom att uppmuntra fans att sprida positiv energi och fira belysningen av Imagine Peace Tower i Reykjav Jacobk, Island, till Lennons minne.

”kom ihåg att var och en av oss har makten att förändra världen. Kraft Fungerar på mystiska sätt. Vi behöver inte göra mycket, ” skrev Ono. ”Visualisera dominoeffekten och börja bara tänka fred. Tankar är smittsamma. Skicka ut den. Meddelandet kommer att cirkulera snabbare än du tror. Det är dags för handling. Åtgärden är fred. Tänk fred, agera fred, sprida fred. FÖRESTÄLL DIG FRED. Fred är makt! Tack, tack, tack. Jag älskar dig!”

sångarens tidigare Beatles-bandkamrater var också bland de många som publicerade minnen av och hyllningar till Lennon på vad som skulle ha varit en milstolpsfödelsedag. Paul McCartney delade ett sött foto av de två leende när de arbetade på en låt tillsammans och skrev: ”jag älskar den här bilden, det påminner mig om bandet mellan oss. Glad 80th John. Älskar Paul.”

Ringo Starr skrev, ” låt oss fira Johns 80-årsdag med come together fredag, 9 oktober Jag saknar dig fortfarande man fred och kärlek till Yoko Sean och Julian.”

och den officiella berättelsen om den sena George Harrison, som drivs av hans egendom, delade flera bilder och citat från Harrison om Lennon: ”jag blev ombedd av John att gå med i gruppen, jag vred inte armen”, sa Harrison om att gå med i Beatles. ”Han var väldigt vänlig med mig; John & jag hade en bra vänskap från mycket tidigt.”

Lennon och Onos son, Sean Ono Lennon, som delar sin födelsedag med sin avlidne far, firade genom att uppmana fans att använda ett speciellt socialt mediefilter för att fira en ny remastered samling av Lennon-låtar, GIMME SOME TRUTH.

” Hej killar kolla in det här Instagram-och Snapchat-filtret de gjorde så att vi kan fira pappas 80-årsjubileum tillsammans och be om lite välbehövlig sanning!”han delade. ”Vänligen sätt #gimmesometruth och tag @johnlennon för att vörda sanningen igen och hjälpa till att komma ihåg hans budskap om fred och kärlek! (Sök ’Ge mig lite sanning’ i filtermenyn.) Ge det vidare! 🙏.”

Sean talade nyligen med STROMBO på Apple Music Hits om att remixa sin fars låtar för GIMME SOME TRUTH. Han förklarade att för sin familj, och särskilt mamma Yoko, var det en motivation att hålla Lennons budskap levande och inte låta musiken gå förlorad för nya generationer.

”för henne handlar det om fred och kärlek och budskapet. Jag menar, hon är verkligen uppriktigt en slags filosofisk, andlig person och ledare. Det är där, för henne, det handlar om meddelandet. Och när det gäller hennes motivation för att se över musiken och lägga ut den och se till att min pappas låtar behandlas bra, har det verkligen att göra med hennes tro på att meddelandet är viktigt och vi kan inte låta det försvinna.”

” vi måste se till att det förblir i medvetandet och blodomloppet av kultur och samhälle … jag tror att det är mer sant idag än det har varit någon annan punkt i min livstid när det gäller att komma ihåg fred och kärlek och ge mig viss sanning. Båda dessa tankar är av största vikt. Jag tror att det var en riktigt bra möjlighet i denna bisarra, pandemi, valår för att få tillbaka ett kraftfullt budskap i hans ord, och i hans musik som jag tycker är slags behövs just nu.”

’,

Lennons äldre son, Julian, delade också ett foto av sin pappa med en hjärtemoji, samt en födelsedagshylla till Sean, ”mitt blod, min bror & min bästa vän.”

se fler hyllningar nedan:

relaterat innehåll:

Leave A Comment