• Home
  • kostnaden för en konkret uppfart

kostnaden för en konkret uppfart

Obs: kostnaderna kommer att variera beroende på plats, storlek på uppfarten, och nuvarande kostnad för material och arbete.

här är fler faktorer som bidrar till den totala kostnaden för att installera en uppfart:

  • Storlek: Den genomsnittliga 2-bil uppfarten i USA är 16 x 40 fot, eller totalt 640 kvadratmeter. Många uppfarter kan vara större eller mindre, beroende på avståndet från garaget eller huset till gatan och eventuella förlängningar för RV parkering.
  • tjocklek: Betong uppfarter bör vara minst 4-inches tjock, men kan behöva vara tjockare för att stödja tunga fordon eller över genomsnittet trafik. (Läs mer om grundläggande krav på uppfart.)
  • Design: med de många designalternativen konkreta erbjudanden är det här den mest variansen kan uppstå. Från att helt enkelt inkludera en integrerad färg i mixen till en komplicerad stämplad och färgad design, parametrarna är verkligen upp till dig och vad du vill spendera. (Se bilder på dekorativa betong uppfarter.)
  • webbplats: är din uppfart böjd eller brant lutande? Kräver det speciell dränering? Dessa faktorer kommer också att påverka den slutliga kostnaden för din uppfart.

REPARERA ELLER BYTA UT?

vad kostar det att byta ut en konkret uppfart? Förutom installationskostnaderna ovan kan du förvänta dig att betala ungefär $1.00 per kvadratmeter för att riva ut och ta bort din befintliga uppfart. Det kan också finnas ytterligare bortskaffningskostnader.

vad är kostnaden för att dyka upp en konkret uppfart? Kostnaden kan variera mycket beroende på design eller dekorativa ytor, men du kan förvänta dig att betala från $3 till $10 per kvadratmeter för uppfart resurfacing.

Läs mer om reparation och utbyte av uppfart.

asfalt uppfart kostnad VS. betong

inledningsvis kan asfalt vara ett billigare alternativ än betong, med asfaltinstallation i genomsnitt $3 till $5 per kvadratmeter och vanlig grå betong på $5 till $7. Men på lång sikt kan betong vara det bättre ekonomiska valet. Betong är mer hållbart än asfalt och kräver mindre underhåll. Det kan pågå i årtionden, medan asfalt i allmänhet bara varar 10 till 15 år innan det behöver bytas ut. Det finns många reparationsalternativ för betong också som kan förlänga dess livslängd ytterligare.

fortfarande inte säker på vilket material som är rätt för din uppfart? Jämför asfalt vs. betong uppfarter.

ÖKAR EN KONKRET UPPFART HEMVÄRDET?

uppfarten är ofta det första besökare, eller potentiella köpare, ser när de anländer till ditt hem. För att göra ett bra första intryck bör det vara välkomnande, rent och i gott skick. Detta kan ange tonen för potentiella köpare att resten av fastigheten kommer att följa efter. Hållbarhet, lägre underhållskrav och längre livslängd för betong (jämfört med asfalt) bidrar också till dess ultimata värde.

DIY BETONG UPPFART: KAN JAG INSTALLERA EN SJÄLV?

många DIY-ers har framgångsrikt installerat små områden av betong, såsom en platta för ett skjul eller luftkonditionering. Att hälla och avsluta en hel uppfart är dock ett mycket större projekt än DIY-ers i allmänhet kan hantera. Det kräver också flera hjälpare att avsluta ytan när den hälls—klockan tickar och tiden är begränsad innan den botar. Om ytan är klar felaktigt, det kan inte bara påverka utseendet på uppfarten, men kan äventyra styrkan och hållbarheten av det också.

vanliga frågor

hur mycket kostar en uppvärmd uppfart? Uppfarter kan hållas fria från IS och snö med snösmältningssystem i plattan som eliminerar plöjning, skottning och hjälper också till att förhindra halk-och fallolyckor. De håller också din betong säker från eventuella skador från snöborttagningsutrustning och avisare. Det finns manuellt styrda system som genomsnitt $10 till $15 per kvadratfot, och dyrare automatiska enheter. Det finns också kostnader i samband med driften av systemet, och husägare kommer att behöva undersöka vad dessa kostnader skulle vara i deras område. Läs mer om snösmältningssystem för betongplattor.

vad är kostnaden för att tvätta en uppfart? Husägare kan förvänta sig att betala i genomsnitt $175 till $300 för att få sin uppfart professionellt tryck tvättad. Men många hemcentra hyr högtryckstvättar för $ 40 till $100 per dag, så du kan spara genom att göra det själv.

hur mycket kostar det att försegla en betonguppfart? För att få din uppfart förseglad av en professionell entreprenör, kostar kostnaden mellan $1 och $2 per kvadratmeter. För att försegla det själv kan du förvänta dig att material kostar $.50 till $.75 per kvadratfot. Läs mer om tätning av betong uppfarter.

Leave A Comment