• Home
  • Min baby är sjuk. Vad gör jag åt sömnen? – Alla sover

Min baby är sjuk. Vad gör jag åt sömnen? – Alla sover

ett sista förslag under tider av sjukdom

som jag nämnde ovan är sömn avgörande för återhämtning under tider av sjukdom. Och det är troligt att ditt barn kommer att sova mer än normalt när de är sjuka. Det är okej att låta dem sova lite längre än de normalt skulle göra.

vanligtvis föreslår jag att du skär av tupplurar vid 2-timmarsmärket för god sömnhygien, men i händelse av sjukdom säger jag att det är okej att låta dem gå förbi det märket. Jag skulle överväga att vakna dem om de kommer närmare 3 timmars tupplur.

kom ihåg att vätskor och näring också är viktiga och vi vill inte att de ska missa det under dagen. Det är också viktigt att komma ihåg att medan tupplurar är viktiga för spädbarn och småbarn, är nattsömn kung. Det är den mest återställande sömnen de kan få.

så om de har napped hela dagen och sedan stanna upp extra sent på kvällen, har vi ersatt sin återställande natt sömn med mindre återställande dagssömn och det är inte en idealisk avvägning.

mamma och sjuk baby

Låt oss hoppa framåt nu och prata om när ditt barn mår bättre

kanske föll du i några ohjälpsamma vanor medan de var sjuka. Först vill jag att du ska upprepa efter mig: ”det är okej att trösta och hjälpa mitt barn när de är sjuka. Jag gjorde inget fel.”

Ok, nu när vi är på samma sida kommer du förmodligen att behöva göra omskolning för att komma tillbaka på rätt spår med sömn. Den goda nyheten är att det kommer att gå mycket snabbare än det gjorde första gången du sover utbildad. Här är några av mina riktlinjer för omskolning:

1. Se till att ditt barn är tillbaka till sitt vanliga jag. De är inte längre sjuka. De är inte längre obekväma.

2. Ta en sömn coaching metod. Det här kan vara det du tidigare använde eller du kan välja att prova en annan metod istället.

3. Tänk på att ditt barn är äldre och mer kapabel än de var sista gången du sover tränade. Detta innebär att de kan göra bättre med mindre ingripande eller en mer hands-off strategi. Kom ihåg att du inte lär dem hur man sover, snarare ställer du om förväntningarna kring sömnen.

4. Du tittar förmodligen på 2-4 nätter av konsistens i slutet innan de är tillbaka till sitt vanliga jag!

Leave A Comment