• Home
 • Moringa Tea: hälsofördelar, hur man gör och biverkningar

Moringa Tea: hälsofördelar, hur man gör och biverkningar

det finns fördelar med att dricka antioxidantrikt moringa te dagligen, varav några inkluderar dess unika förmåga att hjälpa till med viktminskning, minska inflammation, snabbläkning, hjälpa matsmältningen och förbättra energinivåerna.

denna närande dryck kan också ge lättnad till personer som lider av ett antal tillstånd, inklusive artrit, gikt, magbesvär, diarre, illamående och till och med förkylning.

Vad är Moringa te?

Moringa te är en dryck gjord av Step torkade moringa blad i varmt vatten i flera minuter. Detta uppfriskande te tros öka välbefinnande och vitalitet. Moringabladen innehåller en hög koncentration av näringsämnen och har också förmågan att behålla dessa när de torkas. Teet har en lätt gräsbevuxen, jordig smak, och det blir extremt populärt i många delar av världen.

Titta På Video: 6 fantastiska fördelar med Moringa Tea

6 fantastiska Moringa te Fördelar & hur man gör det | organiska fakta

Moringa (Moringa oleifera) har fått mycket uppmärksamhet de senaste åren för sin förmåga att hjälpa till med viktminskning. Detta lilla träd (även kallat trumstickte eller mirakelte) är infödd i Indien och Pakistan. I allmänhet kan roten och extrakten från växten vara giftiga och bör undvikas, men blad, blommor, stjälkar, frön, bark och frukt är alla tillgängliga och rekommenderas för hälsan.

Moringa Tea Nutrition

Moringa tea får sina näringsämnen från de torkade moringabladen, som är rikliga i kalium, kalcium, fosfor, järn och vitamin A, C och D. teet har också höga nivåer av essentiella aminosyror, antioxidanter som betakaroten, polyfenoler och flavonoider som kaempferol och quercetin. Moringa te innehåller inte koffein.

hälsofördelar

Låt oss ta en titt på de mest populära hälsofördelarna i detalj:

en kopp moringa te med en träskål moringa pulver och färska blad på trä pinnar

Moringa te och moringa blad på en trä pinnar Foto Kredit:

viktminskning

Moringa tea, med sin kraftfulla näringsprofil, tros hjälpa till att öka ämnesomsättningen, bränna kalorier, balansera sockernivåerna och öka energinivåerna. Det är därför en kopp moringa-te ofta är ett utmärkt komplement till en viktminskningsdiet.

energibooster

om du letar efter en icke-koffeinhaltig dryck som kan ge dig en energiökning, kan moringa te vara svaret. Under många år anses detta te öka vitaliteten och övergripande välbefinnande och har inget socker eller koffein.

antiinflammatoriska egenskaper

Moringa är främst känt som ett antiinflammatoriskt te och är utmärkt för att minska inflammation i hela kroppen, lindra smärta, värk, magbesvär, huvudvärk och feber. Detta är en av de främsta anledningarna till att moringa i vissa länder anses vara ett”botemedel”.

rik källa till antioxidanter

Moringa te har hög antioxidantkraft; detta hjälper till att bekämpa fria radikaler och kan minska oxidativ stress, inflammation och cellskador. Forskare fann att moringablad, från vilka teet är tillverkat, innehåller polyfenoler, flavonoider och askorbinsyra.

hudvård

med sin höga koncentration av C-vitamin och bioflavonoider är moringa te en mycket närande dryck för huden. Det är en anti-aging dryck som ökar kollagenproduktionen, minskar fria radikaler, minskar bildandet av fina linjer och ökar fukt och ungdomlighet i huden. Dess antiinflammatoriska natur hjälper till att bekämpa akneutbrott.

ökar immunsystemet

höga nivåer av askorbinsyra och andra antioxidanter gör detta te till ett utmärkt sätt att skydda mot förkylning och influensasymtom. C-Vitamin stimulerar produktionen av vita blodkroppar och fungerar som en antioxidant för att sakta ner oxidativ stress och det försvagade immunsystemet som härrör från det.

hjälper till att hantera Diabetes

det finns vissa blodsocker-och kolesterolsänkande effekter av moringapulver (och te), vilket potentiellt gör det viktigt för diabetiker eller personer med risk för diabetes. Genom att minska kolesterol och blodtryck sänks dina chanser att utveckla diabetes. Klorogensyra i moringa te kan också bidra till att ge ett naturligt skydd mot diabetes. Ytterligare studier behövs för att bekräfta dessa effekter.

hjälpmedel vid matsmältning

den antiinflammatoriska naturen hos detta te kan göra det idealiskt för lugnande magbesvär, lugnande diarre och förstoppningssymtom och generellt förbättrad gastrointestinal hälsa.

de antibakteriella effekterna av moringa-te kan hjälpa till att balansera tarmfloran så att tarmen fungerar mer effektivt, samtidigt som överflödig gas, kramper och uppblåsthet elimineras.

ökar hjärthälsan

ett betydande kaliuminnehåll gör detta te till en utmärkt källa för att sänka blodtrycket. Eftersom kalium är en vasodilator som kan lindra spänningar i artärer och blodkärl, kan införandet av moringa som en del av din kost hjälpa, sänka risken för att utveckla ateroskleros.

förbättrar läkningshastigheten

C-Vitamin i moringa-te är inte bara bra för immunsystemet utan också för att skapa nya celler i kroppen. Höga nivåer av askorbinsyra betyder mer kollagen skapande och en minskning av blodkoagulationstiden. Detta resulterar i snabbare läkning, särskilt för någon som återhämtar sig från en skada eller förlängd sjukdom.

Boosts Cognition

antioxidanterna som finns i moringa te, liksom de andra neuroprotektiva vitaminerna och näringsämnena, hjälper till att göra moringa te till en hjärnförstärkare. Forskning har visat att detta te har förmågan att reglera neurotransmittornivåer, vilket kan påverka minne och kognitiv styrka.

balanserar hormoner

fylld med antioxidanter, hjälper moringa te till att reglera hormoner. Det har den terapeutiska potentialen för förebyggande av hormon-obalanskomplikationer under postmenopausen. Det hjälper också till att reglera sköldkörteln och kan hjälpa till att förhindra hypertyreoidism.

lindrar menstruationskramper

att dricka en kopp moringa-te kan hjälpa till att lindra menstruationskramper, illamående, uppblåsthet, humörsvängningar och migrän under menstruationscykeln, enligt folkmedicin. Bladens juice har smärtstillande egenskaper och kan lindra smärta.

antimikrobiella & antibakteriella egenskaper

Moringa-te kan vara effektivt mot vissa typer av bakterier, eftersom forskning tyder på att det kan ha kraftfulla antimikrobiella och antibakteriella egenskaper. Teet kan hjälpa till att förhindra kokar, hudinfektioner, vanliga matsmältningsproblem, blodföroreningar och urinvägsinfektioner. Denna dryck tros också hjälpa till att bekämpa flera typer av bakteriella, svamp -, virus-och parasitinfektioner som Fotsvamp, kroppslukt och tandköttssjukdomar (gingivit).

skyddar mot Arseniktoxicitet

Moringa-te kan minska och vända effekterna av arseniktoxicitet, enligt en gnagarstudie, som vanligtvis uppstår på grund av förorenat vatten. Höga halter av arsenik kan orsaka kräkningar, buksmärtor och diarre.

ökar sexlusten

om du vill ge ditt sexliv en boost, försök att ta en kopp moringa te varje morgon. Moringa-växten har använts som ett naturligt botemedel för att öka kvinnlig och manlig libido. I folkmedicin har det använts för att behandla sexuell dysfunktion, erektil dysfunktion och öka den totala sexlusten.

hanterar Depression & migrän

Moringa te kan fungera som ett antidepressivt medel eftersom det balanserar serotonin-och dopaminnivåer, som är nyckeln till smärtuppfattning och humörregler. Enligt en studie från 2012 visade moringa förmågan att behandla och hantera migrän och kronisk huvudvärk.

hårvård

Moringa te har höga nivåer av järn, vitamin C, vitamin B-komplex och alla essentiella aminosyror från protein. Dessa näringsämnen, tillsammans med en övergripande hälsosam kost, hjälper till att främja hårväxt och underhåll, förhindra mjäll och torrt hår och reglera talg. Intag av moringa-te tros också förhindra delade ändar i hårsträngar.

Galactagogue egenskaper

Moringablad, som används i teet, är en naturlig galactagogue; de är kända för att öka mjölkproduktionen hos ammande mödrar. Det rekommenderas dock att ammande mödrar ska ta växtbaserade kosttillskott och te, först efter samråd med sin läkare.

Hur Man Gör Moringa Te?

följ dessa enkla steg för att göra moringa te hemma.

en kopp moringa te med en träskål med moringa pulver och färska blad på träpinnar

hur man gör Moringa Te: enkelt recept

Njut av denna naturliga detox viktminskning öka dryck!
4.17 från 6 röster

Skriv ut Pin

kurs: Dryck
nyckelord: moringa te
apparat: mixer

förberedelsetid: 5 minuter
tillagningstid: 10 minuter
Total tid: 15 minuter

portioner: 2 personer
författare: Ishani Bose

ingredienser

 • 1 tsk torkade moringablad och stjälkar eller 3-4 stjälkar av färsk moringa
 • 1 kopp varmt vatten
 • honung enligt smak
 • citron valfritt

instruktioner

 • ta 3-4 stjälkar av moringa och använd de mogna bladen för att göra te eftersom de sägs torka snabbt.
   en kopp moringate med en träskål med moringapulver och färska blad på träpinnar
 • lufttorka stjälkarna och bladen tills de blir skarpa. Du behöver inte separera dem eftersom de flesta älskar att inkludera dem i processen att göra te på grund av deras höga fiberinnehåll.
 • skruva de torkade moringabladen i en mixer och slipa.
 • tillsätt varmt vatten och låt bladen branta i 3-5 minuter (eller tills färgen ändras).
 • blanda i honung efter smak. Du kan också använda citron om du vill.

anteckningar

detta te kan serveras både varmt och kallt, vilket gör det till en året runt dryck! Välja: Moringa träd, när de är fullvuxna, står ca 4-5 meter långa och kan skäras ner till ca 1-2 meter i höjd, flera gånger under växtsäsongen. De” skurna ” grenarna kommer att fyllas med löv som är perfekta för att göra moringa-te. Det är viktigt att tvätta bladen noggrant innan du hänger dem för att torka. Torkning: För att skaffa de torra bladen till teet, bunta moringa-stjälkarna med en gummihand och häng dem upp och ner på en torr, sval plats. Efter 10-14 dagar ska bladstjälkarna torkas helt ut. Placera den lummiga sidan av stjälkarna i en påse och krossa stjälkarna så att de torra bladen faller av.
ta bort alla större stammar från blandningen av löv. Förvaring: dessa löv ska sedan förvaras i en lufttät behållare, på en sval och torr plats. När du är redo att använda dem kan du ytterligare krossa, smula eller blanda moringabladen för te, eller till och med göra moringapulver, som kan användas som ett hälsosamt botemedel.

biverkningar av Moringa te

biverkningarna av att dricka moringa te kan inkludera:

 • halsbränna
 • illamående
 • diarre
 • risk för missfall: detta te kan orsaka sammandragningar och åtdragning av livmodern och kan öka risken för missfall under graviditeten.

det finns inga vanliga biverkningar eller toxiska komponenter i moringa-te, förutsatt att du dricker det i måttliga mängder.

med dessa få undantag är de mångsidiga fördelarna med moringa tea definitivt värda att utforska om du letar efter ett nytt örtmedel i ditt liv!

Leave A Comment