• Home
  • Nikki Haley: fokusera på din guvernör, inte Trump

Nikki Haley: fokusera på din guvernör, inte Trump

guvernörer känner till deras stats borgmästare och lokala tjänstemän som underlättar biståndsdistribution. De känner till sitt lokala National Guard-ledarskap, vilket i många fall ger väsentligt logistiskt stöd. De känner till sina företagsledare, som uppmanas att rycka upp sin produktion och tjänster samtidigt som så många anställda som möjligt. De känner till sina sjukhusadministratörer, som har ögon på frontlinjen hjältar i detta krig. Och de känner ledarna för sina trossamfund, som ofta leder livräddande humanitära projekt.

som vår högsta nationellt valda ledare har naturligtvis President Trump ett enormt ansvar i denna oöverträffade Kris, och han marshalar det federala svaret i stor skala. Men när man genomför planer för att rädda människors liv och hålla vår ekonomi flytande, leta inte längre än guvernörerna.

de har komplicerade och svåra jobb. I denna kris, som i någon, visar vissa sin kompetens och ledarskap, medan andra avslöjar sina brister. Det är sant att stater inte borde behöva konkurrera, att bjuda mot varandra för leveranser till uppblåsta priser. Och partipolitik bör inte faktor i utbetalning av federala resurser till stater. Men oftast är det inte så. Guvernörer som klagar över Trump-administrationen försöker i vissa fall distrahera från sina egna misslyckanden att planera och genomföra.

guvernörer är de mest framgångsrika när de ges flexibilitet att leda. Den federala regeringen kan tillhandahålla resurserna, men den bör inte ta bort för mycket flexibilitet. New York är inte New Mexico. South Dakota är inte South Carolina.

vår konstitution har rätt: håll kontroll och beslutsfattande nära folket. Vi ser att spela ut i varje stat idag. Vi står inför en smärtsam utmaning, men vi kommer att klara det. När vi gör det kommer vi att se tillbaka och se att guvernörer steg för att möta utmaningen, och de gjorde det bäst när Washington inte påtvingade dem för mycket.

Nikki R. Haley (@NikkiHaley) tjänstgjorde som guvernör i South Carolina från 2011-2017, innan han tjänstgjorde som USA: s ambassadör i FN från 2017-2019.

The Times har åtagit sig att publicera en mångfald av brev till redaktören. Vi skulle vilja höra vad du tycker om detta eller någon av våra artiklar. Här är några tips. Och här är vår e-post: [email protected]

följ New York Times Opinionssektion på Facebook, Twitter (@NYTopinion) och Instagram.

Leave A Comment