• Home
 • renhet av guld: skillnad mellan 24k, 22k och 18K guld

renhet av guld: skillnad mellan 24k, 22k och 18K guld

guldets vikt eller renhet är mått i Karat. En hög Karat

guld

betyder guldets höga renhet. Den olika renheten av guld används för att göra olika guldbaserade föremål som barer, mynt, smycken etc.

här är en detaljerad guide som hjälper dig att förstå skillnaden mellan 24K, 22K och 18K guld:

24K guld

ett 24 Karat guld är 100 procent rent guld och har ingen annan metall blandad. På den lokala marknaden är den känd som 99,9 procent ren och har en distinkt ljusgul färg. 24 karats guld är dyrare än 22 eller 18 karats guld. Det är mjukt och smidigt och det är därför inte används för att göra vanliga former av smycken.

24K guld används för att göra mynt, barer och används också i elektronik och medicintekniska produkter.

22k guld

22 karats guld används mest för att göra smycken. I 22k guld är 22 delar av metallen guld och rest two består av metaller som silver, zink, nickel och andra legeringar. Det är också känt som 91,67 procent rent guld. Blandning legeringar gör texturen av guld hårdare och därmed smycken blir hållbara.

18K guld

18 karats guld består av 75% guld blandat med 25% av andra metaller som koppar, silver och andra legeringar. Denna typ av guld används för att göra stenbelagda smycken och andra diamantsmycken. Det är billigare jämfört med 24K och 22k guld.

alla guldmynt, barer eller smycken har sin renhet markerad i den. Du bör alltid köpa smycken som har Hallmärke och renhet inskriven på dem.

 1. vilka är tillämpningarna av 24 karat guld?

  24-karat guld är 100% guld och innehåller inte någon annan metall blandad med den. På grund av sin utmärkta renhet och en distinkt ljusgul färg är 24 karat guld dyrare än 22 eller 18 karat guld. Medan det ofta används för att göra guldstänger, mynt, elektroniska apparater och medicinsk utrustning, används 224 karat guld inte för att göra smycken på grund av sin mjuka och smidiga natur.

 2. vilken typ av guld används mest för att göra smycken?

  22-karats guld används framträdande vid design av smycken. Eftersom denna typ av guld består av 92% guld och 8% andra metallegeringar som silver, zink, nickel och allierade, gör 22 karat guld hållbara och robusta smycken.

 3. vilken typ av guld är idealisk för daglig användning?

  daglig användning kräver att du bär smycken som är hållbara och robusta i naturen, för vilka 22 karat guld är idealiskt på grund av närvaron av legeringar som koppar, zink och silver i den. 22-karats guld är 91,6% guld och resten metalllegeringar, vilket säkerställer dess hårdhet.

 4. vad används 18 karat guld för?

  18-karatguld är 75% guld och 25% legeringsmetaller, vilket gör det hållbart och hårt. Så, 22-karats guld används ofta för att göra ringar, klockor och allierade bärbara smycken. Dess rika gula utseende gör den perfekt för förlovningsringar och liknande smycken.

Leave A Comment