• Home
  • Sesamoidproblem

Sesamoidproblem

vad kan man göra för tillståndet?

många fall av sesamoidit kan läka helt med noggrann behandling. Det finns två metoder för behandling av sesamoidproblem, icke-kirurgisk behandling och kirurgi. Kirurgi används oftast som en sista utväg, när andra former av behandling inte hjälper.

icke-kirurgisk rehabilitering

även om varje patient återhämtar sig i olika takt, genomgår våra patienter med sesamoidproblem vanligtvis fyra till sex Fysioterapibehandlingar. Din fysioterapeut kan erbjuda tankar om kuddar eller kuddar som hjälper till att ta bort sesamoidbenen. Vi kan rekommendera att speciell stoppning i form av en J kan placeras inuti din sko för att underlätta trycket på sesamoiderna när du står och går. Du kan behöva begränsa mängden vikt som läggs på din fot när du är uppe och om. Skor med låga klackar kan också lindra trycket. Din läkare kan också rekommendera att komplettera rehabilitering med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), såsom aspirin och ibuprofen.

vår fysioterapeut kan tillämpa behandlingar på det smärtsamma området för att hjälpa till att kontrollera smärta och svullnad, såsom ultraljud, fuktig värme och mjukvävnadsmassage. Våra sjukgymnastik sessioner inkluderar ibland jontofores, som använder en mild elektrisk ström för att driva antiinflammatoriska läkemedel, ordinerats av din läkare, i det ömma området.

om enkla ändringar görs på dina skor kan du få återuppta normal gång omedelbart, men du bör förmodligen skära ner på mer kraftfulla aktiviteter i flera veckor för att tillåta inflammation och smärta att avta. Om vi måste använda mer aggressiv behandling under din återhämtning kan du behöva använda kryckor i flera veckor för att hålla vikten av foten.

Post-kirurgisk rehabilitering

efter ett kirurgiskt ingrepp för att raka eller ta bort ben placeras patienter vanligtvis i antingen en styvsula eller en gjutning i två till tre veckor. Vi hjälper dig att lära dig att använda kryckor korrekt för att begränsa vikten som du lägger på foten under de tidiga stadierna av din återhämtning.

behandlingen är mer försiktig efter bentransplantationskirurgi. Patienter bär vanligtvis en gjutning i upp till fyra veckor. Sedan bär de en kort gånggjutning i ytterligare två månader, då aktiva övningar kan börja.

sjukgymnasterna på FYZICAL Ellenton kan utveckla ett personligt fysioterapiprogram för att hjälpa till att påskynda din rehabilitering. När din återhämtning är på god väg kommer regelbundna besök på FYZICAL Ellenton att sluta. Även om vi kommer att fortsätta att vara en resurs, kommer du så småningom att ansvara för att göra dina övningar som en del av ett pågående hemprogram.

FYZICAL Ellenton tillhandahåller tjänster för sjukgymnastik i Ellenton.

Leave A Comment