• Home
  • Shopping på Taobao: 8 Saker du behöver veta

Shopping på Taobao: 8 Saker du behöver veta

Taobao är den största konsument-till-konsument (C2C) e-handelsplattform baserad i Kina. Du kan få kläder, tillbehör, prylar och till och med datorhårdvara till mycket låga (smuts billiga) priser. Men eftersom webbplatsen är 100% på kinesiska kan detta vara ett hinder för dem som vill handla men inte kan göra krona eller klave navigera genom shoppingprocessen.

Tja, vi är här för att hjälpa. Här är 8 saker du behöver veta när du handlar på Taobao. Vi kommer att täcka hur du kan navigera på den här kinesiska webbplatsen, vilket ger dig en grov uppfattning om återkopplingssystemet, hur man använder en toabao-agent (middleman service) och andra faktorer att tänka på när du köper en artikel.

Rekommenderad läsning: E-handel i Kina – Multi-Billlion Dollar spelförändrande industri

kommunikation& översättning

Taobaos navigering, objektlista och övergripande användargränssnitt är på kinesiska. Ett sätt att förstå allt är att Google översätter sidan. Även då, var beredd på udda och obegripliga översatta resultat.

 Taobao Översätt

den goda nyheten är att vissa säljare förstår att det finns en marknad utanför Kina. Dessa säljare kommer att innehålla engelska sökord på sina listor så, när du söker efter internationella varumärken som ”Nexus 7” eller ”iPhones”, du kommer att få några resultat från sökmotorn.

få bättre sökresultat

liksom de flesta sökmotorer kan du sortera resultat baserat på vissa kriterier (filter). På Taobao kan du sortera resultat baserat på: popularitet, försäljning, säljarens rykte, senaste tillägg och pris.

 Taobao Sort

det finns andra säljarrelaterade servicekriterier som du kan söka efter: konsumentskydd, 7-dagars returpolicy,äkta produkt, vill ha livechatt, utomeuropeisk produkt, Postförskott och accepterar kreditkort.

Taobao kriterier

inom ett objekts notering kan du ibland välja ett alternativ (färg eller andra specifikationer) som visas nedan, märkt 1. Du kan också berätta hur mycket lager säljaren har lämnat, märkt 2.

 Taobao notering

att välja en pålitlig taobao säljare

precis som på Ebay, skulle du vilja välja en erfaren säljare som är pålitlig. Ett sätt att räkna ut detta är att ta reda på hur många transaktioner de har bearbetat och framgångsrikt levererat. Detta kan ses på säljarens profil. Denna säljare har till exempel behandlat 129 enheter av denna artikel och levererat 99 av dem (märkt 1 nedan).

säljare kan också rankas av köpare. De lägsta leden är hjärtan, följt av diamanter, blå kronor och slutligen gula Kronor. En säljare måste tjäna 5 av varje rang innan stigande till nästa rang. Som du kan se har säljaren nedan 2 Blå kronor (märkt 2) vilket är ganska bra betyg.

 Taobao Listing

du kan också berätta när de startade sin butik och mängden positiv feedback de har fått under hela den tiden. Detta kan hittas under betyget med datumet (i detta fall 2006-09-18). Siffran 97,69% avser den positiva återkopplingen som erhållits.

förstå Feedbacksystemet

i de flesta online shopping webbplatser, kundrespons och recensioner är en stor källa till referens innan man gör ett köpbeslut. På samma sätt har Taobao också en plats där du kan kontrollera feedback från tidigare köpare längst ner på en produktsida.

produktens kvalitet är betygsatt av tidigare köpare som har fått det specifika objektet du tittar på. Systemet använder stjärnor och ett betyg från 1 till 5; så om den produkten är klassad med 5 kan du anta att den är av kvalitet.

Taobao Feedback

men om det inte finns några recensioner av den specifika produkten kan du kolla säljarens övergripande feedback genom att klicka på säljarens betyg (hjärta, diamant eller Krona). Om du bläddrar ner ser du feedbacken från personer som har köpt någon av säljarens artiklar. Detta ger dig en stor uppfattning om säljaren är pålitlig eller inte, innan du köper ett objekt från honom/henne.

säljaren

Betalning

Kinesiska Yuan (RMB) används i varje transcation på Taobao. Alipay (tänk på det som PayPal) kan också användas för betalning. Du kan också betala via internetbank eller köpa en pengar ladda slip för Taobao konto från ett postkontor i Kina.

Alipay

ovanpå artikeln och fraktavgiften kan andra avgifter som försäkring, frakt av känsliga artiklar, ytterligare betalningsavgifter och provisioner lägga till din totala kostnad. Du måste också ta hänsyn till växelkursen.

Frakt

om du kan kommunicera med säljaren är det viktigt att se till att ditt föremål kan skickas internationellt (eller vidarebefordras via post) innan du betalar. Detta beror på att de flesta säljare inte skickar utomlands på grund av språkbarriären och bristen på erfarenhet i ämnet.

China Post

Ocassionally kan du hitta en säljare som talar engelska och kan acceptera internationella eller online betalningar, men alla dessa extra fördelar kommer med en kostnad och du kan sluta spendera mer än du behöver. Du kan behöva notera vissa fraktbegränsningar i ditt land som du måste följa, till exempel vilka artiklar som är begränsade eller beskattningsbara när du kommer in i ditt land.

Fraktvaraktighet

Taobao fungerar på samma sätt som att köpa en $0.99-artikel från Kina på Ebay. När betalningen är gjord handlar det om väntspelet eftersom ditt föremål kan ta 7-40 arbetsdagar att nå dig. Objekt tar vanligtvis 3 veckor eller mer för att komma in i landet. Sedan ytterligare en vecka eller mer för att rensa dina lokala seder. Du måste sedan vänta några dagar på att din lokala posttjänst ska leverera den till din dörr. Så, 3-5 veckor är en konservativ uppskattning.

Leveranstiden beror också på det leveransalternativ du har valt. DHL kan leverera inom 5-10 dagar, EMS (även känd som China Post) kan ta 10-28 dagar och China Air Mail från 14-40 dagar. Naturligtvis måste du betala mer för en snabbare leverans.

Taobao Agent

användningen av en Taobao agent uppmuntras för köpare utanför Kina. Agentens roll är att fungera som en mellanhand mellan dig och säljaren. Agenten hjälper dig att kommunicera, betala och hantera frakt av objektet från Kina till din dörr; de kan ibland också hjälpa dig att söka efter något och förklara detaljerna för ditt önskade objekt.

Taobao Agent

eftersom Taobao vinner rampljuset utanför Kina, kan du förmodligen hitta en lokal Taobao agent i ditt område för att hjälpa dig att köpa något från marknaden. Letar du efter en lokal agent innebär också att du sparar på frakt eftersom agenten kommer att få säljaren att skicka varor till sin plats först innan du vidarebefordrar det till dig.

Betalning

olika Taobao agenter kommer att ta betalt för sina tjänster på olika sätt. Vissa kan använda en högre växelkurs (behåll sedan överskottsbeloppet), medan andra kan ta ut en procentandel av ditt totala köp eller en fast avgift för sina tjänster. Dessa agenter kan ta PayPal eller Direkt banköverföring.

Frakt

när det gäller frakt har några av dessa agenter en inre kontakt som kan navigera genom fraktförfarandena för att säkerställa att ditt paket når din dörr. Detta kan få dina paket levererade till dig snabbare än andra agenter som konsoliderar inköp från flera köpare innan de skickas, för att sänka fraktkostnaderna. Om du bor utanför Kina är det värt att betala en agent för att hantera dessa procedurer så att du kan handla, problemfri.

Leave A Comment