• Home
  • Spåra dina utgifter

Spåra dina utgifter

spåra dina utgifter är ett sätt att ta kontroll över dina pengar. Att veta exakt hur mycket som kommer in och går ut kan hjälpa dig att spendera mindre och spara mer.

förstå var dina pengar går

att ta sig tid att notera varje dollar du spenderar kan ge dig en tydlig bild av var dina pengar går.

du kan bli förvånad över hur mycket alla dessa små saker lägger till. Du kan också upptäcka dolda kostnader, som kontoavgifter, prenumerationer du inte använder eller felaktiga transaktioner.

att bara veta var dina pengar går kan vara allt du behöver för att börja spendera mindre. Du kan till och med börja spara mer.

spåra dina utgifter och utgifter

börja små genom att registrera dina utgifter varje dag under en tidsperiod (minst en vecka). På så sätt kan du se alla pengar gå ut.

om du har några veckor eller månader med mer utgifter, spåra sedan över två veckor eller två månader. Detta ger dig en mer realistisk bild.

oroa dig inte för att ändra dina utgiftsvanor direkt. Spåra bara dag för dag.

det kan vara lättare att spåra med din partner eller en vän: du kan uppmuntra varandra och hålla dig på rätt spår.

så här spårar du dina utgifter

använd en telefonapp

en telefonapp är ett enkelt sätt att spåra dina utgifter vid den tid du spenderar.

vissa appar erbjuder fler alternativ, till exempel att ställa in utgiftsgränser och påminnelser och se dina utgifter på ett ögonblick.

titta på dina uttalanden och kvitton

när du använder ett betal-eller kreditkort registreras varje transaktion för dig.

du kan visa eller ladda ner dessa transaktioner via internetbank, eller titta på dina papperskopior eller kvitton.

skriv ner det

skriv ner varje dollar du spenderar. Inkludera belopp, objekt (eller butiksnamn) och datum. Du bör göra detta för både kontanter och kortköp.

gör det som du spenderar, eller ställ in en påminnelse om att göra det en gång om dagen med dina kvitton.

se hur du spårar

i slutet av din spårningsperiod, titta på dina inspelade transaktioner för att se var dina pengar går.

du kanske upptäcker att bara genom att vara medveten om dina utgifter börjar du spendera mindre. Ta en stund att fråga dig själv: behöver jag det här? Skulle det vara billigare någon annanstans? Detta kan hjälpa dig att tänka två gånger om att köpa något.

se var du kan spara

ett bra första steg är att titta på alla små objekt som lägger upp över tiden. Försök att minska på små, frekventa utgifter, som takeaway-kaffe eller lunch. Detta är ett bra sätt att starta en sparande vana. Se enkla sätt att spara pengar för fler ideer.

du kan också se om du kan omdirigera dessa pengar, kanske till ett sparkonto, en akutfond eller din inteckning.

separata behov från önskemål

titta på alla dina transaktioner och markera vad som är ’behov’ — viktiga saker du behöver leva.

detta ger dig en tydlig bild av vad som är ’vill’. Det här är de saker du kan skära ner på eller leva utan för att spara pengar.

Ange gränser och påminnelser

att se hur mycket du spenderar på vissa saker kan hjälpa dig att ställa in en realistisk gräns för nästa vecka eller månad. Detta kan hjälpa dig att undvika överskridanden.

att veta när vanliga utgifter kommer att dyka upp betyder att du kan ställa in påminnelser och lägga undan pengar för att täcka dessa betalningar.

gör en budget

att veta var dina pengar går dag för dag är ett bra första steg för att skapa en budget. Nästa steg är att se var det går över en månad, sedan ett år.

att ha en budget kan hjälpa dig att känna kontroll över dina pengar, förbereda dig för stora utgifter och spara. För en steg-för-steg-guide, se hur man gör en budget.

Leave A Comment