Starling

Starling är det gemensamma namnet för en gammal världsfamilj (Sturnidae) av fåglar, bestående av 114 huvudsakligen tropiska arter. Två introducerade arter förekommer i Kanada: Europeisk starling (Sturnus vulgaris) och crested myna (Acridotheres cristatellus).

på hösten har den europeiska stjärnan buff-färgade fläckar som liknar stjärnor på tips av färska fjädrar, därav dess namn. Dessa försvinner när fjädrar slits och lämnar en blank, iriserande fjäderdräkt på våren. Denna fågel, introducerad över hela världen från Europa, verkar vara skyldig sin koloniserande framgång till sin allätande kost och förmåga att leva med människor.

de europeiska stjärnorna i Nordamerika härrör från 2 introduktioner i New York City: 60 fåglar, 1890; 40 fåglar, 1891. De har spridit sig till Stillahavskusten och upp i centrala Kanada.

crested myna, introducerad till Vancouver från Sydostasien omkring 1900, har inte spridit sig framgångsrikt. Det är en tjock fågel, främst svart förutom en vit tippad svans och en vit lapp på vingarna. Upprätta plymer, från sin gulaktiga näbb, bildar en typ av vapen som är mer framträdande hos män.

Leave A Comment