• Home
  • till försvar för Trump, någon punkt (felaktigt) till Vatikanens murar

till försvar för Trump, någon punkt (felaktigt) till Vatikanens murar

”vem som helst kan gå in på Petersplatsen — det är hela poängen med det”, säger Dr.Mannion. ”Det var utformat för att vara välkomnande och att dra människor i som två öppna armar, för att dra dem in i kyrkans hjärta.”

några av väggarna i Vatikanstaten byggdes på nionde århundradet av påven Leo IV i ett försök att skydda den från attacker från pirater och andra marauders, sa historiker. Men andra väggsträckor byggdes under 15 och 16-talen, Dr. Mannion sade, mindre som en defensiv åtgärd och mer som ”ett politiskt och kulturellt uttalande” om påvens kulturella och politiska makt.

idag kan allmänheten fritt komma in i vissa delar av Vatikanstaten, inklusive Peterskyrkan, Petersplatsen och Vatikanmuseet (som tar ut priset på en biljett). Dessa områden får miljontals besökare varje år som kan komma in och ut ur den lilla stadsstaten som de vill.

områden i Vatikanen som är involverade i den dagliga styrningen av kyrkan eller som husets tjänstemän, som påven själv, är svårare att få tillgång till, säger Diane Apostolos-Cappadona, också professor i Katolska studier vid Georgetown.

” det är detsamma som någon regeringsstruktur i världen”, sa hon. ”Du kan inte bara gå in i Vita huset.”

att få tillgång till vissa delar av Vatikanen, som biblioteket eller arkiven, är mer komplicerat än att bara promenera in på Petersplatsen. Men processen verkar inte vara för besvärlig.

Ken Pennington, professor i medeltida historia vid Catholic University of America, i Washington, sa att hans forskning om kanonisk rätt hade fört honom till Vatikanen många gånger under de senaste fyra decennierna.

Leave A Comment