• Home
  • topp 10 bästsäljande artister genom tiderna

topp 10 bästsäljande artister genom tiderna

bästsäljande artister genom tiderna
uppdaterad: Feb 15, 2021 • intressant

många av dessa diskussioner är åsiktsbaserade och leder till roliga argument, men att lista ut de bästsäljande artisterna genom tiderna är faktabaserad. Det finns ingen förhandling eller övertygande inblandade, eftersom vi har spårat siffrorna (för det mesta).

det finns några äldre band-och artistnamn listade här som inte kommer att överraska dig, men några av dem kommer att få dig att tänka ”hur i världen tog de det av” och/eller få dig att ifrågasätta världens musiksmak. Hastigheten med vilken några av nykomlingarna klättrade på denna lista är svindlande.

det är intressant att korsreferera dessa artister med de 10 rikaste musikerna i världen, för det finns inte så mycket överlappning som du förväntar dig. Det beror delvis på orimliga utgifter eller brist på investeringar. Men många av dessa artister fick det rätt också, men räkna ut som kan överraska dig. Låt oss hoppa rakt in i listan över de mest sålda artisterna genom tiderna…

# 10-Taylor Swift

taylor swift blev snabbt en av de mest sålda artisterna genom tiderna

certifierad försäljning: 214,1 miljoner

Taylor Swift kom igång tidigt och blev professionellt signerad vid 14 års ålder. Hennes berättande låtar om hennes personliga liv var förtjusande men skapade också mycket medieskvaller som bidrog till hennes popularitet. Hon började toppade Billboard Hot Country Songs-listorna, slutligen överbrygga till poplistorna. Hon har vunnit otaliga utmärkelser, inklusive årets Grammys Album.

hon har till och med utsetts till decenniets kvinna och konstnär. I flera år har hon varit den mest inkomstbringande konstnären. Hennes popularitet verkar avta lite medan hon försöker bryta sig in i Hollywood och började tala om politik, men dessa misstag raderar inte hennes otroliga historia i musik, som hon utan tvekan kommer att fokusera på igen.

Trivia Fakta: Under den längsta tiden var Taylor Swift den enda låtskrivaren för det mesta av sitt material. Hennes tidigare skivbolag Big Machine köptes (inklusive masters för hennes första sex album) av en stor peruk nyligen. Taylor har varit öppen om hennes missnöje med händelsen, säger att hon har blockerats för att ens utföra sin egen musik nu.

#9 – Eminem

det är ingen överraskning att eminem är en bästsäljande artist med sina många rapalbum

certifierad försäljning: 235.2 miljoner

Eminems första roll som en underhållande chockrappare bleknade snabbt när människor började inse att de bevittnade utvecklingen av en av de bästa rapparna någonsin. Hans många kontroverser, nötkött med andra artister och kontakter med en av de bästa hiphop-producenterna i spelet ledde till mer och mer försäljning när han upprätthöll ett stadigt släppschema.

så småningom började han släppa och spela i filmer, lanserade sitt eget skivbolag, Shady Records, och fortsatte med att tjäna 15 Grammy Awards. Ingen kan förneka den tekniska förmågan och det råa underhållningsvärdet i mannens musik, vilket är den sanna förklaringen till hur han lanserade sig upp i listan ganska snabbt.

Trivia fakta: Eminem, som är riktigt namn är Marshall Mathers, är den första rapparen som får en Oscar för bästa originalsång, som kom ut ur hans film 8 Mile. Han stämdes en gång av sin egen mamma för förtal. En mobbare som slog honom i grundskolan stämde honom för att berätta historien i rimform. Domaren avfärdade ärendet och gjorde det medan han rappade.

#8 – Pink Floyd

pink floyd har haft en lång tid att uppnå försäljningen som behövs för att vara bäst säljande artister i världen

certifierad försäljning: 121,4 miljoner

Pink Floyd hade en stark start 1967 med sitt första album samtidigt som leds av Syd Barrett. Senare när David Gilmour gick med exploderade de ytterligare och blev en internationell sensation. Intressant, de hade bara två singlar att någonsin komma in i topp 10 i USA eller Storbritannien, även om de hade fyra album topp båda listorna.

de har haft en sex decennium kör, gott om tid att etablera sig som en av de bästa banden någonsin under loppet av 15 album. Till råga på, de komponerade till och med en handfull poäng för några mindre kända filmer. Två av deras album, The Dark Side of the Moon och The Wall är bland de mest sålda albumen genom tiderna.

Trivia fakta: Pink Floyd var enorma fans av Monty Python och satte upp en bra bit av de pengar som behövs för att finansiera 1975-filmen Monty Python and the Holy Grail. Bandnamnet kommer från två av Barretts favoritbluesspelare, Pink Anderson och Floyd Council.

#7 – Rihanna

 det är otroligt hur snabbt Rihanna nådde listan över de mest sålda artisterna genom tiderna

certifierad försäljning: 279,1 miljoner

Rihanna, som Madonna, är känd för sin konstnärliga utveckling, börjar med Karibiska influerade album och flyttar in i dans-pop, R&B, EDM och hip-hop. Det kan komma som en överraskning eftersom allt hände stadigt över tiden, men hon har skapat eller vunnit 14 nummer ett Singel, 31 topp-tio singlar, 9 Grammy Awards, 13 American Music Awards, 12 Billboard Music Awards, och mer.

Rihanna har varit på paus och odlat sitt kosmetikmärke Fenty Beauty, hennes ideella och hennes modehus. Dessa kommer att skapa mer uppdämd efterfrågan och spänning för hennes kommande 9: e studioalbum. Hon överbryggas i Hollywood och TV, huvudrollen i några stora box office filmer.

Trivia Fakta: Rihanna använder sitt efternamn Fenty för att representera sina icke-musikföretag. Hon vände sig om och stämde sin egen pappa för att stoppa honom från att använda sitt Fenty Entertainment-varumärke och sa att han vilseleder allmänheten och försöker hävda förening med sitt varumärke.

#6 – Led Zeppelin

Led Zeppelin är ett av de mest framgångsrika rockbanden och bästsäljande artisterna i världen

certifierad försäljning: 140,6 miljoner

även om Led Zeppelin arbetade i bluesrock och folkrockgenrer, anses de vara föregångare till heavy metal. Det låter dig veta hur mycket av ett brett överklagande de har. Deras enda Stairway to Heaven är fortfarande en av de mest populära och inflytelserika låtarna i rockhistorien.

deras turer bröt rekord för närvaro. Deras album är bland de bästsäljande. Alla deras nio album bröt sig in i topp 10 och sex slog nummer ett. Deras arv är monumentalt bland både fans och musiker. De har vunnit alla utmärkelser. De förtjänar sin plats på denna lista.

Trivia fakta: Led Zeppelin arbetade i en tid innan internet fanns. Det har varit nästan 40 år sedan deras senaste album, och internetets kombinerade mind power har kommit att inse hur många av deras låtar de ”plagierade”, om inte var starkt influerade av.

#5 – Madonna

Madonna har haft en sådan livslängd i popmusikgenren att hon är en bästsäljande artist enkelt

certifierad försäljning: 173.8 miljoner

Madonna hade årtionden av att trycka pophits upp på Billboardlistorna, var och en ytterligare bränslepåfyllning henne stiga upp denna lista. Hon är en av få artister som ständigt uppfinner sin bild och sitt budskap för att vara relevant eller spännande. Kanske viktigare än något av detta är hennes ständiga touring, vilket är ytterligare marknadsföring.

affärsaktiviteter som hjälper till att marknadsföra hennes musik är det faktum att hon är en Golden Globe-vinnande skådespelerska, ägare till Maverick Records, har författat en handfull barnböcker, är modedesigner och äger flera hälsoklubbar. I musik är uppmärksamhet en enorm valuta och Madonna vet hur man får det.

Trivia Fakta: Madonna är den mest inkomstbringande soloartist genom tiderna, den mest turnerande kvinnliga musiker någonsin, och den bäst säljande kvinnliga artist genom tiderna, globalt. I USA är hon bara andra bakom Barbara Streisand.

#4 – Elton John

elton john arbetar hårt och släpper högkvalitativ musik som berör många människors hjärtan och liv så det är ingen överraskning att han är en bästsäljande musiker genom tiderna

certifierad försäljning: 189,6 miljoner

Elton John är en extremt begåvad låtskrivare, artist och underhållare. Hans flamboyans är magnetisk. Bland hans många framgångar har han rekordet för den bästsäljande singeln genom tiderna i Storbritannien och USA. Han turnerar ständigt och vinner utmärkelser, men kanske har hans arbete i filmer som The Lion King och biopic om sitt liv som heter Rocketman fortsatt att driva sin försäljning.

en fantastisk aspekt om hans karriär var hans långa hemvist (11 år hittills) på Caesar ’ s Palace i Las Vegas. Du vet att det gjorde honom några allvarliga pengar. Billboard rankade honom som den mest framgångsrika manliga soloartisten och 3: e plats totalt, bara bakom Madonna och Beatles (båda på denna lista). Han har släppt 30 studioalbum, än mindre hans samarbeten, greatest hits och ljudspår.

Trivia fakta: Sir Elton Johns mellannamn är Hercules. Han föddes som Reginald Kenneth Dwight. Han blev riddare 1998 för sina tjänster till musik och välgörenhetstjänster. Han har uppträtt vid många kungliga evenemang i Westminster Abbey och Buckingham Palace.

#3 – Michael Jackson

 det är svårt att tro att michael jackson bara är nummer 3 på listan över de bästsäljande artisterna

certifierad försäljning: 232 miljoner

ingen behöver en introduktion till Michael Jackson, kungen av Pop. Han är lätt den största underhållaren genom tiderna och en av de mest inflytelserika människorna i 20-talet. Från Jackson 5 till sin solokarriär tillbringade han bokstavligen hela sitt liv med att göra några av de bästa musikerna som någonsin spelats in, vilket ledde till att han var den mest tilldelade musiker genom tiderna.

Jacksons album Thriller är fortfarande det bästsäljande albumet genom tiderna (om du inte räknar det största hitsalbumet som slår det). Innan hans körning slutade, hans rikedom var så häpnadsväckande att han ägde Beatles-katalogen, stämdes och anklagades för allt under solen hela tiden, och hans konserter var glasögon som aldrig har uppnåtts sedan dess.

Trivia fakta: Michael Jacksons egendom tar fortfarande in cirka 825 miljoner dollar per år, det högsta beloppet för någon kändis av något slag. Han vann en gång 8 Grammys i en ceremoni, bunden till rekordet med bandet Santana. Under Thrilleråren hade han den högsta royaltygraden i musikbranschen till $2 per försäljning.

#2 – Elvis Presley

 elvis presley var en stor stjärna men släppte också så många album att det borde förväntas att han är en bästsäljare

certifierad försäljning: 225,7 miljoner

Elvis Presley liknar Michael Jackson är många sätt. De kallade honom kungen av Rock and Roll och anses också vara en av de viktigaste kulturella ikonerna i 20-talet. Hans produktion var monumental, inklusive 24 studioalbum, 17 ljudspår och huvudrollen i 33 Hollywood-filmer på 25 år.

han har rekordet för flest låtar att kartlägga i Billboards topp 40 (115 låtar) och deras topp 100 (152 låtar). Han har 25 multi-platina poster och 101 guldalbum (all-time record). Mannen har till och med en spindel uppkallad efter honom, Paradonea presleyi. Den övre gränsen för hans försäljningsberäkningar når 1 miljard.

Trivia fakta: Elvis Presley utarbetades till militärtjänst 1958 på höjden av sin karriär. Han tilldelades presidentens medalj av frihet postumt 2018. Hans hem Graceland blev den 2: a mest besökta hem i USA efter Vita huset. Det är ett nationellt historiskt landmärke sedan 2006.

#1 – The Beatles

The beatles är de mest sålda artisterna genom tiderna

certifierad försäljning: 279,8 miljoner

The Beatles var bara aktiva som ett band från 1960 till 1970, men har ändå den tydliga ledningen som de mest sålda artisterna genom tiderna. Om du lägger i deras solo material, ingen kommer någonsin att slå dem. En stor del av deras framgång ledde den ”brittiska invasionen” av brittisk pop och rock till USA. Deras konst utvecklades med varje release liksom deras kontroverser.

de håller alla utmärkelser, har spelat i filmer, bröt många poster och en av deras låtar är den mest täckta någonsin. Lennon-McCartney låtskrivande duo kommer sannolikt aldrig att toppas. Utöver pop appeal, de var verkligen Några av de bästa musikerna någonsin gå på jorden. De är så bra att barnen idag tycker att det är coolt att ogillar dem.

Trivia fakta: sedan 2001 är datumet den 16 januari erkänt som World Beatles Day under UNESCO. Det finns 5 asteroider uppkallade efter varje bandmedlem och själva bandet. Eric Clapton var nästan den femte Beatle på en gång.

Runners Up: Vem är nästan en bästsäljande Artist genom tiderna?

vad kul är bara notering topp 10 när vi snabbt kan tack på en handfull löpare upp? De är så nära att bryta sig in i huvudlistan att vi måste göra dem rättvisa att nämna dem. Under detta vi också en annan handfull i en snabb lista så att du kan följa rankingen långt in på 20-talet om du vill.

Mariah Carey

mariah carey har en så vacker röst och skicklighet att sjunga att hon är en musikalisk bästsäljare, varav många har att göra med hennes julalbum

certifierad försäljning: 171,9 miljoner

Mariah Carey är känd som Songbird Supreme av goda skäl. Hon har en otrolig fem oktav röstomfång och kan nå visselpipan register, som mycket få kan göra. Från hennes allra första album har hon slagit rekord och konsekvent vunnit med varje release. Lustigt, en stor del av hennes framgång har varit hennes huvudsakliga jul singel kör upp listorna år efter år.

många musikföretag och fans anser alla att hon är den största rösten i musik någonsin. Hennes försäljning bevisar det. Hon har rekordet för den mest Nummer ett Singel av en soloartist. Hennes första 5 singlar nådde alla nummer ett på listorna. Och hennes första album toppade listorna i 11 veckor i rad. Inte mycket har förändrats sedan dess!

Trivia Fakta: Om du frågar Mariah Carey, kommer hon att berätta att hon är en alt, men musikkritiker och proffs ger henne etiketten till en Coloratura sopran. Hon säger att hon kan nå sina högsta toner på grund av polyper på hennes stämband. Hennes julsång” All I Want for Christmas is You ” är nästan den avgörande låten för säsongen nu.

örnarna

örnarna har sålt en hel del av sina album, men deras greatest hits är en stor bidragande orsak till varför de är på denna lista över de 10 bästsäljande artister någonsin

certifierad försäljning: 149.9 miljoner

i en original 9 års körning som startade 1971 gjorde Eagles en otrolig inverkan. Alla deras album hade flera högpresterande singlar men nådde sällan Nummer ett. Men deras konsekvens har lett till deras greatest hits album är den mest sålda album genom tiderna, med deras album Hotel California är den tredje bästsäljande.

1994 reformerade de och släppte ett album med nytt material och liveinspelningar, släppte en dokumentär och startade en enorm rundtur, så det står bara att de fortsätter att driva sin försäljning ytterligare. Deras blandning av R& B, soul, bluegrass och rock nådde massorna och fortsätter att röra hjärtan och sinnen idag.

Trivia fakta: En medlem av Eagles blev avfyrade från gruppen efter att ha krävt en högre andel av gruppens vinst istället för den jämn 5-vägs splittring som de hade haft sedan dag ett. Han stämde senare av andra skäl som hämnd och försökte få 50 miljoner dollar i skadestånd. Domaren avslog ärendet direkt.

Queen

queen har släppt en sådan fantastisk musik, för att inte tala om de filmer som gjorts om dem som har ökat sin försäljning så hög

certifierad försäljning: 147.6 miljoner

Queen kommer utan tvekan att fortsätta klättra på listan. De startade 1970 och skapar fortfarande musik och turnerar idag, om än med en ny sångare. Freddy Mercury var en stor del av deras framgång, men deras nya sångare är också bra. Deras poprock och arenarockmusik är väl mottagen, så mycket att många av oss kommer att ogillar några av deras mest populära låtar eftersom de fortfarande spelas för mycket.

deras låtar är så kraftfulla att de har blivit go-to-hymner för fans på idrottsarenor. De har vunnit alla utmärkelser, gjort några av de bästa filmljudspåren någonsin (som för den fantastiska Flash Gordon-filmen och Highlander) och har haft en biografisk film skapad om bandet. Det är då du vet att du har träffat den stora tiden.

Trivia Fakta: Sedan 2004 har de turnerat igen under namnet ”Queen+” med Paul Rodgers och Adam Lambert som sina sångare. Även om de har spelat in 15 studioalbum har de haft 21 konserter. De har till och med en musikal baserad på deras musik.

Whitney Houston

whitney houston släppte några av de mest kraftfulla låtarna genom tiderna och tryckte henne på listan över bästsäljande sångare

certifierad försäljning: 136 miljoner

Whiney Houston är fortfarande den mest tilldelade kvinnliga artisten genom tiderna. Hon är den första och enda musiker som har 7 singlar i rad som alla når nummer ett på US Billboard Hot 100-diagrammet. Hennes övergång till skådespel var ett bra drag, för hon skapade också soundtracket för The Bodyguard som är en av de mest sålda skivorna genom tiderna.

liksom andra fick hon ett hedersnamn eller två, känd som The Voice in the music industry och iblandse The Queen of Pop. Hon är i stort sett alla listor över de bästa sångarna någonsin och hennes trevliga mezzosopran-sortiment skadar inte. Hon heter förmodligen som ett inflytande av andra artister mer än någon annan också.

Trivia fakta: när hon gick vidare i en tidig ålder sörjde fansen internationellt. Vi hedrade hennes liv med många dokumentärer och biografiska filmer och hon höll stapla upp ännu fler utmärkelser postumt, ytterligare befästa hennes rekord i detta avseende.

ärade omnämnanden för de bästsäljande artisterna genom tiderna

det finns så många bra artister på den här listan att vi bara inte kände oss rätt att stänga av den utan att ge en snabb nedgång av en annan gruppering som alla är riktigt nära att bryta sig in i topp 10 (och några kommer sannolikt att över tiden). Jag är säker på att du kan gissa vilken som kommer att göra det:

  • Celine Dion är en underbar popsångare som hittills har uppnått 131,1 miljoner försäljningar.
  • AC/DC har nått 123,8 miljoner försäljningar tack vare sin breda publik inom hårdrock-och Bluesrockgenrer.
  • Rolling Stones arbetar också i Rock-och Bluesrockgenrerna och driver hittills 100 miljoner certifierade enheter.
  • Garth Brooks är ett land mega-stjärna, bevisa sin massa överklagande genom att nå 164.1 miljoner sålda enheter.
  • Drake exploderade på hiphop, R& B och popscenen och sålde snabbt 312,3 miljoner certifierade enheter och växte varje år.
  • Ed Sheeran är den brittiska Pop-och folkpop-stjärnan som tog världen med storm och hjälpte honom att sälja 184,1 miljoner enheter.
  • Justin Bieber är ett känt namn nu och den nuvarande kungen av Pop, med 171.3 miljoner försäljning hittills.
  • Billy Joel har varit i musikbranschen i årtionden inom Pop-och Rockgenrerna och nått 118,4 miljoner försäljningar och pågår otaliga turer.
  • U2 är arena Rock jättar som sätter på en fantastisk show, och som har lett dem till att nå 110.3 miljoner certifierade sålda enheter.

att följa listan längre än detta blir mindre intressant, särskilt eftersom namnen blir mindre kända och de har så lång väg att gå för att knäcka till och med topp 20, Så vi slutar där. Jag hoppas att de kan göra det men eftersom en liten shake-up är alltid roliga nyheter.

det galna med allt detta är att dessa är antingen band med verklig musikalisk skicklighet eller sångare som, för att vara uppriktiga, inte är på distans på samma nivå av talang som de andra. De kvalificerar sig inte ens som en av de 10 bästa sångarna genom tiderna, men de får all försäljning, berömmelse och pengar. Vilken värld vi lever i.

Jared H.

 Jared H. LedgerNote författare Headshot Jared har överträffat sitt 20: e år i musikbranschen. Han fungerar som ägare, redaktör, huvudförfattare och webbdesigner för LedgerNote, samt medförfattare på alla artiklar. Han har släppt 4 oberoende album och varor till global försäljning. Han har också Blandat, behärskat, & inspelad för otaliga oberoende artister. Läs mer om Jared & Ln-teamet här.

Leave A Comment