• Home
  • Truckee River Float: Reno Section

Truckee River Float: Reno Section

som alla som bor i Reno vet, erbjuder vintern chansen att komma upp till det snöiga paradiset Lake Tahoe och bergen, våren och hösten är vackra för hela deras två veckor långa varaktigheter, och sommaren är avsedd för nätter ute och dagar tillbringade på vattnet. För detta ändamål kan flytande Truckee River vara en av de mest populära sommaraktiviteterna i stan, och det lockar horder av floaters som ibland är så tjocka att det verkar som om du kunde gå över floden utan att röra vid vattnet.

generellt en långsam flödande flod med enstaka forsar, Truckee är långsam nog att se familjer med yngre barn, alkoholsmorda college barn och grupper på upp till ett dussin rör bundna till varandra är inte ovanliga händelser. På vintern kan enstaka våtpassade kajakpaddlare ses rida ner på den isfodrade vattenvägen, men under sommaren går allt från rör, sportvaruaffärsflottor, stora flamingo-poolflottor och uppblåsbara madrasser nerströms med ryttare ombord.

vanligtvis shuttling bilar eller ringa en rideshare från slutpunkten tillbaka till startpunkten fungerar. Det finns ett par populära start-och slutpunkter, beroende på avstånd och tid på önskat vatten.

populära startpunkter inkluderar:

  • Mayberry Park – 101 Woodland Ave, Reno
  • Dorostkar Park-6331 Mayberry Ave, Reno
  • Crissie Caughlin Park – 3415 Idlewild Dr, Reno

och populära slutpunkter inlclude:

  • Idlewild Park-2055 Idlewild Dr, Reno
  • Wingfield Park-2 S. Arlington Ave, Reno

under normalt sommarflöde är floattiden från Mayberry Park till Wingfield Park cirka 2,5 timmar

även om det är lätt och genomförbart av de flesta, är floden definitivt inte utan dess potentiella faror. Vattenflödet är beroende av volymen som frigörs från Lake Tahoe och kan variera under hela säsongen. Det har förekommit dödsfall av floaters, särskilt under perioder med högre flöde. Flödet är ofta högst och snabbast under våren, och snösmältningen och droppar över sommaren, vilket innebär att svansänden på den varma säsongen kan innehålla lite mer promenader över grunda delar och ta nedsänkta stenblock till rumpan om du inte är försiktig. Stenar gillar att skrapa och poprör också, så lämna definitivt de billigare poolleksakerna hemma för den här!

Float season är utan tvekan den bästa tiden på året i Reno! Kom bara ihåg flytvästarna och solskyddet.

Leave A Comment