• Home
  • Vad är det bästa träet för att röka fläsk? Här är vårt val

Vad är det bästa träet för att röka fläsk? Här är vårt val

 Vad är det bästa träet för att röka fläsk

bild från rawpixel.com

om du aldrig har rökt fläsk tidigare kan du hitta uppgiften lite skrämmande. Det finns så många olika typer av trä att välja mellan för din rökare och en oändlig grop av Internetresurser och råd tillgängliga för både nya och erfarna kockar.

problemet med fläsk är att det är en mycket speciell typ av kött. Att skapa en välrökad fläskskuldra, länd eller revben kan ta ett tag att behärska. Det är en subtil konst som kräver tålamod och tid för att få rätt. Som sagt, att välja rätt typ av trä är nyckeln till processen.

det är därför vi tar dig igenom fläskrökningsprocessen, beskriver alternativen för ditt chipfack och belyser våra personliga favoriter.

hur man väljer den perfekta Fläskbiten

första sakens första: innan du ens tänker på att röka fläsk måste du hitta rätt köttbit. Oavsett om du letar efter en fläsk axel, fläskkotletter, försöker göra fläsk smörgåsar, eller röka fläsk revben, här är några allmänna regler att följa:

  1. välj en fläsk som har en jämn eller väl fördelad rosa färg.
  2. håll utkik efter klumpar. Ibland hittar du den udda fläskbiten med en eller två klumpar. Du vill inte köpa dessa bitar.
  3. att köpa fläsk med mycket bindande fett är bra! Fettet hjälper till att behålla fukt under rökningsprocessen, vilket gör det mer smakfullt och förhindrar att det blir torrt. Beroende på dina önskemål kan du skära köttet med mer eller mindre fett. Vi skulle välja något i mitten – en medium mängd fett som kan skivas om det behövs men i slutändan vill du inte ha en massiv glob av härdat fett på ditt kött.

topp kött att använda när du röker fläsk

här är våra val för de bästa sorterna av träpellets kan använda när du röker en bit fläsk.

Vår # 1 Plocka: Apple Wood

Apple Wood

bild av Couleur från

inte bara är applewood utsökt smaksatt, men det kan också användas för det bredaste utbudet av måltidsalternativ för att skapa en mängd fläskrätter.

om du tittar på att laga en fläskskuldra som du hoppas kunna tjäna som en pulled pork sandwich eller för att kompensera komponenterna i en annan god maträtt, är applewood ett bra alternativ. Det är också bra för fläsk revben och fläsk länd.

oavsett vilken fläsk du använder för din måltid, kommer äppelträ inte att göra dig fel. Smaken är mild men subtilt söt och fruktig.

vår # 2 pick: Cherry Wood

Cherry Wood är lite av en oortodox pick för rökare men tro oss när vi säger att det fungerar perfekt för många olika typer av kött — särskilt för fläsk om du vill krydda upp saker och ting lite. Körsbärsträ kombineras vanligtvis med ek eller hickory för att ge det det extra — smaken är lätt, delikat och söt.

vår # 3 Pick: Hickory

Hickory trä är otroligt mångsidig och kan användas för att röka många typer av kött — fläsk, särskilt. Det är bra för stora styckningsdelar av fläsk som fläsk axlar och är bäst i kombination med sötare träslag, till exempel, äpple eller körsbär. Som sagt, det står också starkt på egen hand. Det enda viktiga att notera är att för mycket hickory kanske inte är en bra ide. Det kan göra ditt kött lite bittert, varför vi rekommenderar att du samarbetar med en av de sötare träsmakerna.

Hickory smaker är salta (och lite bacony!).

vår # 4 Pick: Pecan Wood

Pecan Wood är ett annat bra alternativ för alla styckningsdelar av fläsk. Precis som äpplet och cederträet har det en mildare smak men om du verkligen vill få ut det mesta av pekannträet rekommenderar vi att du parar det med något mer citrusigt som apelsin eller körsbärsträ. Pecan trä är bra för fläsk revben och kotletter och ett bra sätt att lägga till en rökig smak till något bacon-insvept.

för er som inte är ett stort fan av de starkare rökiga träslag som ek och hickory, pecan trä är ett bra alternativ.

Vår # 5 Plocka: Orange Wood

nu när vi pratar om citrusy smaker, kan du bara inte gå fel med att para ihop en fläskskärning med orange trä. Det bästa med den här typen av trä är att den fruktiga citrussmaken aldrig är överväldigande; det är ett perfekt tangy komplement till din skinka, grillat eller länd. Orangewood är bra att para ihop med starkare trä som exempel ek eller hickory.

vår # 6 Pick: Peach Wood

Peachwood är också citrusy, men på ett annat sätt. Det har mindre tang till det än något som orange trä skulle – det är lättare och lite mer känsligt. Peachwood fungerar mycket bra med skinka. Päronträ är ungefär detsamma.

Leave A Comment