• Home
  • vad du kan förvänta dig vid ett möte

vad du kan förvänta dig vid ett möte

vi förstår att du kan vara full av frågor inför ditt första Al-Anon-möte. Här är vad du kan förvänta dig.

förvänta dig att träffa människor från olika samhällsskikt, alla förenade genom ett gemensamt band: ett utmanande förhållande med en drinkare. De kan vara en släkting, en kollega eller en vän till någon som dricker.

även om delade erfarenheter kan vara vanliga, kommer varje medlem att ha ett unikt perspektiv på problemet med att hantera alkoholism. Om du håller ett öppet sinne kommer du sannolikt att höra något du kan identifiera dig med, vilket hjälper dig att gå vidare.

Vi rekommenderar eller bedömer inte

i Al-Anon erbjuder vi inte råd om hur du kan hjälpa drinkaren att ändra sitt beteende. Det kan ta ett tag att verkligen förstå att Al-Anon är till din fördel ensam, för att hjälpa dig att hantera effekterna av någon annans drickande. Därför rekommenderar vi att du deltar i minst sex möten innan du bestämmer om Al-Anon är något för dig.

oavsett din historia kan du förvänta dig att bli varmt välkommen och inte dömas eller tryckas på något sätt. Al-Anon-möten är utformade för att hjälpa medlemmar att träffas och hitta styrkan att lösa sina egna problem.

vi har också en mängd inspirerande Al-Anon litteratur för att hjälpa dig att få förståelse för att ge ytterligare stöd.

anonymitet

din anonymitet skyddas genom att endast använda förnamn. Du kommer inte att bli ombedd att avslöja ditt efternamn eller någon annan information om din identitet eller den som dricker. Allt som diskuteras inom ett Al-Anon-möte behandlas som konfidentiellt, inklusive din närvaro vid mötet.

det oväntade

ofta är de mest givande delarna av Al-Anon-upplevelsen de du inte förväntade dig. Dessa inkluderar de stunder av fred, lugn, självförtroende och tydlighet som ger dig hopp för framtiden.

i Al-Anon kan du hitta utrymme och tid för dig att förändra ditt eget liv till det bättre.

Leave A Comment