• Home
  • Var Vaniljglass Ursprungligen Svart?

Var Vaniljglass Ursprungligen Svart?

den 18 januari 2017 delade minst två Facebook-sidor en meme som hävdade att vaniljglass ursprungligen var en djup svart färg, men det förolämpade vita människor så mycket att dess nyans ändrades i 1912:

man behöver inte vara en historia buff eller en kulinarisk whiz att vara skeptisk till fordran sanningshalten. Den som någonsin har gjort vaniljrätter är förmodligen medveten om att vanilj packar mycket smak i en relativt liten böna och är sällan mer synlig än små mörka fläckar i rätter som Cr jacobme br jacobl jacobe.

tidiga bilder av glass är lätta att hitta. Den äldsta vi kunde gräva upp är från 1876:

en från samma era visade pojkar i London äta blek glass, och en 1899 skott av förbuds Carry Nation avbildade henne med en vit vanilj kon samt:


fotografier från 1900, 1908 och 1909 visade liknande blek Glass.

vi hittade dussintals fotografier av svart glass, med eller utan en svart kon. Fotografierna delade en röd tråd: tillskrivning till New York City ice cream shop Morgenstern ’s, och deras” kokosnötsaska ” smak:

här är jet black coconut ash ice cream, gjord av brända kokosnötskal från #Morgensterns lämnar ur mouth black! pic.twitter.com/t1t5kwUSMk

vi kontaktade en representant för Morgenstern ’ s 2017, som berättade för oss att bilden verkligen visade sin ”kokosnötsaska” smak och bekräftade att de också sålde svarta kottar. År 2018 utfärdade New York City Department of Health ett förbud mot användning av aktivt kol i livsmedel. Smaken har sedan tagits bort från menyn.

så även om bilden av svart Glass var verklig, är dess bakgrundshistoria inte. Vaniljglass är naturligt benvit, och meme har ingen grund i själva verket.

Leave A Comment