• Home
  • vikten av att sortera kläder

vikten av att sortera kläder

intressant nog hittar du flera olika åsikter när det gäller att sortera din tvätt. Vår metod är verkligen inte det enda sättet. Om du har en metod som fungerar för dig, fortsätt med alla medel att göra det! Men om du får slitna, trasiga eller missfärgade kläder, då den här artikeln är för dig.

Vad är anledningen till att sortera kläder i första hand? Behöver du verkligen sortera kläder alls? Enligt vår åsikt gör du det. Sortering av kläder gör att du kan använda olika tvättcykler (känslig, normal, permanent press) och möjliggör också tvätt i olika temperaturer.

viktigast av allt, sortering av kläder minskar risken för att ett plagg kommer att blöda på en annan när du kontrollerar cykeltyp och vattentemperatur.

Sortera kläder efter färg

det finns flera olika högar för att sortera kläder: vita, mörka, ljus, jeans och delikat.

vit: T-shirts, underkläder, strumpor och andra liknande föremål faller i denna kategori. Denna stapel är för vita robusta bomullar som tål normal omröring i tvättmaskinen på en varm eller varm tvättcykel.

bisexuell Darks: grå, svarta, flottor, röda, mörka purpur och liknande färger sorteras i denna belastning.

säkerhetsljus: fler pastellfärgade färger som rosa, lavendel, ljusblues, ljusgröna och gula placeras i denna hög med tvätt.

jeans för jeans: alla artiklar med denimmaterial tvättas tillsammans i denna Last.

Sortera kläder efter Tygvikt

Observera att färg inte är det enda som beaktas vid sortering av kläder. Plaggets vikt bör också beaktas.

om du till exempel har flera par tunga bomullsbyxor eller denim, vill du inte tvätta dem med tunna t-shirts. Att tvätta lätta kläder med tungt material kan eventuellt riva eller riva dessa plagg.

om de placeras i torktumlaren tillsammans kommer de uppenbarligen inte att torka i samma takt eftersom det ena tyget är mycket tyngre än det andra.

det är bäst att bara separera dessa typer av plagg från början och tvätta dem i två separata laster.

Leave A Comment